Страхът на Острова: Да не са васали на ЕС

Над половината британци вече искат да останат в съюза
17 дек 2017 08:15, Александър Попов
32
Страхът на Острова: Да не са васали на ЕС
Снимка: Reuters

Великобритания трябва да сключи силно търговско споразумение с ЕС след Брекзита и да избегне зависимост от блока, предаде БТА, като цитира интервю на външния министър Борис Джонсън пред в. "Сънди таймс".

Ако не отхвърли европейските закони, Великобритания ще стане васална държава, заявява Джонсън в интервюто, което ще бъде публикувано днес. Правителството трябва да се стреми да се възползва възможно най-много от Брекзита, сключвайки търговски споразумения с други страни, подчерта той.

Тази седмица премиерката Тереза Мей постигна споразумение с ЕС, с което преговорите за Брекзита преминават към обсъждане на търговията и споразумението за прехода. Но сега тя трябва да обедини силно разединеното си правителство по въпроса какво търговско споразумение Великобритания наистина иска, отбелязва Ройтерс.

Междувременно над половината британци, или 51 на сто, биха гласували за оставане в ЕС, а 41 на сто - за напускането му, предаде Ройтерс, като цитира проучване на BMG, публикувано вчера във в. "Индипендънт".

Проучването е произведено от 5 до 8 декември с участието на 1400 души. То беше публикувано в момент, когато страната преминава към втората фаза от преговорите за напускане на ЕС, която ще се фокусира върху търговията.

В. "Индипендънт" отбелязва, че предимството на привържениците на оставането в съюза е най-голямото отчетено след референдума през юни миналата година.

Директорът на BMG обаче посочва, че то се дължи на промяна на нагласите на тези, които не са гласували миналата година, а 9 от 10 гласували не са променили възгледите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
La France преди 6 години
До АнонименЛакеи са британските пудели на САЩ. Британия не може да се сравнява с културното и цивилизационно величие на Франция. Англо-саксонски варвари от мъгляв остров.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги изритаме с мощен седесарски шут. Те са васали на САЩ - на собствената си колония.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАХАЙТЕ СЕ ОТ ЕС ПИЯВИЦИ!!!! НИТО СТЕ НА ЕВРО НИТО ДОПРИНАСЯТЕ С НЕЩО В ЕС САМО ЦОЦКАНЕ ОТ ЕС Е!!! И ГЪРЦИЯ Я ВЗЕМЕТЕ С ВАС СЪЩО :)
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТРАХЪТ ЩЕ Е АКО НА 1 ЯНУАРИ 2019-ТА НЕ СА НАПУСНАЛИ!!!! ПЪРВО ИЗЛИЗАТЕ ПОСЛЕ СЕ ОБЯСНЯВАТЕ!!! ИНАЧЕ ЩЕ ИГРАЕ ТОЧИЛКАТА!!!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 27Като ми пукате минуси - явно не сте съгласни, явно знаете какъв е плана на UK а след брекзита... Ами споделете го с нас! И най-вече с UK го споделете, щото и те не го знаят! :))) Пък ще им трябва, след като ЕС и го нататрузи до сливиците(щото натам е тръгнало).
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви опиша ситуацията:Намирате си работа за 10 000 евра на месец в България. Имате хубава служебна кола, безплатно безлимитно гориво, гъвкаво работно време, личен паркинг, огромен офис, пет секретарки...Ама понеже не ви дават да пушите в офиса си, вие решавате да напуснете с репликата "абе аз ще съм по-добре без вас!" и нямате план как точно ще си намерите каквато и да е друга работа.Та UK са в точно такава ситуация - напускат заради глупости, а нямат план какво ще правят след това...
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Предполагам, че Путин също така е виновен за глобалното затопляне? И също, че си спал отвит снощи? Британците не приемат диктат от нация, която са победили в две световни войни, още по-малко от лакеите им (Франция). Брекзит ще им даде шанс да си стегнат границите и да спрът да приемат хора от цял свят, включително ***.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто всичко което продавате в ЕС ще бъде облагано като не европейски стоки и всичко ще е наред. Така европейските държави ще купуват от азиатски или латино производител без посредник и ще бъдат сигурни, че данъците ще бъдат плащани вътре в него, при което приходите ще нарастват. А Кралството ще бъде независимо - нищо в ЕС няма да зависи от него, а времето ще покаже колко време ще остане обединено.
24
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брекзит беше по-скоро социален експеримент и диверсия на путиноидните централи. Иначе е ясно, че всяко обединение е добро, а всяко разединение е отслабване. Но британците са велика нация и като такива, склонни са на хазартни решения и хвърляне с главата надолу в бъдещето.
23
3
 
