Георги Димов: Операцията в Сирия е чиста война

Едва пет държави са подкрепили Турция
Обновена: 14 окт 2019 23:10 | 14 окт 2019 22:40, Нели Христова
96

"Операцията в Сирия няма да доведе до нищо добро. Това си е чиста война. А действията на Турция ще доведат до голяма дестабилизация и уронване на престижа на югоизточната ни съседка", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR бившият ни консул в Одрин Георги Димов.

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре заседание на Съвета по сигурността във връзка с изострянето на ситуацията в Сирия. Междувременно министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе категоричен, че в момента няма движение на мигранти към българската граница, както и че са изградени всички съоръжения по българо-турската граница, включително са поставени сензори и видеонаблюдение.

По думите на Георги Димов, към момента само 5 държави са поркрепили Турция.

"Това е третата военна операция на турската армия. Намесата на Ердоган е една недопустима чиста интервенция - офанзива, както твърди Европейския съюз", допълни Димов.

Той отбеляза, че към момента пред Сирия на дневен ред стоят четири основни въпроса - за запазване териториалната цялост на страната, какво ще бъде политическото бъдеще на сегашния лидер Башар Асад, докъде ще се разпростре чуждестранното военно присъствие на територията ѝ и какво ще се случи с кюрдите.

"Ердоган няма да настани бежанци по буферните зони за сигурност. Това е пропаганда. Отношенията между суперсилите са доста сложни", каза още бившият ни консул в Одрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Вълкът преди 4 години
До всички Българи живеещи в Германия, Австрия, Белгия, Холандия, Швеция, Великобритания и др.Внимавайте с кюрдите, стойте далеч от тях, турците в тези държави са на светлинни години по човещина. Не вярвайте на всеки срещнат, кюрдинът ще ви излъже че е турчин. Проверете го! Никакъв бизнес, никакви отношения с опасни, непроверени типове! Пазете се приятели!
28
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Този бивш нещо се изживява като пророк ли.Много ги разбира.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тук Ванга позна. Да видим кое парче от България ще се откъсне. Няма кой да спре Турция да си направи зона за сигурност и на запад. Няма кой да спре турските самолети и до София. Ако се прекъснат електропроводи и водопроводи София е загинала. Може би е време Светът да осъзнае, че е важно кои са лидерите му.
26
4
 
10
 
! Отговори
Вълкът преди 4 години
Кюрдите раждат по 10-15 деца, до 10 години ще се настанят навсякъде в БГ! После и да искате турците няма как да ви спасят!Недейте подкрепя кюрдите
25
5
 
11
 
! Отговори
Вълкът преди 4 години
Вие си обичкайте кюрдите, в Бг ще се настанят. Много по-опасни са от ромите, запомнете това!
24
7
 
10
 
! Отговори
Вълкът преди 4 години
Защо харесвате кюрдите? Как ще се почуствате ако дойдат в България и почнат да убиват и отвличат децата ни? Да се заселят покрай границата и да почват да искат свои територии от България???
23
5
 
8
 
! Отговори
Halil преди 4 години
Сега го гледам п.к този по БТВ. Абе, защо каните такива хора, който нямат представа. Турция влязла за да има коз на някаква маса. Вие *** ли сте? На границите има тер.орг. Всяка нормална държава би действала така. Аман от туркофоби и геополитици.
22
9
 
4
 
! Отговори
Сивият Вълк преди 4 години
Не ходете във Франция. Има 100 000 кюрди, мразещи турците, а и не само. Те нямат никаква човечност, бягайте от Франция
21
9
 
6
 
! Отговори
Сивият Вълк преди 4 години
Кюрдите да го д....т
20
5
 
12
 
! Отговори
Hahaha преди 4 години
Европейският съюз е една импотентна безмислена организацийка!
19
13
 
14
 
! Отговори
Разцеп Гъзразпран преди 4 години
Ердоганя е ислямски *** и след инсценирания преврат все настоятелно търси мотики да настъпва. И накрая ще намери вярната и ще сподели съдбата на кадафито но ще бъде още по-унизително. Кадафито го застреляха в пустинята, на ердоганя *** ще му влачат червата из прахоляка до границата с иран.Колкото по-късно това стане толкова повече турците ще страдат, но после всичко ще си дойде по местата. И светска турция, и кюрдска република, и кипър изчистен от турската окупация.
18
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големия Башар мачка османските нашественици ! Поне стотина османци са дали фира!!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А операцията в Украйна какво е бе, кадесарско мек ере?
16
7
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
До Анонимен 58Кой го караше Ердоган да прибира тази ***?! Само не казвай "от съжаление". Прибра ги, за да шантажира Европа. Дадоха му 5 млрд. Айде не ми говори, че Турция ги била хранила. Храня ги аз с данъците и вноските към ЕС, които Меркел им подари.И тези бежанци ще настанява в къщите на кърдите! Гони децата от домовете им, за да настанява афганистанка, пакистанка и друга ***! Ми да настаним няколко бежанци в твоята къща, какво ще кажеш?
15
17
 
7
 
! Отговори
13 преди 4 години
Успех на Турция, иначе шопската ще стане 10лв за 300гр и след 1 ден Бойко пада, може и да не го оставят да се качи на самолета. На българина вземеш ли му шопската с какво ще си пие ракията? Всичката химия идва от Турция, там я правят заедно с опаковките, на които пише произведено в България/Германия. Всички дрехи се шият в Турция, на етикета пише произведено в България. Това което се шие в България отива за ЕС. Без Турция до 1 месец нашия бизнес закрива и започва ликвидация и търгове.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоя, откри врелата вода. Това било война ти какво мислеше че си играят на стражари и апаши ли бе селчо. Турция най агресивно напада суверенна Сирииска територия. Най лошото е че Краварите довчерашни приятели на Кюрдите ги изоставиха. Същото направи и Джужи русначето. Такива приятели ако имам ще им *** макята на момента. Да гледат сеяндурите у парламата и да си направят сметката като започнат да бомбят Мутроландия да видят как ще им помогнат.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега за момент си помислете че Турция вече не спира бежанци. После си помислете как Бойко, връщайки се от визита в Европейския парламент, заявява, че е приел ангажимент да спре бежанци на своя територия срещу финансово подпомагане.. Как звучи а, кошмар. Така че купувайте и не се мешете. Война се води на фронта, не в форума да сайта.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изяжте се от злоба АХАХАХХА. Браво на Турция. И се моли да не отворят границите. Никой от пишещите тук няма и да си мръдне пръста за да се опита да спре тълпата, даже напротив, ще се скрият АХАХАХАХАХА..Айде лека от мен, приятно злобеене
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22"Жилищата им са били изкупени на цени по-високи от средната цена за къща в някое умряло село по онова време."Ти на колко си годинки бе хлапе? Или е по-правилно да те питам - на колко дамаджани джибрица си в момента, та и ти сам не знаеш какви ги плещиш?
10
8
 
6
 
! Отговори
Ахаха преди 4 години
Ако Турците унищожаваха градове, днес нямаше да пишеш на кирилица и на български АХАХАХАХАХА