Прогноза: Mладите ще се вдигнат на бунт срещу социалните мрежи

Писателят Андрю Кийн: Ще бленуват за лидери като Чърчил, Путин, Ердоган
Обновена: 21 мар 2019 10:04 | 21 мар 2019 09:05, Елка Василева
35
Прогноза: Mладите ще се вдигнат на бунт срещу социалните мрежи
Снимка: архив, Reuters

Mладите хора ще се вдигнат на радикален бунт срещу социалните мрежи, защото те създават хаос и несигурност, прогнозира американско-британският предприемач и писател Андрю Кийн.

Тъй като искат сигурност, те ще започнат по думите му да бленуват за лидери като Дьо Гол, Чърчил, може би дори като Путин и Ердоган.

"Виждаме възхода на нов тип харизматичен авторитарен лидер - в Унгария, в Русия, в Съединените щати. Мисля, че новата мода е харизматичният авторитаризъм, но не казвам, че приветствам това явление", заяви той.

Кийн, който е отявлен критик на уеб 2.0 - уебсайтове и интернет платформи, чието съдържание се създава от потребителите - говори вчера на Международния правителствен комуникационен форум в Шарджа в Обединените арабски емирства.

"Смятам, че социалните мрежи създадоха до известна степен хаос и несигурност, което прави повечето от нас нещастни", каза той.

"Политиците могат да използват социални мрежи много непочтено", добави Кийн и даде за пример Доналд Тръмп, който по думите му "лъже и му се разминава".

Кийн влезе в остър идеологически сблъсък с Роджър Фиск, медийния стратег на бившия американски президент Барак Обама, който изтъкна, че честността е единственият път към успешни кампании във Facebook, Twitter и пр.

"Имаме американски президент, който използва социалните мрежи агресивно и брилянтно", каза Кийн и прогнозира, че може и да не е много популярен, но ще бъде преизбран през 2020 г.

Днес започва вторият и последен ден на форума в емирството, на който експерти обсъждат различни стратегии на правителствата в сферата на медиите и масовата комуникация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите в арабските държави се вдигнаха на бунт,правиха арабски пролети и до какво доведе това? Пълен провал.Младите лесно се поддават на манипулация.Точно социалните мрежи ги манипулират да се мислят за много по-по-най,да споделят всичко за себе си и така стават лесна доброволна мишена.Зомбита.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По скоро протеста трябва да е срещу развитието на изкуствения интелект.. Доста хора ще останат без препитание заради това..."Да си протестират, боли ги фара другите. Да да махнем транкторите и да спрем елктричеството във фабриките, че да има работа ...
29
0
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 28Е то никой не ми забранява да се катеря по черешата, но къде има? Всичко изсякоха и застроиха. И децата затъпяват пред компютрите, таблетите и телефоните.
28
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Луциферианската Copocoидна пропаганда няма почивен ден! Анатема! Анатема! Анатема!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро протеста трябва да е срещу развитието на изкуствения интелект.. Доста хора ще останат без препитание заради това...
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви задължава да използвате фацебук, интернет или каквото и да е.Само до преди 120г е нямало масово електричество. Спрете си тока, изхвърлете си,комптара, телефона, телевизора, хладилника, готварската печка, автомобила и т.нНикой не ви забранява, както във вашето детство : да се катерите на черешата, да ядете пясък, да се търкаляте в калта или да правите каквото ви е угодно. Ако правите или не правите нещо, причината е само във вас.
25
0
 
3
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
"...прогнозира американско-британският предприемач и писател...на Международен форум в Шаржа, Обединени Арабски Емирства..."
24
1
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Добре, че е споменато мястото на "форума", четете между редовете, нали сме хомо сапиенс (мислещ човек), или не ?!!
23
0
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
То в Арабските емирства, бе, какво друго да каже там един "учен", пропаганда и целуване на потенциални спонсорски *** !
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук е много готина платформа - ползвам го да напиша съобщение до приятели и да им пратя нещо лично. Това с публичните поствания е съвсем друга бира. Елате ме вижте какво мисля, какви послания отправям към света, чудо на чудесиите. Това си е друга бира. Не смесвайте нещата. Мрежата си е много готина, просто сама се опорочава от ползвателите и.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е като социалните мрежи се създават не от потребителите а от най-големите фейк нюз корпорации - ЦРУ са номер едно, но и другите служби вървят по техните дири. Друго си е тука платените сайтове *** да ни лъжат и да се опитват да ни обяснят невъзможното си мисия, колко е харен турският народ и деспотия и колко са лоши руските, хахах хайде дайте поредната порция поръчкови предплатени статии и троления срещу Русия и българския народ и националните ни интереси
20
1
 
18
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Аз пък не вярвам. И няма как да повярвам, като гледам как младежи пресичат шосетата без да се огледат дори с вперени погледи в телефончетата, които постоянно писукат. Млади майки "мажат" с лакираните си нокти по дисплеите, а в това време бебетата им врещят в количките. Ученици отиват на училище, а в ръцете им не виждам тетрадки. Виждам смартфончета, които издават звуци. Дядо Евлоги от Горно *** и той се "чеква" у фейсо. И той "лайква", и той "поства". Не очаквам да се промени нещо, изобщо.
19
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
От два месеца не съм влизал във ФБ и грам не ми липсва каквото и да е.
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам кой ви задължава да ползвате и да вярвате на Фейсбук. Не знам какво толкова се хули Фейсбук, след като никой не кара хората да го ползват насила. Много ми е странно, защо се хули нещо, което не задължава никого.
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук не е е нищо друго освен световен клюкарник!Някои са дори по-крайни и го наричат - отходно място!
16
2
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Абе като чуя революция знам че човечеството е вдигало толкоз много, че ше ни трябват поне още 3 световни войни и пак няма да достигнем кръвта дето се е проляла по време на сичките тез революции! Та революция почти винаги е свързано с гуйна! Ама като гледам младите сега и виждам, че 99% от тях използват мисленето само за въпроси от сорта на какво ше ям и кой ше п.щя, та се чудя от де ше дойде акъла за таз революция бре!!??
15
2
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Всичко е постановки на хора разполагащи от отдавна с технологиите с цел извличане на печалби и пускат по лъжичка на час...Скоро, ще се появи и холограма и телепатия и т.н....
14
2
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До До Анонимен 1,Зависи каква е революцията. Ако е буржоазна;))) винаги е в частна полза, но, акое национално-освободителна, в чия полза е? В чия полза са сид али живота, Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Каблешко, Филип Тотю, Стефан караджа, а преди тях, много войводи, водачи на въстания и т.н. и т.н.? Просто, съвремието бъка с удоволствия и амбиции и на хората не имс е мре за идеали, котио са трудно разбираеми. По-лесно е с развлеченията и удоволствията.
13
3
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 1, преди 5 години
"Младите винаги са правели революциите а останалите са дремели"Разбира се. Младите са най-наивни и могат най-лесно да се използват за нечии лични цели. Всяка революция се организира задкулисно в частна полза. Наивниците мислят, че става спонтанно, на ползу роду и общо благо. Човек с повече опит и познания по-трудно се лови на тази въдица.
12
2
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Е< па ние сме напред с мат'ряла. За да няма несигурност, борже си избрайме Бохю за пожизнен лидер на республиката. А, докато Той пише във Фейсбук, социала не създава "хаос" и "несигурност".