Карлес Пучдемон се предаде на властите в Белгия

Испания издаде нова заповед за ареста му
Обновена: 18 окт 2019 12:40 | 18 окт 2019 12:40, Елка Василева
25
Карлес Пучдемон се предаде на властите в Белгия
Карлес Пучдемон. Снимка: архив, Reuters

Намиращият се в изгнание в Белгия бивш каталунски премиер Карлес Пучдемон се предаде на властите, след като Испания издаде нова заповед за ареста му след постановените присъди срещу 12 други сепаратистки лидери, предаде Асошиейтед прес.

Пучдемон "се яви доброволно пред белгийските власти, придружаван от адвокатите си", съобщи канцеларията му в изявление във връзка с издадената заповед за арест.

Още по темата

В текста пише, че бившият каталунски премиер отхвърля заповедта и се противопоставя на всякакви опити да бъде екстрадиран в Испания.

Не е ясно дали в момента Пучдемон е задържан и разпитван.

Бившият каталунски премиер и други лидери на сепаратисткото движение избягаха в Белгия през октомври 2017 г., след като бяха призовани да се явят пред съда, за да отговарят за опита си за отделяне на областта от Испания.

Каталунските сепаратисти организираха референдум за независимост, който испанското правителство определи като незаконен, припомня АП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Кукловодът преди 4 години
До Анонимен"Е то по същата логика Корсика насила е във Франция.Шотландия в Британия .Крим в Русия .Сицилия в Италия"Крим е след Референдум Шотландия е ПОРОБЕНА и все още не е свободна. Сега обаче хората се надяват след Брекзит, да се освободят най-сетне.Корсика и Сицилия са млко с по дуги статуси и нямат място за сравнения с горните 2 случая. Но идеята ми беше, че сега е време западняците да отпият от тяхната си отвара и да покажат, че са демокрации само на думи и за чужда сметка/кръв.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите се освободихме от имперските окови през 1878г., сега е ред на братята каталунци. Имате българската подкрепа и тази на световната общност.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варавт хората в затвора в Испания само защото са направили демократичен реферндум дали да останат в държавата, или не. Фашистка гнусна Испания. Колко ще ги държат насила в Испания10 години,50,100 и накаря ще се освобдят.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата да избива собствените си граждани?!?Нямам думи...
20
1
 
1
 
! Отговори
дада преди 4 години
ама ти повярва че ще има малки фържави и в тях е бъдещето ли? ! ? с кой акъл аз пък мисля че ще има нов световен ред и ще има 2 -3 гоолееми държави или обединения но ще изтече мноого вода и кръв , като в книгата 1984 ше стане
19
4
 
3
 
! Отговори
антиимпериалист преди 4 години
Бъдещето принадлежи на малките държави, които само така ще запазят идентичността си. Империализмът е в предсмъртна агония, но лек няма. Каталуния е само началото. Да се готвят всички други други морски империи, владели целия свят. Сега ще им се върне тъпкано. Да не потриват ръце и американци, руснаци и китайци. Тях ще ги споходи същата съдба. В 22-и век империи няма да има.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата не трябва да воюва с гражданите си.Това е идиотизъм от който се ражда тероризъм, сепаратизъм..
17
2
 
4
 
! Отговори
един отговор преди 4 години
До ЕдинТова е ***-ръководител,нищо повече!Бих добавил още нещо,ама ще ме баннат!
16
2
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Предлагам да се изкажееееееда се изкажеееееммммммммхмхмхмхКаматааааааа Стоичкоооооооооооооов
15
6
 
9
 
! Отговори
джони джонсън преди 4 години
в 21 век всяко отцепване си е лудосткаталунски хаховци
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каталуния е Испания и никога короната няма да позволи да се отдели, ако трябва ще изкарат танковете и ще хвърлят всички сепаратисти в затвора. Правото е на страната на държавата, на който не му харесва е свободен да се премести в друга държава, друга територия и т.н.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой разбира ли защо тези искат да се махнат и какво всъщност искат?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кукловод,нищо не си чел .
11
6
 
13
 
! Отговори
Един преди 4 години
Карлес, що избяга ве? Като се правиш на мъж, що не седиш да си посрещнеш мъжки последствията? Какъв лидер си, когато изостави собствените си хора и търти да си спасяваш кожата? Има ли въобще причина, човек като теб да бъде спасяван? Все реторични въпроси.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, щото пък на Балканите изобщо не сме имали превземане на сила, нито срамни договори. Такъв е животът в гъсто населена Европа - всеки в някакъв момент е бил независим, в друг не. Въпросът е, че Испания е била обединена с много кръв, и благодарение на това в момента е голяма и силна страна. Кой има интерес да се раздели и обезкърви? Или какво, Някой в Европа слуша ли гласа на малките страни? Не. А в световната политика? Не. Тогава зачий им е да се отделят? За да станат още по-зависими отЕС?
9
2
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
До анонимен 1...в голяма грешка си...испанските полицай спазват закона и конституцията на Испания.Има закони и те трябва да се спазват.Отдели ли се Каталуния.ще последват Баските...Ла Коруня...ако щете и комунидад Валенсиана...И това ще означава край на държавата Испания.А влизането на Каталуния в състава на днешна Испания е станало през 1400ната година...доста отдавна...Хората трябва да се обединяват а не да се разединяват...
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то по същата логика Корсика насила е във Франция.Шотландия в Британия .Крим в Русия .Сицилия в Италия .Бисер е точен .Идеята за обединена Испания е дело на два кралски рода .Арагон се обединява с Кастилия и Фердинанд Арагонски се жени за Изабел Кастилска .Очевидно е че тази анархия няма как да спечели .Населението е разделено наполовина .Короната има право да си брани интереса.
7
8
 
8
 
! Отговори
Кукловодът преди 4 години
Винаги съм твърдял, че преди да се говори е добре дасе чете. Испания принуждава насила Каталуния да влезе в нейните граници. Така както сега има радетели за независима Каталуния, така тогава е имало предатели, които с цел да запазят господството си са подписали срамен договор за обединение с Испания. Време е западният свят с неговоите криви цености да пие от собстените си отрови и да разбере, че ние на Балканите не сме експерементално племе.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласна съм с Бисер - Испания е обединена с цената на много кръв. Това което се случва е просто безумно. Оказва се, че в Барселона живеят страшно много французи, които естествено предпочитат Каталуния да се присъедини към Франция. Изобщо, Каталуния е жертва на много голяма игра продължила столетия. Надявам се да се усмирят, защото нищо хубаво не ги чака ако се отделят.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Христо Стоичков също е персона нон грата в Испания .Навсякъде са изхвърлили четвъртите в света опозорили България .