Сняг парализира Германия, затвори летището в Дюселдорф

Отменени полети и катастрофи тормозят германците
10 дек 2017 21:35, Красимир Ангелов
10
Сняг парализира Германия, затвори летището в Дюселдорф
Снимка: БТА

Обилните снеговалежи в Западна Германия станаха причина за временно прекратяване на всички полети от международното летище на Дюселдорф и за стотици отложени и закъснели полети от най-голямото германско летище във Франкфурт, предаде ДПА.

Говорител на летището в Дюселдорф не можа да отговори колко дълго ще продължи затварянето му, започнало днес на обед.

Във Франкфурт функционира само една писта за излитания и кацания. Говорителка на летището нарече ситуацията "драматична".

Отменени бяха и няколко полета от по-малкото летище Кьолн-Бон, което пое пристигащи самолети вместо летището в Дюселдорф. Засега обаче летище Кьолн-Бон продължава да функционира.

Снежното време, започнало в петък вечерта, предизвика транспортен хаос в много райони на Германия през уикенда. Движението по много автомагистрали е силно затруднено.

Няколко души са ранени при пътни инциденти в резултат на снежните виелици и поледици, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
кон фъстъци яде ли? преди 6 години
Да и в България беше така през 91 но уви,българите в парламента а и Кумове по общинските места,разкатаха държавата.Беше държавата сега е гьол,от който всеки се опитва да се измъкне като посещава терминал 2.
6
3
 
19
 
! Отговори
Додо преди 6 години
...снеговалежи в Западна Германия...====Тръпки че побиха, като прочетох Западна Германия, а паметта ми ме върна в далечната 1991г. когато за първи път отидох там, във Франкфурт, Западна Германия! Красиво, чисто, подредено, модерно облечени, добре изглеждащи и усмихнати и любезни хора! Турбо лукс и благоденствие, СПОКОЙСТВИЕ...изградени от лошите американци с плана Маршал след ВСВ! В сравнение с ГДР- друга планета! И сега, горчивата истина - този рай, уви бе превърнат в шариатска КOЧИНА!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ашшшш косум. Това се случва само в България. Оправете си статията.
4
9
 
7
 
! Отговори
De. преди 6 години
Ei tapunger, v Germania li da nepodgotveni be? Znaesh li che v Edno selo kato tvoeto, tuk ima pone 3 snegorina. Rabotqt nom stop. Selqnin
3
1
 
11
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЕй ***, не се eбaвай с климатот!Така само се отдалечаваш от настроението на човеците, а без тях не може...колкото и да ми се иска
2
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък толкова. Поваля 3-4 часа и после се стопли. Сега е около 10.Истината е, че в Германия рядко вали снях и по малко и не са подготвени за екстремни ситуации. Дори слаби валежи парализират всичко.
1
4
 
21
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Аууу... А кой им го изпрати, и за чия сметка е....Ако има българин да недоволства от климата в БГ., значи не си знае късмета.66668