Борисов се видя с Тереза Мей, тя: Напускаме ЕС, не и Европа!

Британският премиер даде висока оценка на борбата с престъпността
Обновена: 11 дек 2017 19:11 | 11 дек 2017 18:39, Веселина Йорданова
43

Снимка: Правителствена пресслужба

Въпреки процесите между Европейския съюз и Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на Съюза по ключови въпроси като сигурността и борбата с тероризма.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред британския си колега Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещение в Лондон, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ние напускаме ЕС, но не и Европа", коментира премиерът Тереза Мей.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в областта на миграцията и на сигурността. Беше дадена висока оценка за взаимодействието между специалните служби на България и Великобритания.

Тереза Мей посочи, че като бивш вътрешен министър на Великобритания може да оцени положените от България усилия в процеса на овладяване на мигрантската криза в Европа и за борбата с тежката престъпност.

"Затова благодаря на теб и на България за помощта, която оказахте в общата ни борба с организираната престъпност, тероризма и трафика на хора", каза Тереза Мей.

Борисов посочи, че очаква подкрепата на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани. По думите му, тяхното приобщаване към семейството на демократичните ценности е най-голямата гаранция за успешно, сигурно и мирно развитие на европейския континент.

"Хората от този регион очакват да им покажем, че Европа мисли за тях", каза българският министър-председател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
33
 
! Отговори
Мисия Лондон 2 преди 6 години
Премиера в киното в Банкя
36
3
 
39
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Обикаля по света и ръси тъпoтии, че и децата да му се смеят.. А, народа се разпиля къде ли не, ама в родината не ще да се връща за повече от седмица. Чудно що така? Всеки оценки ни дават, но не са те тези, които трябва да оценяват!
35
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достоен премиер и човек. Никой не е постигал толкова посещения при такива хора в европа. Подава ръка на по слабите държави от нас , което говори много. Малката част кучета си лайтее тук ...Не пречите. Нито решавате избори , нито имате акъл за нещо. Бауу Бауу :))
34
0
 
35
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Кандидатирай се за примиер бе !Може пък да те запознаят с рептила!
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половин час пред камината, каза каквото са му казали да каже, преводачката преведе, изпи си чая и... сбогом Марийо!Няма камили, няма танц със саби, че дори и на кралицата не го представиха.
32
1
 
31
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Не мисля !
31
0
 
31
 
! Отговори
до 29ти преди 6 години
Ти Си ЛУД.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаел език и говорил на български - излагал се !Ако говори на Английски ще кажете,че е западна п()длога и пренебрегва родният език Това сте вие-калп***ва,необразована,задръстена,нискоинтелигентна и смешна опозиция !!!Затова и след оставка пак спечели !ФАКТ !Ай сега вървете да си лягате
29
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече 27 - 28 години все отвенка ни дават високи оценки , но все не става по добре. Защо?
28
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се нарича ДИПЛОМАТИЗЪМ! ***()ти такива ! Само факта,че е имало среща е добре дошъл за нас ! Тереза Мей не кани на среща всеки ден ! Може ли да сте толкова евтини и повърхностни ?! Какво да каже Борисов ? М ? Вие-анонимници комплексирани сте отворени само зад клавиатурата и дори в един обикновен английски пъб,бихте изглеждали като дресирани на "мирно" сянки ,оглеждайки се като лалугери ще говорите с притеснение на български ама иначе от тук големите дуп?нцаАй изчезвайте
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над стадион Уембли падна гъста лондонска мъгла.Англичаните играят ,наще момчета гледат.,,коментар от мач игран по време на соца между Анлия и България.''
26
1
 
37
 
! Отговори
Ричарт преди 6 години
При срещи с политиците, патент на Бойко станаха политическите целувки. Това е заучено положение от времето на бай Тошо. Нали Бойко му беше охрана, все е прихванал нещо и от него. Така на сила се целуваха лидерите по времето на социалистическата диктатура. Във изслямизираща се Европа Бойко налага насилствената целувка. Като не е учил чужди езици и не знае какво да говори, поне да ги целува.
25
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай,*** тръгна из Европа.Достоен за главния герой на А.Константинов.
24
1
 
35
 
! Отговори
Веселина Йорданова преди 6 години
н в близките 30 години няма да има наука която да каже колко големи глупости напиах,но е сигурно че и след 1000 години никой не би могъл да каже какви простотии е вършил Б Борисов със Т.Май в мъгливия лондон
23
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви банални и фалшиви изучени фрази и глупости. Той с голямото си дар слово и перфектен англииски, лидер на най изостаналата страна в Европа дава съвети на премиера на Англия. Страна която от друга страна мрази и винаги е мразила, или по точно пренебрегвала България имайки хората и за пето качество. Да не забравяме дивашката им пропаганда, като се отвори работният пазар, против България, така както и агресивно настроените им медии. И те се запрегръщали, ще кажеш че са първи приятели. Фалшиво!
22
1
 
36
 
! Отговори
Жеката преди 6 години
Къде пък я видяха тази борба с престъпността у нас? Затворят някой и друг кошкар, колкото без хич да не е. За тиквената партия никога няма да гласувам, ако ще да е последната партия на света.
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Хей,не е от завист,а положението е просто трагично!Даже не и смешно!
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, колко мило ?
19
8
 
34
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
Един и същ червен анонимник е изръсил няколко тъ.пи коментари срещуБоко - от завист е, нали позитанец?
18
0
 
43
 
! Отговори
Хитлер преди 6 години
Тази госпожа ни обича толкова колкото ни е обичаме ромите! Баце, не се излагай!