САЩ искат да спрат финансирането на "Хизбула"

Държавният департамент обяви награда от $10 млн.
23 апр 2019 05:00, Анисия Иванова
8
САЩ искат да спрат финансирането  на "Хизбула"
СНимка: Reuters

Съединените щати обявиха днес награда от 10 милиона долара за информация, която може да доведе до спиране на финансирането на "Хизбула", ливанската въоръжена групировка, подкрепяна от Иран, предаде Ройтерс.

Съобщението на Държавния департамент съгласно неговата програма "Награда за правосъдие" е израз на растящото безпокойство на Вашингтон от разрастването на ролята на "Хизбула" в управлението на Ливан.

Регионалното влияние на групировката се разшири, след като нейни бойци започнаха да участват в конфликтите в Близкия изток, вкл. в Сирия на страната на президента Башар ал Асад.

САЩ и още много страни смятат "Хизбула" за терористична организация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО е терористична организация!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави впечатление, че навремето като СЕСЕСЕРЕ се разпадна ИРА изчезна.Сега Русия започна пак да се топорчи на цивилизования свят и ИРА отново се появи.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като американците не блестят с особено големи знания в областта на историята на света, а си мислят, че иранците са като тцигаМите араби в Ирак (те и трудно правят разлика между двете държави), такъв дебел ще си натресат с персите, че ще им държи по-дълго време от Виетнам... Ахмадинеджад, който в момента се е оттеглил от политиката след президентсвото си , и пасе овце в отдалечено село и си живее спокойно живота, ги предупреди още навремето...
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Иран...........били са империя...........Персийска империя!!!"То и България в официалната световна история се води, че е била империя. Симеон Велики даже приема титлата Цар (идва от Цезар) и се обявява за владетел на всички българи и poмеи (т.е. римляни).
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Съединените щати обявиха днес награда от 10 милиона долара за информация, която може да доведе до спиране на финансирането на "Хизбула"..."---Ето, поредна стъпка на евреите.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран е голяма си силна държава, по-добре американците да не се заяждат с Иран...........били са империя...........Персийска империя!!!
1
4
 
27
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Превод: Помпео изпълнява заръката на евреите да вкара САЩ във война с Иран.