5
 
! Отговори
Джимбо преди 6 години
Най-добре се прави бизнес с немците. Англичаните са по криви в това отношение, докато с немеца може да се разбереш по-лесно.
22
1
 
3
 
! Отговори
чичо Мишо преди 6 години
Най-добре твърд изход - визи и нова желязна завеса.
21
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Анонимен (18й)UK отдавна са си пълни с всякакви тарамбуки, само се огледай в Лондон на улицата. Толкова за суверенитета. Опитаха се, както им е обичай, да изнудят Европа, ама този път не се получи и ще го отнесат - и в кратък, и в дългосрочен план.
20
2
 
6
 
! Отговори
Бай Ристо преди 6 години
Повечето тук казват колко лошо било в ЕС, а като стане въпрос за ВБритания, същите казват - сега ще видят бритнаците как ще се прецакат с това излизане.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците бяха срещу Наполеон - оказаха се прави, британците бяха на страната на Антантата през ПСВ - оказаха се прави, британците бяха в антихитлеровата коалиция - оказаха се прави, британците бяха среку ссср -оказаха се прави, британците напускат ес - ?? А *** който винаги е бил в национална катастрофа сега злорадства и сипе акъл на Великобритания. Хахаха, ако не беше смешно, щеше да е жалко. Слушайте и изпълнявайте заръките на лудото бабе в Берлин и оставете британците намира. :)))
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите доказват робския манталитет на нашия народ. Великобритания е наясно, че ще изгуби икономически в краткосрочен план. НО Великобритания ще има власт над собсгвените си граници, над суверенитета си и няма НЕизбрани от гражданите брюкселски зелки да им налагат да приемат мигранти на квотен принцип или да ги съветват колко щастливи трябва да бъдат кокошките и криви краставиците. Британците винаги са били лисици и няма да напуснат ЕС просто така. Силна и голяма държава са, ще се оправят.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето Де Гол беше казал- остави ги тези островитяни те не знаят какво искат .
16
4
 
6
 
! Отговори
Прост факт преди 6 години
До АнонименЕврейският Синедрион(съществена част от който са Ротшилдите) е всесилен не само заради парите,които контролира!Властта му е като мрежа,интегрирана в световния организъм.Не се вижда,но работи перфектно и на пръсти се броят държавите,над които няма власт.Тия напълно покриват критериите за Богоизбрани Господари.Обаче напоследък решиха да минат на ново ниво-от Богоизбрани да станат Богове!Остава само да се надяваме,че на истинския Господ няма да се понрави и ще вземе мерки...
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английска чапатост и его . Нищо ново.Значи безмитен пазар,безвизов режим,право на работа ....( без тези три условия нв мисля,че Англия ще е ок с всичките си ресурси и колонии,които притежава )Ама Да не плащат такси и да не изпълняват общи каузи....Ноу уей !!!
14
4
 
9
 
! Отговори
ТЕРЕЗА МЕЙ... преди 6 години
...ЗАГУБИ МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА ЗА ...Т.Н. "БРЕКЗИТ"!!!АНГЛИЯ ---НЯМА ДА НАПУСНЕ ЕС!!!ПРОСТО --НЯМА ДА ИМА СЪЩИЯ "ИКОНОМИЧЕСКИ ШАНС"...АКО НАПУСНЕ ЕС!БРИТАНЕЦА --ОТДАВНА ГО Е РАЗБРАЛ!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ами прави са ,не можеш да си васал на двама господари....васала на моя васал, не е мой васал....