Макрон - националист и егоист при блокирането на Скопие за ЕС

Захари Захариев: Това беше историческа грешка
18 окт 2019 23:45, Анисия Иванова
86
Макрон - националист и егоист при блокирането на Скопие за ЕС
Снимка: БТА

Нещата със Северна Македония и ЕС са доста сложни. Франция сякаш ни освободи от това ние да поставим някаква по-негативна позиция спрямо Скопие. Ние въпреки всичко сме "за" започването на преговорите". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" международният анализатор Захари Захариев.

Според него отношенията ни със Скопие до голяма степен зависят от българската дипломация.

"Споделям мнението на Юнкер, че това беше една историческа грешка. Тук нещата опират до сигурността и мира на Балканите като цяло. По този начин Балканите ще останат едно размирно поле, на което има сблъсък на интереси", коментира Захариев.

Той заяви, че решението на Франция да блокира преговорите на ЕС с Македония е било едно егоистично мислене от страна на Макрон.

"Интересите на Франция са свързани с политиката им извън пределите на Стария континент. Макрон, който се изявява като космополит, започна да действа като един доста стеснен националист", обясни още Захариев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Франция може да се опита да изиграе тази сложна игра, така че утре тя да бъде говорител на страните в ЕС.

"Заев няма никакви причини да подава оставка, тъй като правителството в страната си свърши много добре работата. Ако подаде оставка, в Северна Македония ще се внесе допълнителна дестабилизация, която ще достигне и България", заключи Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е създателка на ЕС и лидер на Европа! Франция решава! Франция е люлка на световната цивилизация и майка на съвременния свят! Франция е най-великата страна!Vive la Republique! Vive la France!
66
0
 
2
 
! Отговори
Борис преди 4 години
Макрон няма да допусне Македония да врезе в ЕС преди Сърбия!Старата любов ръжда не хваща!
65
0
 
1
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
да се чете: "перфектна";"принадлежащата"
64
0
 
2
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Защо на нас се случват такива държавници? И да желаят да направят нещо по-добро за Майка България,получава се: "Както винаги"!От цар Фердинант,та до днес... А,беше перфекна ситуация да се поправи тази геополитическа грешка,наречена Македония!Когато се разпадаше Югославия,Българската Армия трябваше да влезе за защита на българите в географската област Македония.И да присъства докато не се реши проблемът на етническите българи,както със самоопределението им, така и с пренадлежащата им територия!
63
1
 
5
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
А дали зад тази внезапна позиция на Франция, не стои наша молба да се каже това което ние не можем?И въобще в този си вид, да злоупотребяват с нашето търпение северните македони не стават за европейци!!!!!! Ние така ли правихме с Гърция през 2007?
62
2
 
7
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Македония вън от ЕС.Албанци ли са сърби ли са българи ли са или гърци.Крадена история измислен език наглост и вирнати глави.Не става така.Никакво огъване пред самозванците.За Албания да не говорим наркотрафик корупция търговия с органи и тн.Франция е пропищяла отсега.Щом Вашингтънн подкрепя Албания да ги приеме в Белият Дом.До дупка откази Ако не бодлива тел кучета и мини по френските граници и разтурваме ЕС.
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито националист, нито само егоист! Обикновен тъпнар, отражение и продукт на епохата на посредственост, в която живеем. Специфичен за Франция вариянт на наш Бойко или Тръмп. Френско провинциялно, тъпо лай но с болни амбиции, но без никакви качества. Самовлюбено, самозабравило се в нахалството си *** с огромно самочувствие и високомерие без никакво покриритие. Типичен плиткоумен млад меринджей-нагаждач. Бабо еб, бедствие за Франция, обезчестена и ставаща за посмешище при всяка негова постъпк
60
2
 
6
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Правилна и решителна стъпка на Франция освен него Холандия и Дания мислят по същият начин.Албания в ЕС е равносилно на Турция в ЕС.Само визи за тези Македония е вече албанска колония.Пълен отказ на тези самозванци от измислената държава които не знаят какви са.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАКРОН Е ПИЧ. МАКЕТАТА ЩЕ ГО НАПРАВЯТ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ С БАБЕТО И ЩЕ СЛОЖАТ ПАМЕТНИК
58
2
 
6
 
! Отговори
ААА преди 4 години
Мракон направи това, което кратуната трябваше да направи. Но е факт, че не съм македонец, който да е говорил позитивно за България. Неблагодарно, комплексирано и зло племе. За такива не вярвам да има място, в която и да е европейска организация. Българите не са чак толкова по различни, но поне ръководството на дъжавата донякъде се опитва да ги обуздае. За Албания - наистина прекалено много корупция има там.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замаскираната с звездички дума е БАБО ЕБ.
56
4
 
5
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Ахаха сърбите били 7 милиона ахаха а Бг колко е 5 милиона 1.5 от етнос един още 300-400 к турке другото пенции и малко деца основно в СФ.Сърбите са към 10 млн като вземеш Черна Гора Косово и тн.
55
9
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
И. САЩ, СА ПРОТИВ МАКРОН.ТОЯ СБЪРКАНЯК ЩЕ ПРОВАЛИ ЕС!!!!ИЗОБЩО НЕ ВИЖДА, КВО МОЖЕ ДА СТАНЕ НА БАЛКАНИТЕ.ГОЛЕМА ГРЕШКА Е ТОВА ФРАНСЕ!!!
54
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Какво ни интересува Макрон, ние си смъкваме гащите и се навеждаме чинно на Господаря от Вашингтон, каквото каже той така ще действаме с Македония, пък дано ни отворят границите да можем да излизаме и да пътуваме на запад без визи, да имаме свобода, защото свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човека, и Господарят от Вашингтон може да ни даде свободата така както ни дадойа тоалетната хартия и бананите.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Макрон не чете помиите на жалкарските медии тук, че иначе щеше да осъди днеса за клевета. И аз имам мнение, давайте егоист съм и какъв съм ?
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонците отдавна нямат проблеми с работа в ЕС, поради идьотската българска политика на раздаване на паспорти. А тази политика датира от Първаново време и исновната и цел беше да напълни България и ЕС с руснаци.
51
0
 
15
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Основното изискване за присъединяване към ЕС е да не се караш с никой от съседите си. Макрон направи това за което помоли България. Не може да водиш агресивна политика към съсед, който е и вече действащ член ЕС (България), и да се надяваш да те приемат в съюза. Гърците им показаха къде зимуват раците на Македонците директно. Ние сме по-слаби и затова е по-добре да помолим Франция да свърши работата.
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите са 7 млн на Балканите.И са скарани с всичките си съседи.
49
0
 
21
 
! Отговори
По шевовете преди 4 години
Макарон просто си дава сметка,че намалява общият бюджет на ЕС а трябва да хрантути още два корумпирани и мафиотизирани навлека. Който пусне Албания и Македония просто губи всякакви следващи избори,защото ако се насложат някалко нашествия на африканци,араби,афганистинци и шиптъро-повардарци.....ЕС просто ще се пукне по шевевете.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Ти дръж барута сух,пък приятели колкото щеш!Само дето и барут нямаме!