Путин: Арестуването на руснаци по искане на САЩ е много лоша практика

Това влошавало отношенията между Америка и Русия
5 сеп 2019 20:45, Нели Христова
33
Путин: Арестуването на руснаци по искане на САЩ е много лоша практика
Снимка: Reuters

Путин обвини недружелюбните действия на САЩ за влошаване на международните отношения с Русия. Той е на мнение, че задържането на руски граждани по искане на Вашингтон за много лоша практика.

По време на среща на Източния икономически форум във Владивосток, Путин заяви: "Това е много лоша практика, тя усложнява нашите междудържавни отношения.Говоря не на шега, без ирония. Най-често не виждаме причината за недружелюбните постъпки от този род."

Руският лидер подчерта, че Москва очаква сътрудничество от други страни в случай на задържания, свързани с престъпни деяния, и предложи да се подпишат съответните междудържавни документи, които ясно да посочват как да се действа в такива случаи.

"Впрочем, някои от тези документи съществуват, но всъщност те не работят", добави президентът.

Трябва да се отбележи, че според статистиката, само през миналата година 40 руснаци са били арестувани в чужбина по инициатива на Вашингтон. По-рано стана известно, че по искане на Белия дом, в Неапол е бил задържан Александър Коршунов, заподозрян в икономическо разузнаване. Руското посолство отбеляза, че правят всичко възможно, за да върнат Коршунов обратно в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
5
 
! Отговори
?????? преди 4 години
СВАЩ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА И ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ МИР В ЦЕЛИЯ СВЯТ
24
3
 
25
 
! Отговори
то преди 4 години
Явно на много български ***,пишещи тук, не знаят ,че НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО АМЕРИКА ИМА влияние,говоря за държави, никоя няма право да съди американски военен или държавен служител !!! Но пък американците изискват от същите държави да задържат,дори собствени граждани, и да ги екстрадират за съд в САЩ ако те преценят!!!! какво ще кажете а
23
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Практиката е много лоша, но резултатите са много добри.
22
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арестуването на руснаци винаги е добра практика
21
18
 
7
 
! Отговори
Сирил преди 4 години
Коце,добре,че Русия няма тези възможности щото светът ще пропищи.И забележете евтината манипулация."По инициатива на САЩ" никоя уважаваща себе си западна държава няма да задържи и иранец без доказателства .Как би звучало Германия,Франция,Австралия,Великобритания,Холандия...........задържаха по искане на САЩ.Някак си не можеш да обвиниш целия цивилизован свят и някой да ти повярва.Но лъжите и врътките вършат добра работа сред неинформираните объркани от комунизма хора.
20
37
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
интересно кой го казва...да арестуваш украинци и вземаш в плен от украинска или международна територия не е лоша практика така ли?
19
26
 
15
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
САЩ и путин ще Арестуват ако трябва
18
9
 
33
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
САЩ иска да управлява света,само че Русия никой не може.Браво Путин
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономически форум от най-висока класа. Говорят само за политика и арести. От време на време говори ли се за икономика, различна от изкопаеми горива и ресурси?
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За два дня до терактов 11 сентября 2001 года президент России Владимир Путин предупредил своего американского коллегу Джорджа Буша-младшего. Он якобы рассказал главе Белого дома о готовящемся в США теракте. Так утверждает экс-аналитик ЦРУ Джордж Биби в своей книге "Российская западня: как наша теневая война с Россией может вылиться в ядерную катастрофу".- чакай благодарност от кравар
15
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да ви кажа какво виждам на снимката защото след минута ще ме изтрият. Нещо като изпуснал влака на еволюцията, но няма да задълбавам.
14
23
 
10
 
! Отговори
Правилно е преди 4 години
Трябва да се арестуват всички престъпници.Руснаците нямат имунитет.И цар Путин не може да им създаде имунитет.
13
21
 
8
 
! Отговори
А по чие искане преди 4 години
Ха, ха , той какво иска-по искане на София ли да задържат руснаци по света? Надушват,че някой шпионира и от София се обаждат, ало....така и така...
12
21
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Да си седят в ***, там никой няма да ги арестува.
11
5
 
32
 
! Отговори
До 9 Коце кмета преди 4 години
Коце, по друго си е да та погалят трима папи по кратуната и дагушнеш тлъста комисионна от купуване на стари тенекии на двойна цена
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-хумаянно от това-да направиш от странджа манджа и да нахраниш бедните африканчета.
9
10
 
48
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Арестуването на българи по искане на САЩ, и то от българските власти, е много добра и демократична практика. Тя укрепва международните отношения, унизителния васалитет и води до потупване на губернатора на територията по тиквата.
8
41
 
25
 
! Отговори
лоши практики преди 4 години
Е, ми то е лоша практика и арестуването на украински кораби от Русия. Лоша практика е и анексирането на територии от Украйна. Но на Москва не и пука.
7
17
 
21
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Тъй като пандизите в сащ са частни то далаверата си върви, пък кой влиза на топло тях не ги интересува, съдиите лапат парички като от една страна изпълняват поръчки на затворите от друга страна политически поръчки , дабъл профит така да се каже , а осъдените ...е какво...нищо лично ,просто бизнес брат
6
48
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Няма по демократично нещо на света от това... - да арестуваш руснак...