Бежанци заливат островите на Гърция, съседите търсят европомощ

Само за пет дни до тях са достигнали над 2200 мигранти
Обновена: 21 сеп 2019 20:58 | 21 сеп 2019 20:04, Веселина Йорданова
58
Бежанци заливат островите на Гърция, съседите търсят европомощ
Снимка: БТА

Гърция търси европейска помощ за справяне с ескалиращата бежанска вълна към островите ѝ. Премиерът Киракос Мицотакис заминава за Вашингтон за среща с президента Тръмп и турския държавен глава Ердоган, съобщи БНР.

Увеличаване на усилията на Европейската агенция по охрана на границите "Фронтекс" и засилване на присъствието на НАТО в Егейско море. Това поиска гръцкото правителство на извънредно заседание днес заради ескалиращата бежанска вълна.

Само за пет дни тази седмица до гръцките острови са достигнали над 2200 мигранти, по данни на бреговата охрана.

В бежанския лагер "Мория" на Лесбос са настанени над 13 хиляди души, много от тях майки с деца, при капацитет на лагера за около 3 хиляди. Безредиците са ежедневие, коментират жители на острова.

Кметовете на Егейските острови алармират, че положението е "трагично", настояват за незабавни мерки и за съпричастност от Европейския съюз.

Гръцките медии припомнят, че Атина съгласува мигрантската си политика със София при среща на министър Комуцакос с българския премиер Бойко Борисов. Цитират изказване на премиера: "Оценяваме високо усилията ви за справяне с това голямо предизвикателство".

"Турция просто остави без охрана морската граница, за да окаже натиск към Брюксел", коментират гръцките медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен....много объркан си. Имаш нужда от добър лекар .
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във тази пуста "държава" никои не ще да идва...добро ни за бежанчите,ни за комсийте ,ни на един към друг....пълна с нещастни жители хукващи на белия свят
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
( "Турция просто остави без охрана морската граница, за да окаже натиск към Брюксел", коментират гръцките медии. )Нали им пречат патрулиращите, сега да седнат и да решат кое е по важно а не да ***.Ясно и бе казано при патрулиране неизбежно се влиза за да обьрнат.
48
6
 
11
 
! Отговори
истина преди 4 години
Гърците винаги са ревали за най-малкото и винаги всичко опира до пари.Сега ще им дадат още млд. евро,защото те вече онези където им ги дадоха ги изядоха...свършиха.Колко още заеми им опростиха ,а ние където сме най-зле за нас няма!ще говорели с Тръмп и Ердоган,абе михлъози я се стягайте и свийте малко стандарта,не може само по кръчмите и сиртаки и тва е...жените ви не работят.
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до menТи гърчолята не ги мисли, че ще сърбат някаква попара. Взимат всеки месец на калпак по 1200? от Европа, дават им 350?, а като им писне им бият шута тайничко към България и Европа, като продължават да взимат за същия призрачен изгонен човек по документи 1200?. А нашият *** пожарникар серсемин Бочко духа попарата... .От къде знам! Живея от 15 години в Атина, нелегалните ги арестуват, регестрират и ги пускат. Работя до полиция и всеки ден ги гледам как ги извозват...
46
8
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
като избивахте българи и откраднахте земята на дедите ми не ви беше тежко а гърчоля. сърбайте си попарата. и без друго сте наполовина етиопоарапингели.
45
0
 
16
 
! Отговори
Ива преди 4 години
в заглавието: "Бежанци заливат островите на Гърция"в текста: "Само за пет дни тази седмица до гръцките острови са достигнали над 2200 мигранти,"Ало журналята, знаети ли разликата между "Бежанци" и "Мигранти"...А знаете ли как се нарича този дето ви влиза в дома без да ви е питал или без да е канен и иска да изяде храната дето е в хладилника?
44
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете предсказанията на Нострадамос. Човека е написал черно на бяло какво ще се случи и какво се случва в момент. Европа ще бъде превзета от мюсюлмани, не ви ли звучи познато. Това го е написал Нострадамус преди повече от 500 години. Нещо не ясно има ли. Или викате абе нас ще ни подминат. Огледайте се и ще видите че хич няма да ви подмине. Накъдето и да се обърнете е пълно с пакистанци иракчани афганистанци и африканци. Чудите се къде ли са. Ами пред очите ви са храните ги с данъците си.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са. Може още.
42
1
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Еми да си пазят границите бре - нали имат висок стандарт на живот,големи пенсии ...Да отклонят малко пари за войници и охрана.
41
5
 
14
 
! Отговори
самите гърци преди 4 години
са кафяви и миризливи, като ислямски бежанци, по нищо не се различават от тях
40
5
 
13
 
! Отговори
Амет преди 4 години
идвайте братя : - и Францистан, Австристан, Испанистан, Холандистан, Шведистан ни чакат за заселване и размножаване, бялото няма вече шанс там.
39
0
 
10
 
! Отговори
ха ха ха , преди 4 години
мястото на всички тия е в Германистан
38
2
 
12
 
! Отговори
?! преди 4 години
Що не ги изтрепят?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ко стаа, нали путин беше приключил джихадистите
36
20
 
6
 
! Отговори
Пагане преди 4 години
Опразнена България ги приветства, нека идват и да се интегрират с нас. Те са бъдещето, ние - миналото.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз от Шопето съм бежанец, напуснах селската поляна и сега ми давайте по 1000? на месец а може и на седмица. Жената и той бежанец, станаха 2000?. Имам май 3-4 деца и той бежанец, станаха 5000?. Балдъзата каза че като свърши отпуската идва и той, с 4 деца е. Станаха 10000?.Ам на село кат мен има още хиляди, идат идаттттт
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SalihОткакто започна да финансира и обучава ислямисти през границата със Сирия.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте тази снимка:....Това е бежански център в източна Турция. Всички тези хора ядат, пият, млади са и имат най малко по три деца? Никоя икономика не може да издържи безкрайно. Не се интегрират. В западна Турция не само турците но дори и местните кюрди са вярващи хора но със светски възгледи. Бежанците са съвсем различни дори и за религиозните турци.
32
3
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Аз предлагам да даваме бежански статут на бурите от ЮАР, язиди, алевити и християни от Близкия изток. Хем ще се натегнем пред джендърите от Брюксел, че приемаме мигранти, хем ще имаме полза от тях, а не да са някакви *** от Третия свят.