Тръмп свършил "наистина фантастична работа" в Азия

Той подчерта, че е постигнал напредък за справедливи търговски сделки
14 ное 2017 21:29,
34
Тръмп свършил "наистина фантастична работа" в Азия
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи 12-дневната си обиколка в Азия като "наистина добра" и каза, че по време на нея е свършил "наистина фантастична работа", предаде ДПА.

Още по темата
"Това бяха наистина 12 страхотни дни и завързах много страхотни приятелства", каза Тръмп пред репортери, придружаващи го в самолета на връщане от Манила, където участва в срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Тръмп си тръгна по-рано днес от пленарната сесия на форума, на която лидерите на 10-те страни от АСЕАН разговаряха с колегите си от Япония, Китай, Южна Корея, Нова Зеландия, Австралия, Индия и Русия, припомня ДПА, предава БТА.

Пред придружаващите го репортери в самолета Тръмп каза, че по време на азиатската си обиколка е постигнал голям напредък в настояването за справедливи и реципрочни търговски сделки с другите страни.

Още преди напускане на Манила, Тръмп написа в Twitter, че азиатското му пътуване, включило освен Филипините, Япония, Южна Корея, Китай и Виетнам, "ще доведе до справедливи търговски сделки, за разлика от ужасното шоу, представено от миналите администрации".

Едно от първите действия на Тръмп като президент бе да изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство, договорено по време на предшественика му Барак Обама и включващо 12 страни. Впоследствие, договорът бе преименуван и 11-те оставащи в него страни се опитват да го поддържат жив, отбелязва агенцията.

"След обиколката ми в Азия, всички страни, които обсъждат с нас търговията, знаят, че правилата са се променили", написа в Twitter Тръмп.

Тръмп съобщи също, че пътуването му е било "наистина добро" що се касае до обединяването на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион около по-твърда позиция срещу севернокорейската ядрена програма и ракетни изпитания. В декларация страните от Азиатско-Тихоокеанския регион призоваха Пхенян да се откаже от балистичните и ядрените си технологии, като незабавно и изцяло да се придържа към резолюциите на ООН.

"Всички източноазиатски страни са поели ангажимента за пълно и цялостно прилагане на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН за Северна Корея и призовават всички страни да направят същото", се казва в документа от срещата на върха.

Друг важен резултат от визитата бе съживяване на отношенията на Вашингтон с Филипините, каза Тръмп и описа бившата американска колония като "невероятно важна военна локация".

"Ние не поддържахме отношения с Филипините за дълъг период от време и сега имаме много добри отношения там", каза Тръмп.

Връзките на САЩ с Филипините се влошиха с идването на власт на президента Родриго Дутерте миналата година, когото правителството на Обама разкритикува заради бруталната му война срещу наркотрафикантите. Дутерте, освен това, отправи лични нападки към Обама.

Визитата на Тръмп във Филипините бе съпътствана от протести на стотици леви активисти, фермери и студенти, които влязоха в сблъсъци с полицията.

По-рано днес, при откриване на пленарната сесия на АСЕАН, президентът на Филипините припомни, че регионът е изправен пред сложни предизвикателства, каквито малцина са си представяли преди няколко десетилетия.

"Технологичните развития и един по-отворен в икономически план регион доведоха до по-голямата взаимосвързаност на нашите общества, така че нашите проблеми се преплетоха", каза Дутерте.

Той допълни, че срещата на върха е важен механизъм за насърчаване на сътрудничеството по такива пораждащи безпокойство въпроси, като влошаването на качеството на околната среда, въоръжените конфликти, климатичните промени и тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей оня в ляво зад Тръмп Макмастър той е виновен за санкциите, той е виновен че не разрешава на лапацалото Тръмп да обещава небивалици на Путин. Той провали историческата според казионните руски СМИ среща Тръмп-Путин.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало,само сделкатаза Боингите да осъществи е предостатъчно!Колко души са виждали 300 самолета един до друг?За друго да не говорим!Само на Кимча да не се връзва!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е льош човек. Наложи алименти, контрибуции и тежки репарации на светата вода ненапита тов. Путин и неговата маркирана чрез препикаване територия Русия и сега не иска да ги отменя като се оправдава с Конгреса.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп си приписва чужди заслуги. Фантастичната работа я свърши Путин.... в тоалетната в Дананг.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Аз не ползвам нито една руска технология в ежедневието си и в бита, защото просто няма такова животно под слънцето "руска технология". Като си толкова умен и надъхан по руските въпроси, посочи ми поне една руска технология която ти или твоите приятели и познати ползват в бита си. Руснаците имат техноллогии само в областта на шантажите, рекета, подкупите, корумпирането, пиенето на радиоактивен чай и убиствата в гръб. С това май се изчерпиха всички руски технологии.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19ха-ха-ха руски технологии. Бегай да сечеш дърва на руския авиоНЕДОносец "мичман Кузя" че са закъсали с горивото.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми и трябва "акъл" - турцизъм.Имам си ум предостатъчнои зная какво говоря, за разликаот такива екзперди като тебна няколко ракийки.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия има не само голяматеритория с много ресурси,но и много замразени технологииот времето на СССР, които сегавади като фокусник предсмаяните западняци и гипоставя бързо в мат.Още повече, че това са военниразработки, които носятведнага приходи и влияние.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бих посъветвал Русия дакупува тези дългови хартийкидокато конгресът не сваливсички санкции. А дотогаваРусия ще въвежда огледалноконтрасанкции - ракетнидвигатели, титан и т.н.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кравар за тази мошеническапасмина звучи като комплимент.
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 7Де да беше така, ти щеше да си най-щастливият човек. Китай си продаде дълговите хартийки които само полуделите русофили ги наричат така а иначе са си Американски Ценни Книжа (АКЦ) демек бързо ликвидни пари. От 2-та трилиона през 2010 година останаха малко повече от 800 милиарда долара АКЦ притежание на Китай. Най-големия съдържател на АКЦ в момента е Япония и продължава да купува АКЦ. Защо ли? Само полудял от злоба русофил може да обясни защо.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вашингтон е обзет от тихапаника.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние не можем да даваме оцинки на Президента на САЩ , но този ми се вижда по свестен от Баракчето . Бял и образован мъж станал милиардер , явно е и кадърен .
10
3
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Китай ще плаща за газта с американски дългови облигации. Демек с хартийки, а ще получава истински продукт. Което ще рече, че ролите са разменени. Краварите скоро ще работят за паничка ориз.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отиде да се моли на Китайи се върна с празни ръце.Ето това е свършил шоуменътно естествено ще замажатситуацията с лъжи. Важнитепромени стават бавно и незабелязаноУмните, а мъдрите още повечеса забелязали вече ставащотопо света, а то е че световнотогосподство се изплъзва всепо-осезаемо от ръцете на сащи отива в Китай и Русия.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Не си вярваш и ти ама има и такива .
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп свърши наистина фантастична работа. Накара Виетнам да се откаже от сделката с кьопавите руски хеликоптери и да подпише сделка за закупуването на 200 американски хеликоптера равняващи се на няколко хиляди руски по възможности и огнева мощ.Накара Китай да се откаже окончателно от руски газ и да подпише сделка за 243 милиарда долара за доставка на втечнен газ от Аляска. Като за целта ще бъдат построени няколко терминала с финансовото участие на Китай в Аляска на обща сума над 40 милиарда дол
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А джуджето какви ли ги е вършил?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадните Американци се месят във вътрешните работи на Русия по целия свят.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЛИК ЧОВЕК, ВЕЛИКА СТРАНА