Преговори и избори: Ще дойде ли края на ерата Меркел?

"Ямайка" пропадна! Какво ще е бъдещето на Германия?
Обновена: 20 ное 2017 16:15 | 20 ное 2017 15:15,
31

Идва ли краят на ерата Меркел? Днес германският канцлер се среща с президента Франк-Валтер Щайнмайер, за да му съобщи формално, че предварителните преговори за съставяне на коалиция са се провалили.

Тройна коалиция "Ямайка" няма да има. Свободните демократи, една от трите преговарящи партии, неочаквано се оттеглиха от дискусиите. Това стана след поредния маратон, продължил до късните часове на нощта. Либералите обявиха, че не обвиняват никого, но им липсва доверие в партньорите.

Още по темата

Трите теми, по които не е постигнат консенсус, са мигрантите, данъците и политиката за борба с климатичните промени. Християндемократите и "Зелените" изразиха разочарованието си. И двете формации били сигурни, че компромисът е възможен.

Решението за среща с президента още днес подсказва, че Меркел може би няма да търси друга коалиция. Държавният глава може да насрочи предсрочни избори в срок от два месеца. При такъв сценарий голямата въпросителна е с колко ще се увеличи подкрепата за крайната десница. Антиимигрантската евроскептична партия спечели 13% на вота през септември и вече е трета политическа сила в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
по скоро меркел не създаде нова коалиция защото е страх да поеме отговорности като основен двигател в ЕС, между русия, ердоган и ЕС има силен сблъсък и меркел е бъзлива за да поеме каквато и да е отговорност, време е за истински фьорер
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия всяка провинция си има парламент и правителство. Така че и без Меркел всичко си работи като часовник.
23
1
 
5
 
! Отговори
А бе преди 6 години
И като си отиде Меркел,какво толкоз ще стане,светът ли ще свърши?Сигурно пък АзГ ще вземе властта с 10-15%,ха-ха.Впрочем,докато германците(белите) узреят да вземат властта в собствените си ръце,то мю*слитата вече ще са мнозинство....
22
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Цялата работа накрая опира до това кое зомби ще е начело на Германия-това на Обама(Меркел) или ново на Тръмп.То така или иначе самостоятелна германска политика НЯМА.Хубавото е,че германските фирми си работят успешно и без правителството,та не е голям проблем.Вярно,нанесен им бе тежък удар върху изгодния бизнес с Русия,но не е фатално.Колкото до свежата работна ръка от Африка и Б.Изток-умряла работа!Жълтите стават за работа,ама тия...Виж,ако се очаква нещо друго(да работят с нож и автомат)-става
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха от къде ли пак копира Новината , така като не знаем немски само копи-пейст , 3 са възможностите пише го в die Welt за който знае немски разбира се
20
0
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
до 18 "А дано тая си отиде" Тя ще си иде но кой ще дойде след нея ? Заспалите германци нищо няма да направят пак след Меркел да дойде някой соро.со..ид или ротшилдов инсектоид .Европа ,САЩ ,СВЕТА върви към световен Стокхолмски синдром (психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него. ) тва е политиката на глобалния либерален естаблишмънт идеите и морала на богатите и могъщите
19
0
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Заспалите германци нищо няма да направят пак някой соро.со..ид или ротшилдов инсектоид ..тва е политиката на глобалния либерален естаблишмънт .Народа трябвада свиква с идеите и морала на богатите и могъщите- дори да те колят , изнасилват мисли за нападателите си като жертви изтрадали ,измъчени хорица ...Европа ,САЩ ,СВЕТА върви към световен Стокхолмски синдром (психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него. )
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано тая чума си отиде
17
0
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Спорът е дали да се ограничи према на бежанци до 200 хиляди или да се приемат повече. Това какво ви говори, Авторитети?
16
3
 
5
 
! Отговори
Възрастен преди 6 години
Каква желязна завеса бълнуваш бе момче? Ти знаеш ли какво е това.Аман от п.и.ш.ли.гари Това е невъзможно ,но ако стане,вашето поколение е обречено на,,гибел"
15
5
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Партийната състема е така направена, че който и да дойде на власт, приоритетите на Германия няма да се изменят съществено. Нали не очаквате най-мощната икономика в Европа ей така да се лиши от евтина работна ръка!?
14
3
 
7
 
! Отговори
До 12-Анонимен преди 6 години
И като вдигнат желязната завеса ти ще отидеш ли войник?В Грудово.Или в Елхово.Или на кльона на браздата-с куче.Такава,,завеса ще ти падне пред очите,че ще ти излезе отзад.Ние това го минахме,такива мушмороци-умници като теб да му мислят,щом го желаете.Чул той за желязна завеса /Тогава няма лаптоп,таблет и телефон,как ще я караш/Няма да мажеш да,,геройстваш"пред клавиатурата младо.
13
2
 
6
 
! Отговори
И какво от това преди 6 години
Съвсем нормално е и нищо ненормално няма.Правителствата идват и си отиват.В Италия за 50 години се смениха над 60 правителства.Но икономиката си върви.Немската икономика също е мощна и не зависи от канцлера.Ти 1 колко шушумиги канцлери помниш?Аденауер или Бранд,или Шмит или Кол? Единственно Шрьодер постъпи като шушумига но не в ,,служба на САЩ",а в ,,Роснефт"-Русия.Явно за него си чувал ти.Ти германците не ги мисли,те няма да тръгнат по пътя за който си мислиш.Deutschland uber alles значи!!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"12 години стигат, стигат, времето е наше, наше". Следва вдигането на Желязната завеса.
11
6
 
10
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Германците най-много от всичко си обичат икономиката и гарантираната трудова заетост. И двете при Меркел са в постоянен възход. Уважавам Германия,защото живях там 25 години. Но сегашният народ там предпочита да е добре нахранен,добре ръководен...пък пришълците(мислят си те!) все някакси ще ги преглътнем. И пак Леля ще седне на престола,вЕрвайте ми!
10
3
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Толкова бедни немски туристи, като това Лято, не бях виждал.Не отива на добре работата.
9
3
 
23
 
! Отговори
българина преди 6 години
малкоизвестен факт е, че меркел е със сменена фамиляи, нейният род е стра полски евреи, които от 300 г са все в района полша източна германия. фамилията е ясно защо и кога е сменена. за това тази е в симбиоза със сорос и други ислямски из роди. но и на двмата им идва края, единия е ходещ труп другия политически такъв, но има и други, юнкер!
8
6
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Обзалагам се на капачка от бира Ариана срещу 50? , че Мурксул ще си остане канцлер.Само наивници, и незапознати с изборната система на Германия си правят илюзии, че Мурксул-ханъм може да бъде свалена!Аз ще се изкефя ако AFD вземат 20% от гласовете, макарче изборите в Германия - също са манипулирани от щорощоидните медии.Дано и до фюрерката да стигне желанието на народа - за секване на пълчищата алаходупни ***!
7
4
 
20
 
! Отговори
Край на ерата Меркел преди 6 години
Дай Боже, дай Боже!
6
2
 
24
 
! Отговори
да да преди 6 години
те за това става на въпрос,старата да си ходи заедно с кюрдите в сирия.няма кой да търпи това нещастие разберете го.германците се свиха като охлюви в черупка заради тази баба и то без деца.тя няма майчина обич,няма инстинкт и навици към доброто...