Урсула фон дер Лайен - външен човек за европейската номенклатура

Приоритетите й са полезни за ЕС, коментира бивш външен министър
Обновена: 16 юли 2019 23:15 | 16 юли 2019 23:15, Екип на Bulgaria On Air
13


Урсула фон дер Лайен e новият председател на Европейската комисия. Тя е първата жена в историята на Европейския съюз, която застава начело на поста.
Още по темата

"Това е наистина вълнуваща вечер за ЕС. Това е една успешна кандидатура, тъй като тя е един все пак външен човек за европейската номенклатура", коментира бившият външен министър Стоян Сталев в  "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Според него много от приоритетите на фон дер Лайен са полезни за страните членки на ЕС. Сред тях са уеднаквяването на европейските заплати.

Бившият министър посочи като интересна идеята на германката да бъде приложено пълно числено равенство между комисарите мъже и жени.

Той е на мнение, че законнодателството на ЕС се нуждае от сериозно съкращаване и преоценка.

"Трябва да се мисли и за по-добро хармонизиране на участието на националните парламенти в изграждане политиката на ЕС. Това няма да е лесно, защото ЕП е директно избран орган, но все пак виждаме, че той не може да бъде възприет като основен законодателен орган и донякъде с основание, защото всички държави искат да запазят своите законни приоритети да бъдат решавани от национално избраното правителство", добави  Сталев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политкорекността изисква да е жена, черна, мома, ЛГБТ, феминистка и най-малко един път да е изнасилвана в младостта си. Тази отговаря само на първото условие. Този избор не е политкоректен.
10
2
 
1
 
! Отговори
Чук и Бег преди 4 години
Не ме интересува дъблинското споразумение и ИК! Важното е да уважава и обича Русия!
9
2
 
4
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Манекенката на 60 години.. Която изглежда на 40... защото от х.. по тежко - не е вдигала.. си намери "топло местенце"Колкото беше "квалифицирана" за министър на отбраната - толкова е квалифицирана и за шеф на Еврокомисията. Убеждението, че съдбата ни се решава от кариеристи, алкохолици, и слуги на едрите финанси се затвърждава и обосновава - всеки изминал ден.Брюксел - мястото където се раздават фотьойли за *** - не според качества или квалификация - а с лични партийни връзки.Ашколсун!
8
1
 
3
 
! Отговори
Брежнев преди 4 години
Ще се наложи и ще стане голям диктатор! Те диктаторите така започват! Избират ги, че са слаби и ще могат да ги контролират, обещават велик райх и светло бъдеще и поглеж - след няколко години всички силни опоненти *** и около тях се въртят само слуги и безопасни ***! Вместо да хабя букви - хе, гледайте какво става около една елементарна тиква - всички му се мазните да ви хвърли чек през люка на джипката - кравари, прасари, журналисти, артисти - всички!
7
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Урсула фон дер ***... Още единплъх напуснал навремепотъвакият кораб на тресящата се берлинска ханъма..Тази фитка беше министър на отбраната на Германия... Чичо Ади се върти в гроба.. Чудещ се - колко ниско още може да падне още някога великата нация на воини, инженери, и мислители... А тя вече удари дъното.. И копа!И у нас има селяни, които вярват на предизборните и лъжи... и си мислят, че от утре минималната им заплата ще стане (по чудо) 1000?.Ако още не са разбрали какво е популист - тя е
6
1
 
4
 
! Отговори
Рангел от вмро преди 4 години
Лаен е ЗА минимална работна заплата в ЕС! Що не я критикувате бе, политкоректни експерти?!!! Защото когато БСП говори такива работи, Каролев и все последователи с насмешка и присмех громят абсурдната идея! Те, тая Лаен е за критика! Не да се умилквате като кученца в църулите на офчаря, щото бил европеец, ЕНП и прехвалена работа!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"... да бъде приложено пълно числено равенство между комисарите мъже и жени."А равенство между деби.ли, май.муни и дупе.дати кога ще има?Само питам за един приятел, пеерасче е!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бирисов в една статия тука пак беше предложил хърватския си колега ......смешен Министър смешна Държава...хаха
3
3
 
9
 
! Отговори
ИК преди 4 години
С тая всичко ще се обърка!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бързо започна, политкоректнотоли,за,,не.Значи ли че,всичко в евроин-ституциите се обосновава на езичниупражнения,допълнени с добре оттрени-рани чупки в кръста .Има и другояеление,първо се разлива,след това себрише.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би ,след нова година ще цъфне наурсулка визията и,поведение ,метод наработа,комуникации,политики,фейкове,цели,налагане на сорос влияние и ...Въобще падна здрач.Сашко няма даможе да възкликне:Днес е един хубавден ,за беге демократис.Друга тема е,че освен"простолицен кражбомери"друг строй невидях.