75% от сирийските имигранти в Германия с помощи за безработни

Равнището на безработица сред сирийците е 44,2%
22 сеп 2019 15:53, Красимир Ангелов
63
75% от сирийските имигранти в Германия с помощи за безработни
Снимка: Reuters

Около три четвърти от сирийските имигранти в Германия живеят изцяло или частично на помощи за безработни, сочи официалната статистика, цитирана от ДПА.

Данните на агенцията по заетостта за август показват, че 74,9 процента от сирийците в трудоспособна възраст попадат в тази група.

Равнището на безработица сред сирийците е 44,2 процента през юни, което е с над 5 процентни пункта по-малко, отколкото предходната година, отчита БТА.

Данните за безработните не включват хора, които посещават езикови курсове или курсове за интеграция. Тези от тях, които печелят прекалено малко, за да покрият основните си разходи, могат да получават помощи за безработни.

При пристигането си в Германия сирийците, търсещи убежище, получават пари от държавата като бежанци. Тъй като молбите им за убежище обикновено са обработвани по-бързо от молбите на другите бежанци, те често и по-бързо попадат в националната система за осигуряване при безработица.

Около 43 процента от афганистанците в трудоспособна възраст получават помощи за безработни, а равнището на безработица в тази група е около 26 процента през май.

Експертите отбелязват, че тъй като афганистанците имат по-малък шанс да получат бежански статут, отколкото сирийците, те не получават автоматично правото да посещават държавно финансираните езикови и интеграционни курсове и влизат в редиците на работната сила по-бързо. Това се отнася и за бежанците от други страни, чиито молби имат по-малък шанс за успех.

Равнището на безработица сред германските граждани е 4,7 процента, а сред чужденците - 12,7 на сто през разглеждания период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събрали ги в центъра на цивилизацията диваците да ги правят хора. Боже, Боже, накъде върви този свят...
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,около 75% от обявилите се за сирийци са всъщност отпадъка на Източна Азия и Северна Африка ,заселили се в Германия за да живеят на гърба на немеца!
55
0
 
19
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Каква изненада, ние си мислихме, че са научили език и са започнали да работят. Само се чудя, защо германците са толкова *** и страхливи, отива чужденец в Германия, няма лошо, но поема го държавата за 6 месеца, затова време може да научи език и занаят и почва работа, а не десетки години да получават помощи. Това ми е много странно. Ама и ние сме същите.
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми не се търсят доктори и инженери затова...
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за това ли ги докарах те тази напаст гнусна.Да живее на гърба на държавата
52
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бяха архитекти, инженери, лекари! Нали заводите на Мерцедес ги чакаха с отворени обятия! Така твърдеше бабата!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то да бяха само сирийците. Германците бачкерят за целия ЕС, Италия и Испания са пълна скръб, за гърците да не говорим. Всички са длъжници на Германия с около 1200 милиарда евракис. Това няма да се плати никога. Дълга на гьрците беше разсрочен за 120 г. Баба Меркел мига на парцали и чака кога ще я изкарат с количка от канцлерамта.
50
10
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Ще ги смелят. С тази нова евтина работна ръка, немците вече ще могат да си върнат някои изнесени в Китай производства.
49
3
 
34
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
По времето на Райха, безработицата сред евреите и ромите беше 0 %.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TCTCTCTC MI KY TYI 75%TVA DOKTORI, INDJINERI, ARXITEKTI I RABOTA NEMA TCTCTCTC
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходят по цял ден като глмави по улицата и се чудят какви золуми да направят. Като нямат работа ще се хванат с дрога, проституция, рекет. Могат да вземат опит от нашите граждани.
46
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то е ясно, че араби и африканци не са измислили работата, но и на тях не им е лесно точно при немците се натресоха като на пачи яйца. Германия беше мотора на ЕС. ми сега горките ги юркат да ходят на курс или ще им спрат социала. Това не е демократично.
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt 36Екзистенц-минимума за европеец си е охолство за всеки, който току-що е слязъл от клона или камилата (камила само за богатите май..ни, де).Погледнете статията на комуноидния "проф." Ивайло браДичев в DW за нашите "трудолюбиви" шведи в германия и как ние им завиждаме за "благосъстоянието" и трудолюбието, за който ние тук, в България, не сме били създавали необходимия потенциал - да се посмеете от сърце.
44
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много радостна новина, така се зарадвах, че 25% работят от работоспособните, пък то излезе кьорфишек, другите ходили на курс по интеграция. Ами парите могат немците направо да ги хвърлят в камината вместо за курсове по интеграция. Я камилата, я камиларя.
43
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха честито, прибави към това и 100% от цикламените и излиза че германеца храни разни хратунковци който нямат нищо общо с Германия, не говорят езика и въобще не ги и интересува ... важното е да има 1000? всеки месец
42
0
 
19
 
! Отговори
Амед преди 4 години
обича, бели, синеоки, русокоси, с тях Аллах, който е Велик, ни позволява всичко!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sichtpunt ти си един *** неземен. Нямаш си хабер какво пишеш, а и немски не знаеш. До вчера пишеше Sicht Punkt. Вземи се скрий или си смени ника, само дразниш.
40
2
 
25
 
! Отговори
Герман преди 4 години
Който има работа в Германия, да прави извънредни и да влага парите в нещо ценно, злато ли, диаманти ли, не знам, но като се пукне циреят ще бъде страшно. Ние първи ще излетим.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво друго са очаквали?
38
5
 
9
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
много е убаво! дерзайте!!