Новият президент на Зимбабве: Намаляваме бедността и корупцията!

Той обеща догодина да свика демократични избори, както е планирано
24 ное 2017 21:51,
4
Новият президент на Зимбабве: Намаляваме бедността и корупцията!
Снимка: Reuters

"Ще създаваме работни места за нашата младеж и ще намалим бедността на цялото население", заяви Мнангагва в първата си реч след встъпването си в длъжност като държавен глава. Той каза също, че корупционните практики трябва да се прекратят незабавно.

Още по темата
Новият президент обеща догодина да свика демократични избори, както е планирано, и заяви, че страната се обновява след 37-годишното управление на предшественика му Робърт Мугабе, посочва Асошиейтед прес.

Мнангагва призова Зимбабве да надмогне порочните политики от близкото минало.

"Не бива да изпускаме тази възможност. Не бива да оставаме заложници на миналото си", призова той и отдаде дължимото на Мугабе на фона на хладни ръкопляскания от страна на множеството.

Мнангагва обеща също да възмезди белите фермери, чиито земи са били отнети при поземлената реформа при управлението на Мугабе, макар да изтъкна, че случилото се е необратимо. Той защитите реформата като нещо, което е било необходимо, отбелязвайки, че свързаните с нея политики и програми са били неизбежни.

При полагането на клетва днес Мнангагва каза, че поема властта с дълбоко смирение след изключителната поредица от събития, започнали с уволняването му от Мугабе от вицепрезидентския пост по-рано този месец.

Мугабе подаде оставка във вторник, подложен на огромен натиск от военните, управляващата партия и народа.

Бившият президент не присъства на днешната церемония по полагане на клетва. Висши представители на управляващата партия казаха, че той ще остане в Зимбабве с тяхното обещание да бъде в безопасност и да запази авторитета си на герой от борбата за независимост на Зимбабве - бивша британска колония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: зимбабве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.