Нападателят от Сидни задържан от минувачи – с щайга и столове

Нападението не е било терористична атака
13 авг 2019 14:46, Елка Василева
39
Нападателят от Сидни задържан от минувачи – с щайга и столове

Австралийската полиция съобщи, че смъртта на жена, чието тяло е било намерено в центъра на Сидни, има връзка с днешната атака на въоръжен мъж срещу минувачи в града.

Става дума за друга жена, а не за онази, която бе откарана в болница, след като бе намушкана от нападателя, въоръжен с голям кухненски нож. Убитата жена е на 21 години, а ранената - на 41 години.

Подозира се, че нападателят е избягал от психиатрична болница, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Мъжът намушка жена в центъра на Сидни и се опита да атакува и няколко други хора, преди да бъде задържан от силите на реда. Преди ареста си той се качи на автомобил и размахвайки ножа в ръка, крещеше "Аллах акбар" ("Бог е най-велик" на арабски).

Още по темата

Видео, заснето в централната част на Сидни, показва драматичния момент, в който случайно оказали на на мястото мъже се намесват и задържат заподозрения. Те успяват да го задържат на земята с помощта на два стола и щайга.

Шефът на Руското радио на Австралия Борис Грейс разказа пред радио Sputnik  за случилото се. „Това не е терористична атака. И полицията, и премиерът Скот Морисън потвърдиха, че това не е било терористично нападение. Този млад човек има история на психически заболявания. Той е на 21 години, от западните райони на Сидни. Това е луд, който е изскочил на улицата, тичал е с голям кухненски нож, нападал е хората. Имаше информация, че е убил една жена в жилище в центъра на града. До един хотел той ранява още една жена – лекарите казват, че с нея всичко ще е наред. За арестуването на младия мъж са помогнали минувачи“, каза Борис Грейс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: нападениеСидни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Евала на мъжете! Това е пример на гражданско общество. В такива случаи така трябва да се действа.Звъненето на 112 може и помогне, ама за петте минути докато дойдат тоя колко ли жени можеше да намушка.
34
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Подозира се, че нападателят е избягал от психиатрична болница, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС."========================================================А моето подозрение беше, че точно така ще кажат, още щом чух новината. че поредния мохамеданин е започнал да коли "неверници" в бяла страна.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива трябва направо да ги бесят
32
2
 
6
 
! Отговори
Айзак преди 4 години
Аз си представям същата ситуация в Анкара
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък от 30 коментара никой не каза браво на тези смели минувачи които се хвърлиха да обезвредят този психар.Това е най-важното-смелата реакция на хората.Другото е отсъствието на полиция по улиците на града,което прави впечатление.Браво на хората в Сидни,и много жалко за огромният брой тъ-пи коментари под статията
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
usa,rusiya,angliya,fransiya i pocti seliya svyat bombardiraha siriya i irak s godini ne mojaha da pravzemat parce zemya a tiya ot ' islyamska dirjava ' za nyakolko dena prevzeha 80 % ot siriya i polovin irak egasi nepobedimite i kato gi poglednem tiya uj myusyulmani vsickite obuceni ot zapada viorajeni pak ot zapada i mi vikal allahu akbar i vece e bil myusyulmanin vie za ludi li ni vzimate kolko miliona mirni myusyulmani izbihte s predlog ce se biete s nepobedimata ' islyamska dirjava' ?
29
4
 
5
 
! Отговори
Рамзи Ахмед преди 4 години
Я сега си представете същата ситуация в Перник.
28
0
 
18
 
! Отговори
гадове долни преди 4 години
Вън от цивилизованите страни маймуни!За убиец смърт.Ако съм на родителите на бутнатото на релсите дете,жив ще го одера.Пожелавам адски мъки на тези,които съсипаха цивилизована Европа.Рано или късно ще стане страшно.
27
1
 
12
 
! Отговори
от 28 и 29 преди 4 години
Затова го спряха онзи, когато искаше да го нарита, когато го бяха свалили. Явно тези хора познават закона.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в) действията по задържане трябва да са извършени единствено с цел задържане на престъпника и предаването му на компетентните държавни органи. Ако тези действия преследват саморазправа с престъпника, те губят правомерния си характер;
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а) субект на задържането на престъпник може да бъде не само пострадалият, но и всяко трето лице - държавен орган или гражданин; б) вреда може да се причини само на задържаното лице. Причиняването вреда на трети лица в тези случаи е недопустимо. Увреждането на престъпника може да се изрази в накърняване на негови лични или имуществени права; в) действията по задържане трябва да са извършени единствено с цел задържане на престъпника и предаването му на компетентните държавни органи.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все си мисля, че ако човек отиде и направи някоя пакост в мънгалскадържава, ще бъде задържан по същия начин.
23
1
 
9
 
! Отговори
бял атеис преди 4 години
Не мога да проумея тази склонност на ислямистите да ръгат жени!!!??!? Християните вече хич ги няма за такава работа Затова Фрау ги покани, но те не я разбраха правилно. Но се ориентират какво се очаква от тях. Кресталина Всеобхватна ви намекна - да ви подновят гените, че много се мухлясахте!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително жалък вид имаше арестуваният.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той нападателят може и да е психически не добпе, но я да му напишат името а видим дали не е някой от присадените австралийци мюсюлмани
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е че ислямистите имат на страната си бели предатели с пилешки вратове.
19
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 4 години
Повече прилича на ФИЛМ от колкото на реалност,но...карай...
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това,че не е терористичен акт е огромно успокоение занамушканата и нейното семейство.За тези на ,които им се е разминалосъщо.До следващият път.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има дебати за ислямисткия тероризъм и как да се защитим?
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вместо да си гледа социала тръгнал да коли неверници. След време ще го пуснат това е сигурно.