Компании в САЩ спират специалните оферти към NRA

Други прекратяват партньорство след кървавата стрелба във Флорида
Обновена: 24 фев 2018 21:09 | 24 фев 2018 21:05, Анисия Иванова
13
Компании в САЩ спират специалните оферти към NRA
Снимка: БТА

Американски компании спират да предлагат специални оферти за членове на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия

Няколко големи американски компании са спрели партньорството си с Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) на фона на дебатите, разразили се след стрелбата в гимназия във Флорида, предаде ДПА.

Някои частни компании са спрели да предлагат отстъпки за членове на лобистката организация. Сред тях са компанията за автомобили под наем Херц (Hertz) и конкурентът й Ентърпрайз (Enterprise).

Още по темата

Други фирми, сложили край на подобни споразумения с асоциацията, са застрахователят Метлайф (MetLife), компанията за киберсигурност Симантек (Symantec) и няколко хотелски вериги.

Сред първите, спрели специалните оферти за членове на асоциацията, са Първа национална банка на Омаха (First National Bank of Omaha).

Силната реакция на оцелели от нападението, при което изключеният ученик Никълъс Крус уби 17 души на 14 февруари, отново разпали продължителния и силно поляризиран спор за режима на притежание на оръжия в САЩ. 

Американската авиокомпания Делта се присъедини към нарастващия списък от над дузина компании, които скъсаха връзките с NRA, Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие, след кървавата стрелба в училище във Флорида.

Други компании, подложени на натиск да скъсат връзките с лобистката организация, са ФедЕкс и Амазон, която е един от дистрибуторите на телевизионния канал на НРА чрез своята услуга стрийминг. )БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Изключителни кравари...
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А беКак да последва осъзнаване,че са само една от многото държави в света, като ежеминутно са подложени на втълпяването, че са изключителни. При нацистите мантрата беше, че са "арийци", а при тях, че са "изключителни".
9
3
 
20
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Това е все едно инициативата Me Too да спре сек.са в Холивуд!Американците имат нужда от оръжия точно по същия начин,както от сек.с за да напреднат в живота.Оръжията и насилието са пропити до мозъка на костите в американското общество,те са маниаци на тая тема.Външната им политика е същата-арогантна и нагла!Всичко друго е лицемерие.....Оправянето е само по един начин-"пукане на гумите" и осъзнаване,че са само една от многото държави в света!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ееее, няма ли плюшени мечета, свещи, молитви?!? какви са тия спирания на специални отстъпки за NRA, ами те като ще вземат да се трогнат сега...
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тромпетов направи поредният си *** коментар и пусна поредната си олигофренска идея. Учителите да носят оръжие за да защитавт даскалото. Е това трябва наистина да си много прoст за да го предложиш. Само и само да защити оръжейното лоби (финансирали кампанията му) е способен на изключителни глупости. Те тези учители са учили също и за барети нали. Ако бях даскал там бих вдигнал протест поради тъпa идея.
6
4
 
13
 
! Отговори
аз преди 6 години
Разликата между тях и нас е от земята до небето. Първия си подаде оставка, сега и другите трима ще го последват. Търва ще се разследват и вероятно осъдят заместниците. Хареса ми отговорът на шерифа, трябвало е да влязат, намерят, изправят се и убият убиеца. У нас викат полиция, защото дядо вика за помощ, полицията идва и си отива защото не и отворили. Кой е викал, защо е викал за помощ, не е важно.
5
9
 
18
 
! Отговори
к преди 6 години
пак ви мият мозъците !убиецът от кубински произход си е купил 10 пушки и боеприпаси за една година !Хората питат: как така е минал 10 пъти проверка, защото в САЩ за всяко оръжие се прави проверка на досието и от куде е намерил пари за 10 пушки - това са 15-18 000 $ а въпросния срелец е бил безработендемонстрациите се оказаха организирани с пари от Сороса докато жертвите са издъхвали от раните си пред училището са стояли 4 шерифа !!!
4
1
 
23
 
! Отговори
тръмп преди 6 години
бизнеса с оръжие е по важен от живота на хората ...това е грозната истина
3
9
 
13
 
! Отговори
NRA преди 6 години
Оръжията не убиват хора . Хората убиват хора . А щом сте толкова загрижени за човешкия живот , нека поговорим за наръганите с нож . Някой ще се позаинтересува ли колко са убитите с НОЖ в Америка тази година .А убитите , блъснати от кола ? От лекарска грешка ? Наркотици ? Алкохол ? Рак, причинен от пушене на цигари ?
2
8
 
7
 
! Отговори
българина преди 6 години
супер, сега ще продават без посредник и без отстъпка, директно до крайния клиент с безпилотниците на амазон, направо за 5 мин ще им карат пушките, докато тече стрелбата, сащ най великите ***, мисля че ще доживея края им. това да изтрепеш 100 млн индианци и не знам още колко млн по света след 1958 след създаването на израел, няма как да им се размине ей така, с не бях аз а руснаците и китайците
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A дружеството на застреляните индианци? Или те нямат членове?Сега е момента НПО да започнат да посрещат всички бежанци от Мексико и Латинска Америка и да им строят центрове в МАЩ.