Борисов се видя с Тереза Мей, тя: Напускаме ЕС, не и Европа!

Британският премиер даде висока оценка на борбата с престъпността
Обновена: 11 дек 2017 19:11 | 11 дек 2017 18:39, Веселина Йорданова
43

Снимка: Правителствена пресслужба

Въпреки процесите между Европейския съюз и Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на Съюза по ключови въпроси като сигурността и борбата с тероризма.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред британския си колега Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещение в Лондон, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ние напускаме ЕС, но не и Европа", коментира премиерът Тереза Мей.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в областта на миграцията и на сигурността. Беше дадена висока оценка за взаимодействието между специалните служби на България и Великобритания.

Тереза Мей посочи, че като бивш вътрешен министър на Великобритания може да оцени положените от България усилия в процеса на овладяване на мигрантската криза в Европа и за борбата с тежката престъпност.

"Затова благодаря на теб и на България за помощта, която оказахте в общата ни борба с организираната престъпност, тероризма и трафика на хора", каза Тереза Мей.

Борисов посочи, че очаква подкрепата на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани. По думите му, тяхното приобщаване към семейството на демократичните ценности е най-голямата гаранция за успешно, сигурно и мирно развитие на европейския континент.

"Хората от този регион очакват да им покажем, че Европа мисли за тях", каза българският министър-председател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.