Йоханес Хан: Всички балкански държави могат да влязат в ЕС

"Голяма част от страните в региона отбелязаха сериозен напредък"
17 ное 2017 20:44,
15

Ситуацията на Балканите определено е по-добра отколкото преди 2 години. Но като цяло тя все още е крехка и мисля, че различните конфликти могат да бъдат разрешени окончателно, когато всички страни станат част от ЕС. Това коментира в интервю пред Николай Кръстев за "Светът е бизнес" еврокомисарят по добросъседството и политиката на разширяване на ЕС Йоханес Хан.

По думите на еврокомисаря, именно засилването на процеса на интеграция на Западните Балкани в европейското семейство е основната задача по време на българското председателство на Съвета на ЕС, което ще започне от 1 януари догодина.

"Голяма част от страните в региона отбелязаха сериозен напредък. Те се намират в различни етапи на преговорите с нас, но мисля, че всички те имат добри перспективи. Въпреки че някои от тях са в по-напреднала фаза, съм напълно убеден, че всички те ще станат част от Европейския съюз"

В разговора бяха обсъдени редица други въпроси, свързани с бъдещето на региона като силното руско влияние в Сърбия, отношенията по оста Брюксел-Анкара, перспективите пред Македония и др.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавите от Западните Балкани могат да влязат в ЕС,само ако приемат външната политика на съюза,за своя.
13
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
и какво ще правите с мюсюлманските страни в ес техните закони са шериататя бьлгария 10 години вече се вьрти в крьг а какво остава за зап балкани дапьлним касата на ес вместо англия и да хрантутим безделниците и геиовете в ес750 на брои
12
0
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
И в пъкъла са готови да ни наврат само да не сме с Русия. Раят, разбира се, е само за тях.
11
1
 
3
 
! Отговори
комитата преди 6 години
търсят се нови донори ясно0
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ли? Я виж ти колко станаха любезни. Само до преди 5 години разправяха че трябвало много години докато стигнат до ЕС. Зора за мангизи какво ли не прави. Изгубиха от англия 100 000 000 000 на година и сега ще трябва да се наваксват от други държави. Ах тези триполови колко ги е страх да не им пресъхне чешмичката. Както се казва тарикатчета та дрънкат.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички, дори арабите принадлежим към цивилизацията на Средиземноморския басеин.Ако се поставя на мястото на Брюкселски чиновник и аз нямаше да правя разлика между балканец и арабин.Социалистическото ни минало създаде фалшиво саночувствие за жалост-илюзорно.
8
1
 
6
 
! Отговори
С преди 6 години
Голямо счастие ес немотия и бягане на млади. Живеят в брюксел на чужди пари
7
2
 
7
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
Преди 10 дни обиколих всички Западни балкански държави. Всики са по- добре от нашата дързава. Най-важното е, че хранта е по-хубава и истинска и по- евтина. В така нарччните Български покрайнини, множество българи от София пазарувваха сирене, кашкавал, масло, яйца и всико друго, кето се яде. Защо братя европейци? Защо не пазрувате в Европейската си татковина, нали наравихте цивилизационния си избор? Тази вечер обикалях в магазина на една известн европейска верига и не се реших да си купя нещо .
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Херодот ми е любим историк.За траките той казва още:да се живее от войни и грабежи те считали за достойно, а да се обработва земята за най-презрения труд;на девиците си позволявали свободни сексуални контакти, но за жените си плащали и ги държали изкъсо да им работят земята; местните владетели се отнасяли към поданиците си по-зле от роби, можело дори да ги убият на улицата.За вас не знам, но на мен ми звучи страшно познато.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Херодот е казал, че траките са най-многобройният народ след индийците, но никога няма да са силни, защото не могат да се управляват от един владетел.Откъде е терминът Мизия?-римски е и означава Мала Азия.Според много историци нашите територии се считат за Северозападна Мала Азия.Траките са правили човешки жертвоприношения, ако жертвата не умряла веднага набучена на три копия се считало, че е грешна.Народопсихологията на балканските народи е предопределена още от времето на траките.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха!Тоя *** номер с моркова и тоягата ни го пробутват вече 10 години,видяха,че при оФчите народи,каквито явно са балканските,минава и сега го размахват и ще го размахват,както е с нас и румънците, с натикването ни в Шенген и еврозоната!
3
1
 
7
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
А какво става с Маастрахитските критерия който всяка държава трябва да изпълни за да влезне в ЕС ? Значи работа в ЕС е "нехорошо" щом забравиха Маастрахит !
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напредък в какво? А може би не е важно в какво напредваме (мутризация), а важно е да напредваме!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не остана какво да крадете от България ли?