Находка на италианската полиция: 16 тона фалшив... зехтин!

Стоката била предназначена за заведения в Тоскана
17 сеп 2019 16:38,
8
Находка на италианската полиция: 16 тона фалшив... зехтин!
Снимка: Pixabay

Италианската полиция съобщи днес, че е задържала 16 тона фалшив зехтин екстра върджин, които е трябвало да бъдат доставени на тоскански ресторанти, кафенета и на търговци на хранителни стоки на едро, предаде ДПА.

Измамниците са добавяли оцветители към по-евтино соево олио, за да го представят за висококачествен екстра върджин зехтин. Това съобщи в комюнике отделът за сигурност към италианските карабинери, пише БТА.

Фалшифицираният продукт не представлява риск за човешкото здраве, се уточнява в комюникето.

Подправеният зехтин е произведен в южния район Пулия. Човекът, който е собственик на съоръжението, където се е правел фалшивия зехтин, е бил поставен под домашен арест, а няколко други хора се разследват, съобщи полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Находка ще е, ако намерят нещо истинско по магазините за храни...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За:T.e. задържали са..."соево олио от Пулия. Откъдето е й Лео Бианки - великият мастер шеф, който през живота си освен пицар друго не е бил"ЛЕО БИАНКИ НЕ Е ОТ ПУЛИЯ! Тои е от АНКОНА!! Ти си голям Комплексар!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Намира се. А цената която си написал от порядъка на 25-30 лв едва ли има смисъл да се коментира
5
0
 
3
 
! Отговори
Не са бе... преди 4 години
До юбералесПод домашен арест е.
4
3
 
15
 
! Отговори
T.e. задържали са... преди 4 години
соево олио от Пулия. Откъдето е й Лео Бианки - великият мастер шеф, който през живота си освен пицар друго не е бил.И, ей така, между другото, освен, че "зехтинът" ще се продава в местни ресторанти и кафета се казва, че ще се продава в складове на едро... Тия складове на едро дали продават в Италия? Едва ли.Та, зехтинът у нас няма нищо общо с оригиналите. Нито шоколадите, нито уискито, нито дамската козметика, нито трайните колбаси. Всичко е втора ръка, щом е за Централна и Източна Европа.
3
1
 
9
 
! Отговори
За Тоскана друг път преди 4 години
В България половината зехтин е менте. Дори в големите вериги. Или поне не е студено пресован Extra Virgin(за да носи това наименование трябва да е първа и единствена механична пресовка). А е най-долно качество, получено с термична и химическа обработка. Вместо това, което пише на етикета. У нас няма експерти.И да го купуват в Тоскана, това е за заведенията за туристи. Местен тосканец не можеш да го излъжеш със зехтин.Все едно да излъжеш смядовец с луканка или боб, самоковец с компири и т.н
2
0
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Вкарали мошеника в затвора? -пустите италианци, станали прусаци
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали някъде в България може да се намери зехтин който да не е фалшив или поне да не е разреден? Едва ли. Не само че всичко е фалшификат ами го продават и по 25-30 лева бутилката.