Тръмп предупреди Китай: Да няма нов Тянанмън!

Това би навредило на търговското споразумение
19 авг 2019 10:02, Елка Василева
37
Тръмп предупреди Китай: Да няма нов Тянанмън!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Китай, че ако протестите в Хонконг бъдат потушени по същия начин като тези на площад "Тянанмън" в Пекин преди 30 години, това би навредило на преговорите за сключване на търговско споразумение между двете най-големи икономики в света, предаде Франс прес.

Още по темата

"Мисля, че би било много трудно да сключим споразумение, ако те упражнят насилие. . . ако има нов площад Тянанмън", каза Тръмп пред журналисти в щата Ню Джърси вчера, когато стотици хиляди продемократични демонстранти отново излязоха по улиците на Хонконг.

Протестите в китайския специален административен район продължават вече повече от два месеца. В последно време Пекин повиши тона, което предизвика опасения от повтаряне на репресиите на площад "Тянанмън" през 1989 г., когато студентски бунт бе потушен с танкове и с цената на стотици, а може би и на хиляди жертви, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Ако тези събития се повторят в Хонконг, "аз мисля, че ще има силни политически настроения", които биха блокирали търговските преговори с Китай, каза Тръмп. Американският президент отново призова за мирно решаване на кризата, като прикани китайския си колега Си Цзинпин да преговаря с демонстрантите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
шо гун-чо преди 4 години
Перуката прави опит да командори Китай,ха ха ха
30
2
 
1
 
! Отговори
фен преди 4 години
Оранжевия *** с всяко свое изказване се резили и става за смях! Направо ме кефи от всякъде. Вива ла'Тромпет! Как само се гушкаха и си държаха ръчичките с Макарона... Умилих се от спомени
29
1
 
2
 
! Отговори
Антоан Екзюпери преди 4 години
тоя клоун сочи с пръст кой ли не, къде ли не.....абе аланкоулу, тея дето играят с тебе на масата са измислили играта /те и затова са там където са без 22трлн. външен дълг/ дето се вика хубаво е като надуваш пи--ш--ката да я пълниш с твоя кръв.....но керванът си върви така и ще върви още N...години
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заблудата на тръмпуняка: защо симисли, че на Китай му трябва на всякацена търговско споразумение със сащ днес?А защо да не бавят и да видят как щеминат изборите в сащ?
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека другарят Си също да предупредисащ, че ако се месят в чуждодържавни работиможе скоро да се разпаднат.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бай тръмп му е беднафантазията.. Китай е на2500 години, а сащ са на300. Не виждам на базатана какво се опитва да гипоучава -- сащ са по-малки ипо територия и по население.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говедарските провокацийки няма да успеят. И тук.
24
1
 
16
 
! Отговори
ДИмукрация преди 4 години
Мисля, че е време САЩ да даде свобода на щатите по етнически признак, както мюсюлманите Косово.Италианците в САЩ трябва да имат своя собствена държава, а не да са част от някви обединени щати.Също за германци, французи, немци, китайци, японци, мексиканци и прочие.САЩ кога ще дадат независимост на народите обитаващи САЩ.
23
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Защо Тръмп не обяви война на Китай?Ха, ха, някой спомена "Опиумните войни".Прав е!
22
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Неее, няма да има Тянанмън- ще има Мънанатян и много бой по протестърите. Цветната революцийка там няма да мине и САЩ могат само скимтят."Почти съм на твоето мнение. Мисля си че Китайците са видели как Рашките се справиха с протестите в Москва. Изсипват една сюрия полицай. Всеки който малко или много прилича на протестър се арестува и след това се търси по записите на камерите случаен миновач ли е или започват дело срещу него за каквото се сетишДело след дело = тишина и спокойств
21
2
 
2
 
! Отговори
Герихт преди 4 години
Ако тръмп беше малко умен какъвто не е щеше да продава оръжуя и на двете страни и да ги насъсква.Така се печелят денги.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неее, няма да има Тянанмън- ще има Мънанатян и много бой по протестърите. Цветната революцийка там няма да мине и САЩ могат само скимтят.
19
2
 
22
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Тръмп предупреди Китай:....Китай си го премести.Случаят приключи.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствено в интерес на запазване на добрия политически тон Китай прие предупреждението на Тръмп с трудно прикрита насмешка.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"X-15 достига 108 км височина през ........1959 г."От пренатягане за центове почна да бъркаш статиите. А ходи си почини малко.
16
2
 
22
 
! Отговори
Си Цинпин преди 4 години
предупреди САЩ: "Да няма нова Гражданска война!"
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Щерю Според Библията и само Библията (демек липсват всякакви достоверни източници), въпросното лице е убито от римляните, който по това време са окупирали т.нар Свето земи, но самата екзекуция е съмнителна, защото както се споменава в гореспоменатата книга, въпросният е бил забелязан 3 дена след предполагаемата си смърт.Та, кой евреи са убили някого, ако изобщо е убит на първо място?Чакам отговори, но предполагам, че освен минуси и нападки, друго няма да получа.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Техен со е. Ако искат ще пуснат две бомби над града и ще го заличат. Не е американски град, следователно американско президент няма думата.Точка .
13
2
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До Анонимен"Хонгконг не е част от Китай и се бори за независимост."Това и за виц не става...
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха-хаХонконг не е част от Китай и се бори за независимост.