Водни оръдия срещу протестиращите в Хонконг

Коктейли Молотов летят срещу полицейски участък
20 окт 2019 13:08, Александър Попов
22
Водни оръдия срещу протестиращите в Хонконг
Снимка: Reuters

Протестиращите в Хонконг отново заляха улиците днес въпреки полицейската забрана и издигнаха барикади сред сълзотворен газ и запалителни бомби, предаде Асошиейтед прес.

Хонгонгската полиция използва водни оръдия с оцветител срещу хилядите протестиращи, след като обградиха полицейски участък, отбелязва ДПА.

До пристигането на водните оръдия се стигна, след като малка група протестиращи хвърлиха няколко коктейли Молотов по сградата на полицията. От покрива на участъка бе разпръснат сълзотворен газ.

Зад тази група останаха хиляди протестиращи от по-ранен мирен протест в популярен търговски район.

Лидерите на протеста носеха черен плакат в началото на колоната с надпис "Пет основни искания, нито едно по-малко", настоявайки за отчетност и политически права, отбелязва АП.

Облечени в черно протестиращи с маски издигнаха барикади по улиците на няколко места в района Коулун, където компанията оператор на градското метро ограничи достъпа на пътниците. На метростанция бе хвърлена запалителна бомба.

Протестиращите измъкваха плочки от тротоари и ги хвърлиха на пътя, събраха пластмасови защитни бариери и метални решетки, за да направят временни пътни блокади.

На други места по пътя на шествието протестиращите разбиха магазини и метростанции, запалиха огньове, отбелязва БТА.

Хонконг е засегнат от продължаващи вече няколко месеца протести, често придружени с насилие. Това е най-сериозната политическа криза, откакто Великобритания предаде управлението на града на Китай през 1997 година.

Кризата в управлявания от Китай град е огромно предизвикателство за китайския президент Си Цзинпин. Пекин отхвърля обвиненията, че подкопава свободата на Хонконг, а Си Цзинпин обеща да срази всеки опит за отделянe на Хонконг от Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: протестиХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Хонконговец преди 4 години
Китай е на последни издихания.Шибнат ли ЕС и Сащ забрана за стоки произведени не според новите екоизисквания и чайниците ще си ядат тенекиите както СеСеСеРе си ядяха танковете Т-55 и другите джелеза неставащи за нищо.
13
0
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Не е прилично, не е културно да употребявате опиати и след това да се пробвате да пишете празнословия тук.
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало Китайчетата ХонКонг нее екваториален Китай бе. Хонконг живеят в Демокрация от много години. Никога не са обличали Ватенки не са карали велосипеди и не са яли ориз като първо второ и трето за разлика от останалите един милиард и четирисотин милиона мравки. Хохнконг никога няма да се предаде те са друг народ с други разбирания не са мравки.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекалено много е търпелив китайския дракон ! Да пуснат Ким с зенитките в Хонконг да гледаме зрелища
10
0
 
3
 
! Отговори
преди 4 години
Само не разбирам защо хора толкова недоволни от деиствителността в която живеят се възпроизвеждат в токлова големи коли4ества...
9
0
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Крайно време е властите в Хонконг да последват демократичния пример във Франция и Испания бой и гумени куршуми.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В демократичните държави има "протестиращи срещу полицията"В диктаторските държави има "полиция срещу протестиращите".Това е разликата между тях.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка освен създаване на хаос в задният двор на Китай, тия за какво друго протестират?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отделяне на хонг конг няма как да се случи , ако се наложи китай ще избие всичките на протеста и ще засели нови заселници,то и без това са по 4 *** на квадратен метър
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в каталония ги стрелят с гумени куршуми и ги наричат сепаратисти а тук мирни демонстранти , а сега де
4
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
В тубата един американски независим журналист разобличи "протестиращите" като най-обикновени вандали и престъпници ,вика само да изразиш различна позиция от тяхната и могат да те пребият ,като куче!Веднага след разкритията му го баннаха от тубата ,ето това е свободата ,за която се борят досущ ,като в Украйна чист фашизъм! !Така че само бой по каските на такива мекерета!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отделянe на Хонконг от Китай...Ха ха вица на деня.
2
0
 
17
 
! Отговори
ФАКТИ преди 4 години
Нищо по различно от Барселона и Каталуния.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си спомнят Мао.