Френски надзиратели на протест заради радикализирани затворници

Ислямист нападнал надзиратели с ножица и ножче за бръснене
16 яну 2018 18:52,
14
Френски надзиратели на протест заради радикализирани затворници
Снимка: Reuters

Протестиращи френски надзиратели влязоха в сблъсъци с полицията за борба с безредици и освиркаха министърката на правосъдието в днешния ден на масови демонстрации в затвори във Франция заради насилие от страна на радикализирани затворници и пренаселеност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Десетки синдикалисти запалиха огън и бяха обградени от полицията за борба с безредици в затвора Френ югоизточно от Париж.

Протестиращи в затвора Ванден льо Вией в Северна Франция скандираха националния химн при идването на министърката на правосъдието Никол Белубе. Тя дойде там в опит да успокои напрежението.

Вчера имаше протести и стачки под една или друга форма в 139 от 188-те затвора във Франция, отбелязва Франс прес.

Протестите бяха предизвикани от нападение с ножица и с ножче за бръснене, извършено от ислямист срещу трима надзиратели миналата седмица във Ванден льо Вией. Вчера пък в затвора в югозападния град Мон дьо Марсан пък седем надзиратели бяха нападнати с юмруци от радикализиран затворник и петима от тях пострадаха.

Протестиращи заявиха, че надзирателите не са обучени да се справят с радикализирани затворници, а вчера синдикатът на френските магистрати напомни, че "френските затвори са печално известни с лошото си състояние и пренаселеността си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да заговори,ак-47
12
0
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Това като новия филм на Винс Вон - Сблъсък в блок 99. Само че с ***
11
0
 
15
 
! Отговори
Муамар Гадафи преди 6 години
Запомнете едно държава в която полицай и надзиратели които трябва да пазят другите се оплакват че ги бият я пиши бегАла!
10
0
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Е, щото са демокрации, коя повече не мога да кажа.В едната мандата на президента е за 4 години, в другата е пожизнен.
9
0
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 6 години
хаха,не били обучени ,тоест 5 души уж въоръжени поне с палки ядоха шамари от един, как ли ше ги обучат да деистват, дали нема да ги задължат като идват за смяна да си носят туба с ввазелинчеее щото трябва толеранс да има. държавата в която е въвела гилотината , сега е със смъкнати гащщичкки, франсетата изгубиха собствената си страна и това е факт
8
0
 
14
 
! Отговори
?! преди 6 години
Затворник напада надзирател, използвайки предмет, който може да послужи като хладно оръжие?Ясно е какво трябва да му се случи на този затворник! Хем Европа поне малко ще се прочисти от неподходящи типове.Да не би надзирателите във френските затвори да са принудени да се подчиняват на закони, подобни на онези, които връзват ръцете на българската полиция?Ако е така, лоша работа ...Значи, законите трябва да се променят. Крайно време е!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Ще ги видим след 10-ина години колко са велики и кой злорадства.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги пращат в Абу Гариб да им обяснят къде са им местата и след това да ги връщат да лежат в цивилизовано място. Ако не, обратно в Абу Гариб и така.
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че затворите са препълнени говори добре за съдебната им система. Франция е велика страна и ще се оправи. *** да не злорадстват и да гледат в своята паница! Гражданските протести са дълбоко вкоренени във Френската Република и символизират развито общество, което си гони интересите. Не са овце като нас, само ни стрижат и мачкат олигарси и послушните им политици.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата, да видят какъв ги чака скоро.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво протестират- за смъртно наказание ли?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седмина надзиратели и тоя е натръшкал петима от тях.....На френските служители в сектор сигурност изглежда им липсват умения..
1
8
 
16
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
Важно е стрикно спазване на евроатлантическите ценности в франция и приемане на повече имигрнти.