Обратен ефект: Заради Тръмп хиляди прегърнали зелената идея

Блумбърг: Изтеглянето от Парижкото споразумение има обратен ефект
12 дек 2017 19:00,
16
Обратен ефект: Заради Тръмп хиляди прегърнали зелената идея
Снимка: Reuters

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви днес не без ирония, че природозащитниците дължат благодарност на президента на САЩ Доналд Тръмп за това, че с отказа си от Парижкото споразумение за климата е постигнал обратен ефект - активизирал е усилията срещу глобалното затопляне, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Блумбърг говори на срещата на върха "Една планета" в Париж, отбелязваща втората годишнина от подписването на новия международен договор за борба срещу климатичните промени през 2015 г.

В съдържателното си слово той отбеляза, че взетото от Тръмп непопулярно решение е било осъдено от много световни лидери и е подбудило хиляди хора по света да прегърнат природозащитната кауза, предава БТА.

Блумбърг даде за пример създадена от частния сектор в САЩ коалиция, наречена "Обещанието на Америка", която настоява да бъдат изпълнени целите, поставени през 2015 г. Тази коалиция вече "обхваща половината от американската икономика", посочи той.

Блумбърг изрази увереност, че френският президент Еманюел Макрон е прав, когато каза, че може би ще успее да промени мнението на Тръмп по въпроса.

"Да умееш да променяш мнението си е признак за "интелигентен, уверен в себе си, честен човек", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви днес не без ирония, че природозащитниците дължат благодарност на президента на САЩ Доналд Тръмп за това, че с отказа си от Парижкото споразумение за климата е постигнал обратен ефект"Айде, тези който много им се радват да си признаят с тях, че са извратени психопати!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААВие на прости ли се преструвате?Че нали хора от хората на Тръмп ви поддържат.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сведоха ни част от мокрите сънища на бошевиките, пишман демократи неолиберали. Натурална пропаганда от чист комунистическо болшевишки тип.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги,става въпрос за пари!Много са зелени,ама не им се дава зелено!
7
3
 
6
 
! Отговори
БРАВО ! преди 6 години
..И КОЛКО СА ТИЯ ..."ПРЕГЪРНАЛИ ЗЕЛЕНАТА ИДЕЯ"...??!ПРЕБРОИХТЕ ЛИ ГИ ВЕЧЕ...??!
6
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО! преди 6 години
"МЮСУЛМАНСКА КОАЛИЦИЯ " НАЧЕЛО С ДЖУДЖИ И ЕРДОГАН ..!!!!ЗНАЧИ ---ТОЗИ ПЪТ , БСП/БКП........НЕМА САМО ДА СЕ "ПРЕИМЕНУВА" ...АМИ И ЩЕ СЕ "ОБРЯЗВАТ"....!!!МОЖЕ ЛИ И АЗ ...ДА ГИ ОБРЯЗВАМ , ДРУГАРИТЕ , БЕ.....???!!!!АМА, МНОГО СЪМ ИМ МЕРАКЛИЯ....ХА,ХА,ХААААААААААААА
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Блумбърг по време на президентската кампания се подиграваше на Тръмп, че нямал и половината му състояние. Да, обаче Тръмп стана президент на САЩ, а ти си остана долен лицемер-демократ. Иначе заедно с *** Макрон и ислямофилката Меркел само ще накривите шапката на Бай Дончо! Ронете крокодилски фалшиви сълзи, само това ви остана ха, ха, хаааа Времето ви изтича!
4
2
 
13
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Лично аз не виждам как един *** падащ си по бабички може да промени мнението на един дърт, арогантен милиардер падащ си по манекенки... е то по Коледа стават чудеса... ама чак пък толкова.
3
4
 
17
 
! Отговори
g преди 6 години
днес бг,всеки път когато чета долното ви сороско саитче се чуствам както се чувствах преди 40 години четейки наглите лъжи и пошлата посредственост на "Работническо Дело"и вие, евреите- неолиберали ще последвате комунизма на бунището на историята !
2
4
 
9
 
! Отговори
не син преди 6 години
"...хиляди прегърнали зелената идея..." Ха ха ха, иска ви се ! Прегърнали, ама друг път !
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие ни съобщихте, че полицаите били почитани от народа, ако тая новина има същата тежест добре.