Отново терор? Стрелба в близост до коледен базар в Страсбург

Полицията призовава гражданите да не излизат навън
Обновена: 12 дек 2018 06:38 | 11 дек 2018 22:05, Красимир Ангелов
129

Снимка: Reuters

Френската полиция съобщава за изстрели в центъра на Страсбург, съобщава Ройтерс.

По първоначални данни има един двама убити и десетина ранени.

Стрелбата в Страсбург е станала близо до коледния базар, съобщава БТА.

Френското вътрешно министерство призовава гражданите в Страсбург да не излизат навън заради "сериозно събитие в сигурността". Според информация от местни медии стрелецът е избягал. Малко по-късно той е ранен и задържан след престрелка с органите на реда.

Сградата на Европейския парламент в Страсбург е затворена и никой няма право да влиза или да излиза във връзка с информацията за стрелба в града, съобщи в Туитър евродепутатката Ева Кайли, цитирана от ДПА.

Европейският парламент задейства протокола за извънредни ситуации. В момента никой няма право да влиза или да излиза като предпазна мярка за хората тук, написа още Кайли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година по същото време бяхме там.Имаше по двама войници с автомати на почти всеки ъгъл в центъра и около базара.
83
0
 
1
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Предполагам пак е недобре интегриран ядрен физик.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Също така профилът на радикализираният ислямист е, това са предимно млади хора.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са в организация, нещата не стават просто ей така. Навсякъде по света има такива хора, които просто чакат едно обаждане по телефона. Те се готвят за това с години, настройват се психически и чакат. Радикализирани са и това е смисълът на живота им - това, което ще сторят. Приличат на комунистите с техните убийства на християни. Мохамеданите, които са се радикализирали са се надули, горди от това, което ще сторят. Промити мозъци, като комунистите терористи.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен мерките за сигурност тук трябва да се затегнат. Бях на едно голямо събитие в НДК и никой не ми погледна чантата. Нарочно си оставих в работата ножчето с тирбушона. Мислех си, че ще минаваме през проверка. Нищо подобно.
79
1
 
15
 
! Отговори
???? преди 5 години
Интересното е , че как тези ниско образовани, млади и не до там организирани хора успяват да реализират такива операции в сърцето на Великите сили и видите ли държави с армии, полиции, наука, техника.... не могат да се справят с атентатите?! А дали изобщо искат? Може ли те да са инструмент именно на Великите сили за намаляване правата на хората? Дали точно това не се цели . създаване на хаос за оправдаване на репресиите на системата върху неудобните?
78
0
 
16
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ВРЕМЕ Е МАКАРОНЧО ДА ХОДИ ДА СМЕНЯВА ПАМПЕРСИТЕ НА БАБА СИ--ТОЗИ ИЗБИВАШЕ ФРАНЦУЗИТЕ ОТ ПРОТЕСТИТЕ, А ОТ ИСЛЯМИСТИ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗАЩИТИ--ПЪЛЕН К Р ЕТ Е Н Е МАКАРОНЧО..ДА ВИ ПРИЛИЧА НА ЕДИН НАШ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИК..С ТАКАВА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ....ХАХАХАХ
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция сама си отглежда терористи! Службите ги "наблюдават". Не се учудвам...като нашите служби - "наблюдават" Арабаджиеви, Баневи и много други, после ги "чакат" да се върнат от чужбина или ги "пускат в бюлетин за издирване"...Все "съвременни демократични" начини...Абе да си получим огромните заплати и бонуси, ако може и "кеш" от наблюдаваните, ден да мине, друг да дойде...
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много удобно атентатът се случи точно когато Макрон има нужда от помощ.Жълти жилетки, протести ви се приискали, а...Държавата може всичко!
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 104A ти , определно, тр да бъде приведен на 4-ти километър, мосю Де Гол....
74
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всеки мюсюлманин е терорист, но всеки терорист е мюсюлманин!
73
1
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Сега да видим какво мнение имат за случая защитниците на миграцията и прииждащите ***!
72
3
 
8
 
! Отговори
докато умните се нау преди 5 години
Докато французите протестират, арабите се размърдаха. Вместо всички французи да се обединят срещу тероризма, те вряскат против собствената си държава. Драги французи, както сте я подкарали, скоро няма да я имате държавата. Докато се опитвате да свалите Макрон, арабите ще ви видят сметката.
71
2
 
16
 
! Отговори
обаче преди 5 години
До ИстинатаИслямът е само параван, зад който се крият арабите, турци и други мюсюлмани. Мястото им не е Европа, а в пустините, откъдето не е трябвало да изпълзяват. До исляма арабите са били враждуващи помежду си племена. Сега враждуват с целия свят.
70
12
 
2
 
! Отговори
от трън на глог преди 5 години
Помня, че когато Макрон го избраха, Путин на черга се обърна, за да го приемат в Париж първи да поздрави Макрон. И сякаш го урочаса - ето я целувката на сатаната Путин. Затова да е урок на всеки политик - избирайте кой първи да ви поздрави - дали ще ви носи късмет. Горещо искам да греша.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има държави като сащ и израел ще има и тероризъм. Създателите и спонсорите на арабската пролет, от където се появиха и събраха терористи от цял свят. Този план за унищожаването на Европа и бялата раса е създаден от ционистите , а сащ техните марионетки го осъществяват. Тук някои сороски драскачи виждат намесата на Русия. Кой унищожи Ирак, Либия и др. държави които държаха баланса между сунити и шиити, отново сащ са в дъното заедно с техните господари от израел.
68
3
 
14
 
! Отговори
Мохамед беше педофил преди 5 години
В последния час съобщиха, че на мястото на инцидента намерили поздравителна картичка с надпис "Весели празници и щастлива и вълшебна Коледа на всички неверници!" Подпис: Аллах, Мохамед и цялата глобална ислямска общност!
67
4
 
7
 
! Отговори
Геша преди 5 години
Презокеанският господар ще накаже Макрон, за дързостта му да поиска създаване на европейска армия, което автоматично означава закриване на американските бази в Европа а с това и края на тяхното влияние. Човека каза, забравете за ваша армия, ще ни плащате! Френският майдан е задействан, а Макрон ще плати с поста си, за назидание и в случай, че на някой друг евро лидер ми мине през акъла подобно нещо.
66
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отновво дребни тактически победи на Путин във Франция и голяма стратегическа загуба за Русия по отношение на Голодомора. На базата на резолюцията признаваща Голодомора за геноцид Украйна може да предяви иск към Русия на територията на САЩ за изплащане на репарации и компенсации във връзка с Голодомора. Русофилите сигурно са на ясно за какви астрономически суми става реч, при това Русия има доста държавно имущество в САЩ което може да бъде продадено на търг и парите да бъдат приведени на Украйна.
65
8
 
1
 
! Отговори
пращай рассия преди 5 години
Палата представителей Конгресса США единогласно принял резолюцию, в которой выступила против завершения строительства российского газопровода "Северный поток - 2". В документе, в частности, содержится призыв к правительствам европейских государств отказаться от "Северного потока - 2" и выражается поддержка введению санкций в отношении этого газопровода согласно части 232 "Закона о противодействии противникам Америки посредством санкций