Минен ловец "Цибър" ще участва в учение на турските ВМС

"NUSRET - 17" се провежда от днес до 5 декември в Чанаккале
14
Минен ловец "Цибър" ще участва в учение на турските ВМС
Снимка: БТА

Минен ловец "Цибър" от състава на Военноморските сили (ВМС) ще участва в ежегодното учение с международно участие на противоминните сили на ВМС на Турция "NUSRET - 17".

Ритуалът по изпращането на кораба от състава на дивизион миночистачни кораби се проведе днес в пункта за базиране Варна. Зам.-началникът на щаба на Военноморските сили капитан I ранг Венцеслав Димитров отправи обръщение към командира на минен ловец "Цибър" капитан ІІІ ранг Лъчезар Иванов и 49-членния екипаж.

Той пожела безаварийно плаване и успешно изпълнение на поставените задачи, съобщиха от Министерството на отбраната. В ритуала участва и командирът на дивизион миночистачни кораби капитан I ранг Павлин Щерев. Беше отслужен молебен за здраве и успешно плаване.
 
Корабът от състава на българските ВМС ще участва от 22 ноември до 5 декември 2017 г. в учението "NUSRET - 17", което се провежда в пристанище Чанаккале (Турция), Сароски залив, североизточната част на Егейско море (националните морски пространства на Турция).

Освен екипажа на борда е и екип от щаба на ВМС, който ще проведе сертифициране на кораба съгласно изискванията на стандартите на НАТО, необходимо за военноморските единици, които са декларирани за участие в мисии и операции, водени от НАТО.
 
По време на учението ще се проведат противоминни действия, свързани с извършване на търсене, класифициране и подриваване на практически морски мини, а също и противоминно тралене от противоминните кораби. Ще бъдат отработени също и действия, свързани с отразяване на асиметрични и въздушни заплахи на море.

В учението са включени и епизоди за сглобеност на екипажите, свързани с морската практика, като буксировка на повреден кораб, управление на кораба при повреда на рулевото устройство и енергетичната установка, приемане и предаване на леки товари на ход и тактическо маневриране.
 
В учението, освен кораби на турските ВМС, участват: Втората постоянна военноморска група на НАТО, българският базов миночистач "Шквал", противоминни кораби и групи за унищожаване на морски мини от военноморските сили на Великобритания, Гърция, Италия, както и щабни офицери от ВМС на Румъния, Словения, Катар и Туркменистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР Нещо се бъркаш, май, подводниците бяха две, едната се казваше Курск, а другата-Далас, но на американците не им издържаха нервите и стреляха.Справка-"Курск-субмарина в грязной воде" Филмът е документален и френски.
11
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАГурбетчията е прав. Чанаккале за Турция е това, което е Шипка за нас.И действително Ататюрк е бил там, на първа линия, командувал войниците в окопите, а не далеч отзад в тила, гледащ с бинокъл събитията.Малко, преди да оттъпят англичаните, турците са били останали само с по един патрон на пушка, и един гол щик, но са се готвили да отразят поредната атака.За тяхно щастие-англичаните се отказват и отстъпват.Най -съдържателния надпис на паметник във военни гробища е пак там.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР Този път без правописни грешки. Браво! Сега, ако и пунктуацията поправиш... Ама Спелчека на Ворда няма как да ти помага в това...:-))))))
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7"провокации от страна на азиатските, съветски варвари"Не знаеш колко думите ти напомнят на герой от "1984".
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Левски и Ботев за това са дали живота си: та да може тиквун да се пише приятел с Ердоган.
7
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Трябва да сме готови за провокации от страна на азиатските, съветски варвари.
6
10
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЧАНАККАЛЕ Е ПАМЕТЕН ГРАД ЗА ВСИЧКИ КОИТО ОБИЧАТ ТУРЦИЯ ! ИМЕННО ТАМ НЕ КОЙ ДА Е ,А АТЕИСТЪТ КЕМАЛ АТАТЮРК СПЕЧЕЛИ БИТКАТА СРЕЩУ ВРАГОВЕТЕ И СПАСИ ТУРЦИЯ ОТ ТОТАЛНА ОКУПАЦИЯ ДОКАТО ИСЛЯМСКИТЕ ФАНАТИЦИ БЯХА ГОТОВИ ДА СЕ ПАЗАРЯТ С ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И ДА СЕ СЪГЛАСЯТ ДА ДАДАТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ТУРЦИЯ ! ЗАТОВА ИСЛЯМИСТИТЕ В ТУРЦИЯ МРАЗЯТ АТАТЮРК , ПРОСТО ЗАВИЖДАТ ,ЧЕ НЕ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ,А АТАТЮРК СПАСИ ТУРЦИЯ ! ПОЗДРАВЯВАМ ТУРЦИТЕ С ПЕСЕНТА - ЧАНАККАЛЕ ИЧИНДЕ ВУРДУЛАР БЕНИ !
5
7
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
До АнонименАаа ония..... на автогарата в Истанбул са му сцепили
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАКакво става с опитите ? Сподели хубавата новина с нас!
3
14
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
В МОМЕНТА Е МНОГО РИСКОВАНО ДА СЕ ХОДИ В ТУРЦИЯ НЕЗАВИСИМО ПО КАКЪВ ПОВОД !ДАНО ДА НЕ АРЕСТУВАТ КАПИТАНА НА КОРАБА СЪС СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ ,ЧЕ Е ГЮЛЕНИСТ !
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин, трябва да им помогнем.Това са нашите нови братя - навремето са ни освободили от руско робство.
1
10
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
И току да не се окаже че някой турски кораб е блъснал по погрешка шпионираща ги руска подводтица