Като за последно: Раул Кастро разкритикува САЩ

Върнаха се към неоколониалното си поведение, отчете той
Обновена: 20 апр 2018 06:53 | 19 апр 2018 21:20, Красимир Ангелов
15
Като за последно: Раул Кастро разкритикува САЩ
Снимка: Reuters

Раул Кастро, който отстъпи президентския пост в Куба на Мигел Диас-Канел, разкритикува САЩ, че са се върнали към неоколониалното си поведение на американския континент, предаде Ройтерс.

Още по темата
В първата си реч, след като предаде държавната власт, Кастро нарече външната политика на президента на САЩ Доналд Тръмп "неоколониална". Тръмп засегна несправедливо търговски партньори на Съединените щати като Китай и Европа и се опитва да изолира Куба и нейните съюзници, отчете той в изказването си пред парламента.

Кастро и предишният американски президент Барак Обама, започнаха процес на историческо разведряване между комунистическа Куба и САЩ. Той обаче бе поставен под въпрос при Тръмп.

Днес Раул Кастро потвърди, че ще през 2021 г. ще отстъпи и поста на генерален секретар на управляващата Кубинска комунистическа партия (ККП) на Мигел Диас-Канел, предаде Франс прес.

След три години ще изтече моя втори и последен мандат като лидер на ККП, припомни 86-годишният Кастро. Той уточни, че тогава висшият партиен пост ще бъде зает отново от държавния ръководител.

Раул Кастро изрази очакване Диас-Канел да изкара два петгодишни мандата като президент (председател на Държавния съвет) на Куба, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията припомня, че самият Кастро изкара два петгодишни мандата от 2008 г.
Вече бившият кубински президент потвърди подкрепата си за реформирането на социалистическата икономика, предаде още Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравеопазване було безплатно. Най ме кефи, като чуя нещо такова. Възможно най-простоватияя коментар . Няма нищо безплатно на този свят охльовв. Всички заедно го плащат разликата е че там такива като тебе НЕ работят и пак го ползват :))) А тук, като не работиш ...няма ползване. Усещаш ло тънката граница. Кубинският народ не знам, колко ще спи още. От какво се страхува...толковаа
14
2
 
6
 
! Отговори
Наистина преди 5 години
виждам че много от пишещите тук са обладани от антикомунистическа истерия и коментират без всякаква връзка с действителността и обективността. Не давайте наклон на кубинците, че те са виртуози в тази насока. Отдавна са опитали американската попара и не са ентусиазирани меко казано. Нека сами определят съдбата и ориентацията си, без санкции и натиск отвън.
13
3
 
7
 
! Отговори
Куба преди 5 години
Една от най-добрите д-ви за живеене е Куба, след Германия и Испания.Безплатно здравеопазване и малко, но истински храни.За чий ми е робския Запад като трябва да си плащам лечението на детето.САЩ искаха 162 г. да превърнат тази прекрасна страна център за нарко*тици и проститу*ция.Отвратен съм, как при всяка намеса на САЩ хубавите страни стават руини. Либия, Ирак, Ливан, Египет, Сирия, Сърбия, Йемен - Сана, България - бетонирана с военни бази.Стига с този ЧУДОВИЩЕН Капитализъм!Няма хуманност
12
2
 
7
 
! Отговори
Куба преди 5 години
В Куба здравеопазването е безплатно. Там ходиха да се лекуват американските пожарникари, които пострадаха от 11 семптември. Защото бяха от други щати, и застраховките им не покриваха лечението.Кубинците са едни от най-щастливите хора и имат много добро здравеопазване.Не е важна каква е заплатата, а какво можеш да си позволиш с нея.Каква ми е изгодата да имам заплата 5 хиляди долара, като химиотерапията ми е двеста хиляди $, а в Куба безплатна.Голям праз, че имате тоалетна хартия!
11
7
 
3
 
! Отговори
Куба-тъжно е! преди 5 години
В Куба средната заплата е около 460 песос(около 20 долара). Това е голямото постижение след повече от 60 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас държа, че всичко ще е както на нашия 10 Ноември 89г. Разработено в Москва и перфектно отработено в българия. Комунистическите другари, ченгетата им и агентите им, ще си направят дивия Комуно-КапитализЪм(както у нас)!!! А народа им пак ще го духа(както у нас) Който реши, че може да прави бизнес ще го посещават верните им мутри(на каишка), до пълна победа "КапитализЪма"! Полицията им ще казва: "Не можахме да се справим". А Те нагло ще повтарят:"Искахте демокрация- на ви демокрация". Познато?
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Раул е разстроен. Революцията отминава. Заливът на прасетата пресъхва. Другарите Кастро и Че изпълниха мисията си, единият като ел коменданте, другият като главен прокурор на Куба и т.н.(особено главният прокурор, другарят Че изпрати няколко хиляди кубинци в небитието в търсенето на справедливост).
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахххх, кубински пури и американско уиски! Другото са дреболии.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довиждане окупатор. Местим го за твоята измислена критика. Къде са САЩ , какво постигна ти ? ...едно НИЩО. Живя като цар за сметка на всички кубинци....сега е време да мрешш ..ама на тях няма кой да им върне бедното минало.
6
8
 
13
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Раул Кастро какво си мисли, че ще изкара 300 години ли ? Свърши комунизма, братя кубанидос. Куба ще се върне, на това, което е била - Американски курорт. Дето е текло, пак ще тече. При комунизма докъде я докарахте ? Станахте по - добре от САЩ или Швейцария ? Кастро и сие слизат от сцената. Не са по силни от живота и еволюцията. Пак ще стане, каквото е било. Грингото ще си пие питието, кубинката ще му прави вятър, а местните ще разказват спомени, когато Хемингуей минал по тяхната улица.
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като за последно: Раул Кастро разкритикува САЩЧе той освен да критикува САЩ нищо друго не е правил цял живот. С такива "политици" е пълно в България и Русия.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е лесно да превърнеш едно райско кътче в мизерна дупка!
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучето си лае, кервана си върви...
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Логичноти ходил ли си в куба да видиш мизерията бе?не ме карай да се смея
1
11
 
31
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Да живее горда и героична Куба.