Служители на ЕС продавали незаконно алкохол в Афганистан

Чиновниците предлагали джин, уиски и водка на двойни цени
22
Служители на ЕС продавали незаконно алкохол в Афганистан
Снимка: flickr

Служители на Европейския съюз в Кабул, чиято националност не се уточнява, са обвинени в продажба на алкохол в Ислямска република Афганистан, където това е забранено, призна днес ЕС, цитиран от Франс прес.

По информация на британския в. "Гардиън", който пръв съобщи за случая, чиновниците са продавали на двойно по-висока цена бутилка джин или уиски (за 50 долара), а бутилка водка - за 60 долара или шест пъти над вносната цена.

Купувачи били афганистански бизнесмени, посочва вестникът и допълва, че бутилките с алкохол били изнасяни главно вечерно време от обекта, използван от мисията на ЕС в Афганистан, скрити в стари хладилници или в газови бутилки.

Посолствата и международните представителства имат право да внасят алкохол в Афганистан, но единствено за употреба от техни съграждани, живеещи в страната.

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ отговори на въпрос на АФП, че засега се придържа към презумпцията за невинност и чак след като се запознае подробно с обвиненията, ще реши дали да започне разследване. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: алкохолАфганистанЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... мисията на ЕС в Афганистан..."
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A българите вареха ракия от домати в Либия...Колко български тираджии лежаха в арабските затвори за контрабанда?Какъв е проблема, не разбирам?Служител на ЕС се води всеки шофьор, домакин или чистачка в посолството на ЕС.
11
1
 
12
 
! Отговори
Циник до хахото преди 6 години
Алахогъзник ли е - не ми го хвали!Няма кой да ви бие по лицемерие!Вчера в метрото видях ( туркиня предполагам ) с толкова тесен клин, че и личеше интимното окосмяване - ама с кърпа увита около празната куфалница! Така сте и с алкохола - уж религията ви забранява - ама смучете яко!Лицемерна *** сте!
10
0
 
7
 
! Отговори
Циник до хахото преди 6 години
Ти като муслимин трябва по-добре да познаваш фанатизираните ви секти!Думата Хашишин произлиза от тайно мюсюлманско общество, състоящо се от шиитски войни, които са контролирали северна Сирия, като са се сблъскали с ранните кръстоносци през XI век. Тяхната специалност била в изкуството на отнемането на живот. Предводителят им бил Хасан Изабар, наричан Старейшината на планината, който управлявал от отдалечена крепост.Появяват се някъде около първия кръстоносен поход.Алахогъзник ли е - не ми го
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и??????А, наркотиците които произвеждат "селските афганистански труженици" в хиляди тонове, да не би да са за лични нужди?????Ъм тъй де, те произвеждат наркотици, ние ги черпим с алкохол, да свикват.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само там. В Иран има нечувана едпидемия от хероинови наркомани, боцкат се буквално хора от всички слоеве, инжинери, лекари и учители. Хероина се вкарва от ЦРУ и Мосад, от афганистанските макови полета, и дори се раздава безплатно на социално слабите. Като спомена, че Иран е една от петте държави в които Ротшилд няма банка, всеки ще разбере с каква цел се дестабилизира страната. Иран трудно ще падне чрез война и те го знаят. Подривната дейност е най-удобна в техния случай.
7
2
 
4
 
! Отговори
Върховен съдия преди 6 години
До манджата постна под менАло аретлик, руснаци служители на ЕС? Докъде ви докара Негово Величество Владимир... ха-ха-хаххх!
6
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Пак са руснаците. Сигурен съм. Този път Пyтя загази.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракия няма ли?
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните евро-ценности най-вероятно.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинското разрешено ли е в Ислямската република?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците щяха да ги научат да пият водка. Американците нищо не ги научиха.
1
1
 
24
 
! Отговори
Обяснение преди 6 години
Бедни са горките, малки са им заплатите от 15-20 000 евро та "доработват" ...