Беата Шидло разгневена на ЕП, нарекли поляци "фашисти"

Коментарите били отправени по повод шествието на 11 ноември
17 ное 2017 21:50,
27
Беата Шидло разгневена на ЕП, нарекли поляци "фашисти"
Снимка: архив Reuters

Полската премиерка Беата Шидло каза, че е неприемливо поляците, които участваха в шествие по случай Деня на независимостта във Варшава на 11 ноември, да бъдат заклеймявани като "фашисти" в Европейския парламент тази седмица, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата


Никога няма да позволя поляци да бъдат оклеветявани и обиждани по този начин на международен форум, подчерта тя.

Около 60 000 души участваха в похода в събота, организиран от екстремистки крайнодесни групи, като носеха плакати, призоваващи за "Бяла Европа" или други расистки символи, припомня БТА.

Походът предизвика критики срещу Полша при дебат в Европарламента в сряда, където някои евродепутати нарекоха участниците "фашисти".

Шидло говори след срещата на върха на ЕС в шведския град Гьотеборг днес. Тя остро осъди екстремизма, но посочи, че повечето от участниците в похода не са били екстремисти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди ги наричаха "борци срещу комунизма", сега ги наричат "фашисти"? Прави са.
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЛЯЦИТЕ СА НАРОД. НИЕ КАКВО СМЕ Е ПИСАЛ ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ ПРЕДИ 150 ГОДИНИ.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Проблемът е там, че - Ами то, силовото налагане на криворазбран евролиберализъм, си е типична форма на фашизъм, но не национален а наднационален, сиреч чиста форма неокомунизъм.
21
2
 
8
 
! Отговори
Проблемът е там, че преди 6 години
много хора не са наясно що е това фашизъм.Не те доизслушват, ако започнеш да им обясняваш какви са приликите между фашизма и онова, което се вършеше у нас и в други страни от Източния блок, под предлог, че се прилага на дело комунистическата идеологияДругият голям проблем се състои в това, че някакъв криворазбран евролиберализъм се налага силово без да се отчитат местни специфики и поражда у средностатистическия гражданин естествени реакции, съдържащи расистки, дори може би и фашистки елементи
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17 За да доизясним въпроса, последно, понеже българите са спасили собствените евреи, а са фашисти, то следва че фашистите са семитофили. Понеже Сталин на няколко пъти се разправя с евреите, а комунистите са антифашисти, то следва че антифашистите са антисемити! Това ясно трябва да се обясни на Евролибералите, за да разграничим кой кой е.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17 Тезата е, че който не е комунист е фашист. В понятията на егейските комунисти, станали после македонци например, фашисти са британците, защото в гражданската в Гърция участват против комунистите. Днес имперският неокомунизъм, също се преставя като антифашизъм, независимо че притежава всички индикативи на фашизма. Некои му верват!
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17 Абсолютно. Българите са фашисти априорно, още преди даже фашизмът да е измислен. Ако отидеш в Сърбия, Македония, или Гърция, там е пълно с паметници на които пише "Геройски загинали в борбата с българския фашизъм". Интересно е, че сега това става гледна точка на евролибералите. Същото изказване, като за Полша, имаше и тука миналата седмица, по повод участието на националистите в правителството, при гостуването на представители на Алианса на ДПС.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6, по твойта логика българите са по-големи фашисти от поляците, понеже през първата световна война не само че са воювали против руския агресор, който заедно със сърби и румънци е нападнал България, но са го и победили и са изхвърлили като мръсен пaрцал.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Абе, селяндyрино, през 1939 Германия и СССР, по силата на Договора Рибентроп-*** нападат от двете страни Полша. Естествено, че поляците ще се защитават. Ти, като се гледаш в огледалото не те ли е гнус от тебе си? Уникално е, какви неграмотни прoстаци и лyмпени съществуват!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Че те всички са от едно котило! Тия са и най-големите неблагодарници, освен всичко!
14
8
 
9
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Няма ляво - дясно, а има евреи и гои. Евреите са намислили да е на ляво-дясно, за да може те да си строят настрана и се офайдосват от ситуациите. Скромно доказателство че няма ляво - дясно е, че Станишката и *** са от една и съща партия БКП. Макар че Станишефф е хазар и обрязан, а Хасан *** е ром и във връзка с душещипателното си приятелство със султан ердоган смята да се обреже, не ги прави нещо различно. Смята, защото султана му е обещал мюфтийски пост след освобождението на България.
13
3
 
33
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Така студентче съм във Франция.В тоалетните на общежитието плуват африкански ла.на и урина тези от африка нарочно ли го правят не знам шумни са ако ти си шумен тин правят забележка и се държат все едно си им длъжен.Ходят на групи!Та който иска ци.анизация нека критикува Полша.Запада е под афро-арабски капан от който НЯМА измъкване!Тия са вършени.Белите мишкуват в скъпарски квартали или емигрират!А афро-френците ти се подиграват като викат аз съм европеец от шенген а вие в България в ЕС ли сте?
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Шидло топките са много по-големи от тези на дядо ЮнкерAMI BORISOV ?
11
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полските фашаги не да много по различни от украинските.
10
3
 
31
 
! Отговори
българина преди 6 години
а ес са ислямисти
9
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Шидло топките са много по-големи от тези на дядо Юнкер!Кефи ме как поляците си бранят интересите и не дават никаква аванта на ЕС
8
5
 
0
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен (4)И колко им е температурата?
7
9
 
9
 
! Отговори
Хамлет до номер 6 преди 6 години
Абе, човече, какви фашисти са тия, които са имали само около 350 години независимост? Ту под руско ту под германско робство?
6
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па те, поляците са си фашисти още от 39-та. Воювали са против СССР.
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога дясното е фашистко? Откогато левичарските евролиберали използват комунистическата терминология!