САЩ: Диалог с Пхенян? Първо ядрената програма!

Натискът щял да продължи до постигането на тази цел
33
САЩ: Диалог с Пхенян? Първо ядрената програма!
Олимпийското "примирие" приключи. Снимка: БТА

Подобряването на отношенията между Северна и Южна Корея зависи от решаването на проблема със севернокорейската ядрена програма, даде да се разбере днес говорител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
По-рано през деня канцеларията на южнокорейския президент Мун Дже-ин съобщи, че Пхенян е изразил желание за диалог с Вашингтон.

"В тесен контакт сме с Южна Корея за нашия единен отговор на Северна Корея. Както заяви президентът Мун, подобряването на отношенията между Северна и Южна Корея не може да напредне отделно от решаването на (проблема със) севернокорейската ядрена програма", заяви цитираният говорител на Държавния департамент на САЩ.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс изрази сходна позиция, предаде ТАСС.

Всеки диалог със Северна Корея трябва да доведе до превръщането на полуострова в зона, свободна от ядрени оръжия. Максималният натиск върху режима в Пхенян ще продължи до постигането на тази цел, подчерта Сандърс.

Според някои експерти, като играе картата на намаляването на напрежението с Юга, Северът се опитва да оправи своя имидж, за да си осигури драстично смекчаване на международните санкции срещу него заради забранената му ядрена и ракетна програма и да вбие клин между Сеул и Вашингтон.

Като знак, че "олимпийското примирие" не е решило проблема, президентът на САЩ наложи в петък нови едностранни санкции на Северна Корея, а вчера тя го обвини, че приближава полуострова към война, отбелязва Франс прес. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварската политика на вечните интереси и принципът - договорът е врата в полето доведе до това. Не може да им се вярва. Как се преговаря с "държава" /а всъщност - бандитско обединение още от създаването си/, която погазва всякакви човешки, междудържавни и международни норми? Става наистина много забавно, понеже заради кеелепирджилъка трайно и сигурно изпадат в изолация. Няма как винаги да си отгоре за сметка на всички останали.
22
1
 
6
 
! Отговори
Манафф преди 6 години
Рано нещо днес са се разгонили софииските гейове ! Сигурно са се дрогирали с двойна доза .
21
2
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Какво си са развикал бе со росои ден джендар ? Ти и останалите джендари нямате право на дума. Аи сиктир.... Между другуто моди ратура да спре да блокира ИПта че ше го е.. у джендъръ.
20
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алоу, днес, ясно ни е, е тр. да заработите рублите, ама поне малко приличие! Как може тия *** руски тролоев да не ги цензурирате с цинизмите им? Повръща ми се от вас! Бяхте ме баннали, но сега вече аз ще ви банна! Сбогом!
19
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На дебилната русофилска червена *** не й идва на акъла, че ако онова червено дрисне в Сев.Корея му прищрака ядреното копче, загиваме всички.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо Ким няма да успее да удари Америка - американците ще го препекат преди това, но ще удари и заличи Ю. Корея.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхът е за всички ни, драги. Започнат ли едните, започват и другите, третите и четвъртите, и т.н., докато се опечем всички. Накрая ще оцелеят само *** и швейцарците, щото си имат бомбоубежища. А! И *** в Африка никой няма да ги бомбардира, защото не са заплаха, пък и тях радиация не ги мори - много са и са свикнали на мизерия. В крайна сметка, земята ще се насели с много *** и малко швейцарци - планетата на маймуните.
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ги е шубе здраво от Северна Корея. Вледеняващ краварски страх.
15
3
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Всички знаем, че това беше театър за Олимпийските игри. Лицемери
14
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му се отвори парашута на Прасчо
13
2
 
33
 
! Отговори
Да преди 6 години
САЩ са държава терорист и подлежът на унищожение за благото на хората...
12
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт"Севера и Юга сами да се разберат и да изолират САЩ иначе мир няма да има никога..."Кой световен конфликт е разрешен без САЩ след 2СВ? Няма такъв конфликт, няма и да има. Русия само може да си мечтае да бъде като САЩ.
11
0
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Е ,че то за какво ще си говорят след това за вноса на айфони ли?
10
3
 
28
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Севера и Юга сами да се разберат и да изолират САЩ иначе мир няма да има никога....
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последната теория:Тактическа ракета с малък заряд в Ю. Корея, изстреляна от Американска подводница, като повод за начало на масирана атака с официални американски ядрени ракети.
8
2
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Най -новата теоритична постановка! Севернокорейски лидери си вдигат цената!А южнокорейците си плащата за да запазят същото положение ! Съществъването на Севера е гаранция за привилгированото положение на корейските стоки на САЩ пазарите!!
7
17
 
2
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако Кимчо издържи още 4-5 години,може и да не му се наложи да се разправя с Щатите-тогава те вече няма да са решаващия световен фактор...Ама севернокорейците може да не издържат дотогава,ха-ха.
6
2
 
27
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Значи САЩ също трябва да унищожи ядрения си арсенал да докаже мирните си намерения.
5
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Интересно че има хора които си вярват на глупостите които пишат. Ако СК иска помирение единственият път е унищожаване на ядрения си арсенал. Ако не иска помирение да продължава както до сега.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете кореи си подават ръка, а САЩ издига нова стена между тях.