Всяване на паника или истина са мрачните прогнози за Brexit?

"Трябва да сме готови", призова британски министър
19 авг 2019 08:00, Нели Христова
11
Всяване на паника или истина са мрачните прогнози за Brexit?
Снимка: Reuters

Държавният министър в британското министерство на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг днес отхвърли като несъстоятелни и целящи да всеят паника опасенията от евентуален недостиг на храна, гориво и лекарства в случай на Брекзит без сделка, предаде Ройтерс.

"Мисля, че около това има много паникьорство, трябва да се подготвим за излизане без сделка", каза Куартенг по телевизия "Скай нюз" в отговор на въпрос за изтекли в пресата правителствени документи, в които се изтъква потенциален недостиг. "Ще сме напълно готови да напуснем без сделка на 31 октомври", увери Куартенг.

По-рано днес в. "Сънди таймс" съобщи, че Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне Европейския съюз без споразумение. Това сочели документи на британското правителство, с които вестникът се е запознал, предаде Ройтерс. Изданието посочи също, че има риск от нарушаване на работата на пристанищата и от "твърда" граница с Ирландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
До IQ-то преди 4 години
Абре ай кю твоето май го е хванала липсата. Защо червените *** като теб си мислят че на българите им пука ако се разклати ЕС? 80% от тези които са имигранти са повече от 5 години в дадената държава. Така че само си подават документите за двойно гражданство или ако не може двойно си хвърлят българският паспорт и са си ок. Ти си този който ще си гние в гаражчето апартамент.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците ще получат кораби с мухлясала ГМО царевица от Америка, както САЩ помогнаха на България след излизането и от Социалистическия съюз.Канада е колония на Британия и могат да и заповядат да им прати храна.
9
2
 
5
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Неуместно е българите да се кахърят за бъдещето на Острова. Кралство Британия е единственото в което слънцето никога не залязва.По добре мислете за вашето си оцеляване,защото ако ЕС се разклати,сценариите са няколко и все интересни.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На местото на Британската империя. Появява се нова Европейски Съюз с три нови държави Шотландия, Ирландия , Уелс.
7
2
 
14
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
На фона на Британия, ние сме с великолепно бъдеще начело с политици като: Буда Банкенски, Валери - Винкела, Каракачанов- Шкембе войвода, Марешки Варненски .... Скоро кукловодите ще прекачат и Слави - Чалгаджията. Живота ни става от ден на ден все по-хубав, добре се живее. Нека ни завиждат британците!
6
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До ЖестокоИди*от?(по Хашек)
5
1
 
15
 
! Отговори
Чудя се преди 4 години
Защо ли им е на евреите да вадят UK от Евросъюза?Трябва да имат основателни причини,щото никога няма да допуснат нещо в своя вреда.Намислили са нещо,но какво?
4
1
 
3
 
! Отговори
'би ма'а и преди 4 години
и на брекзитчани и на феновете им!
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При взривяването на т. н. "БУРЕВЕСТНИК" ядрения взрив изби цвета на руските учени в ядрените изследвания.СЕГА НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ РОСАТОМ, СЕ ГОТВИ ДА ИЗБИЕ ИБЪЛГАРИТЕ!!!!ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ В ЯДРЕНИЯ ТЪРГ!!!!!
2
13
 
7
 
! Отговори
Жестоко преди 4 години
БРИТАНИЯ МОЖЕ И ДА ОЦЕЛЕЕ, АМА БЪЛГАРИЯ---НЕ!В ТЪРГА ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ УЧАСТВА И РОСАТОМ--ТЕЗИ КОИТО СИ ВЗРИВИХА ЯДРЕНАТА РАКЕТА "БУРЕВЕСТНИК" И СЪЗДАДОХАНОВ ЧЕРНОБИЛ-2.ЯВНО, БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ЧЕРНОБИЛ-3!!!!!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изваждане на главата от пясъка!Част от подръжниците на Брекзит постоянно изтъкваха как Мей не им била споменала, че ще напуснат ако не им *** исканията. И кои точно искания, като те са несъвместими с ЕС. То всеки иска само позитиви, ама... Бат Дончо даже предложи да ги съдят. Явно някой насила ли ги е вкарал в ЕС. Те още си мислят, че ЕС напуска Кралството, а не обратното.Работните им колониални единици живеещи в ОК ще спасят страната.