Путин предупреди САЩ: Не използвайте сила срещу КНДР!

Това ще има катастрофални последици, убеден е руският президент
14 дек 2017 16:37, Елка Василева
106
Путин предупреди САЩ: Не използвайте сила срещу КНДР!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди САЩ да не използват сила срещу Северна Корея, защото последиците ще бъдат катастрофални, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

На традиционната си пресконференция в Москва в края на годината той каза, че Русия е обнадеждена от последното изявление на американския държавен секретар Рекс Тилърсън за готовност за разговори с Пхенян. Това показва, че в последно време в американското ръководство като цяло и в Държавния департамент в частност явно протичат някакви промени, осъзнаване на реалностите, отбеляза Путин.

Русия не признава ядрения статут на Северна Корея, посочи той, но добави, че някои минали действия на Вашингтон са провокирали Пхенян да наруши споразумението от 2005 г. за прекратяване на неговата ядрена програма.

Руският президент саркастично отбеляза, че САЩ търсят помощ от Русия за уреждане на кризата около Северна Корея, а в същото време й налагат нови санкции, поставяйки я на една дъска с Иран и Северна Корея.

Още по темата

Говорейки за украинската криза, Путин изтъкна, че Съединените щати са пълноправен участник в нейното уреждане независимо от 4-странния нормандски формат (б. ред.: Украйна, Русия, Франция и Германия). "Нужно ли е те да бъдат и формално включени в нормандския формат", попита риторично той и отбеляза, че това не зависи от Русия и че той самият никога не е бил против.

Путин отново посочи, че в контролираните от проруските сепаратисти територии в Източна Украйна няма руски войски, но че там действат местни формирования, които "са самодостатъчни и са способни да отразят всякакви мащабни (украински) военни акции срещу Донбас".

Ако местните хора бъдат лишени от възможността да се защитават, т. нар. националистически батальони ще извършат в Източна Украйна клане, по-лошо и от това в Сребреница, отбеляза той.

Путин обвини прозападното правителство в Киев, че спъва развитието на Минския мирен процес, който има за цел да се намери изход от конфликта в Източна Украйна и блокира усилията да се договори размяна на пленници.

Говорейки за действията на бившия грузински президент Михаил Саакашвили, преквалифицирал се в украински политик, Путин каза, че той плюе в лицето и на украинския, и на грузинския народ с последните си изпълнения.

Руският лидер отбеляза също, че му е омръзнало да слуша обвинения от Варшава, че самолетната катастрофа край Смоленск през 2010 г., при която загина тогавашният полски президент Лех Качински, е резултат от руска провокация.

"Не е имало никакви взривове. Всичко това е изследвано от експертите и от полска, и от руска страна. Най-щателно е проучено всичко, което е ставало в самолета", когато някой влязъл в кабината и наредил на пилотите да кацнат, въпреки че те му казали, че не трябва, припомни Путин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
Джанго преди 6 години
Бой шамарите в Сирия. Ф-22 раптор бяга от СУ-35. Преди две години руснаците с четири кораба опразниха Средиземно море от великия шести флот. Пияни италианци и испанци обикаляха военноморските бази на САЩ. РК Москва-флагманът и два есминеца и танкер. Как се *** америкосите, не е истина
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета сравнения между Русия и Сащ. Ами, те са несравними просто. Кое да сравнявам -история, аристокрация, спечелени войни,изкуство и дори технология -една огромна част от инженерите в САЩ са руснаци и мога да изброа поне 5 съществени "американски " изобретения от руснаци.авиация и космонавтика -добре че прибраха Фон Браун да покажат нещо в отговор на Каральов. Стига глупости. Селски първенюта които се възползват от златото на континента
69
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дет викаш, Русия загубила втората световна. То затова в момента и най - влиятелната жена в света - Меркел го говори прекрасно ;))))) Половината европейци знаят руски в някаква степен. Турците го знаят. Поне 1/3 от българите го разбират. Кой какво е загубил, незнам.
68
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Някой да е чувал за планът ран - ът
67
14
 
17
 
! Отговори
usa=на джудже преди 6 години
Русия ФОРЕВЪР. ВЕЛИКИ.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Класация БВП 2016А къде е България? В г..з
65
0
 
2
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Ей, Анонимния. Смени дилъра, брат.......!88
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62И като се събуди, целият беше плувнал в пот, нали? Пий левзея, нищо че е руска, помага. Или направо минавай на нещо по-сериозно! "Гаага, где это БыЛО?". Един "Ярс" и - няма Хага. А Милошевич го оправдаха.
63
7
 
27
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Не съм привърженик на партия или на каквото и да било, а просто съм реалист и главата не ми е забита в зад..ка. Путин е единствения човек, който може да спаси света от т.нар. нов световен ред. Не знам колко трябва да си заблуден за да мислиш, че американците са миротворци. Не е нужно да си висшист или да имаш докторска степен по каквито и да е науки. Нужно е само да си извадиш главата от там където слънце не огрява, да събереш малко информация, да я премислиш и ще ти стане ясно кой/какво/защо.
62
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БранимирТолкова са слаби руснаците че дори и пълномащабна ядрена война не могат да направят. Единствената възможност за това е изненадващо да взривят целия си ядрен арсенал на собствена територия.
61
15
 
9
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Единственият начин да се оправи русия е като направи пълномащабна световна ядрена воина
60
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67Руснаците навсякъде ядат голям бой. Дори и когато уж печелят те губят. Тъкмо се зарадваха че са спечелили 2СВ и се оказа че са я загубили тотално. Победена Германия сложи в малкото си джобче победителят СССР. Германия се обедини и процъфтява, а победителят СССР Бог да го прости.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един вицнякъде в Европа,.... оплакват се да кажем француз и немец-цяла нощ пихме с руснаци, те пиеха и псуваха, пиеха и се оплакваха от всичко и от всеки, най-накрая като взехме да се съгласяваме с тях, те станаха и ....ядохме голям бой!
58
3
 
13
 
! Отговори
До-62 преди 6 години
Само дето неказваш кой ще нареди за ареста на Путин,още не се е родил човека който може да нареди.
57
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само великите американци знаят как да ги работят "яките" руснаци. Такъв союз нерушимий като ССССР го направиха на пух и прах само с изолация и ниска цена на петрола, а смешна *** си я въртят на малкия пръст. Не са казали не са я разцепели на части.
56
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Вова гадовете!
55
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** се перчи на САЩ. Това е все едно България да се отваря на Германия. Руснаците са неумен народ и продължават да го доказват упорито щом търпят такъв смешен диктатор като дребния шахматист. Предпочитат да си пият тоалетните химикали и да слушат великите речи на вожда, опиянени и хвалейки го колко умен бил. А жените им ходят в Турция да изкарват "лесни" пари от турчаците.
54
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най голямият враг на България е сащ. И бай *** Балкански.
53
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С.К ще смачка жалката еврейска *** от сащ. На всички е ясно. Има две велики сили на земята ; Поднебесната Империя и Вселенската Сила - Русия. Дори и баба Ванга го е видяла.
52
6
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Ех що сте глупави или нагли,просто силни подръжници на световното ЗЛО ллоето е избило милиони индианци.Ако тези *** бяха сила щяха да унищожат СССР много прееди Югославия и т.н. В момента са в будна кома,остава им още малко.След някоя година може да се случи и столица на Бг да бъде Севастопол.Просто Русия няма да ни изостави никога да сме вечно под американско робство.Това е Великата страна която вече повече от 100г.закриля Православното християнство.Бог да пази Русия.Амин.