Берлин замразява наемите за пет години напред

Малка част от берлинчани са собственици на апартаменти
22 окт 2019 14:13,
21
Берлин замразява наемите за пет години напред
Снимка: Pixabay

Правителството на германската провинция Берлин одобри замразяване на наемите за пет години, за да се противопостави на нарастващите наеми на един от най-динамичните пазари на недвижими имоти, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Още по темата

Радикално от Берлин: Конфискувайте жилищата на големите собственици

Лявото правителство на провинция Берлин иска да замрази наема на апартаменти, построени преди 2014 година.

Само малка част от берлинчани са собственици на къщи и апартаменти и през последните години наемите в германската столица рязко нараснаха, принуждавайки мнозина да се преместят извън града.

Берлин беше Мека на ниските наеми, след като падането на Берлинската стена през 1989 година отвори вратите на икономически депресирания бивш комунистически изток на града, припомня Асошиейтед прес. Това доведе до увеличаване на потока от артисти и други, търсещи по-бохемски начин на живот, пише БТА.

Предложението трябва да бъде одобрено от парламента на провинцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
До Еден там преди 4 години
Почти социализъм значи.Инвестирал си в имот спечелените с висококвалифициран труд пари. В единия апартамент живее семейството ти. Имаш още два, носят ти по-добра печалба в сравнение с лихвата, която би получил, ако се държиш парите в банката. Плащаш данъци върху тези наеми.Но ти нареждат в единия от тези два апартамента да пуснеш емигранти. Те "стопанисват" имота така, както това правят нашите роми в общинско жилище.Меркел как не са я напердашили досега?
19
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 4 години
До Анонимен 18Измислена, но друг път. Това, че не четеш чужда преса не значи, че нещо не съществува. И далеч не е само в Берлин, а и в други немски градове. Имотите са в частни ръце и ти казват какъв да ти бъде наема. Ако имаш 3 недвижими имота на твое име те задължават единият да го даваш на социално слаби. По-миналата година пък бяха тръгнали да гледат къщите на хората и да ги задължават да приемат емигрантско семейство да живее в тях. Това е Германия, Европа и света за съжаление и е истина!
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е гати измислената статия. Какво ще замразяват като имотите са в частни ръце. Кое правителство може да ти казва колко ще искаш за наем на твоето жилище?
17
2
 
8
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Първо 50 г половината свят соц другата капитализъм. Втората победи първата система и сега светът е див капитализъм, който скоро хората по света ще искат да стане глобален социализъм, като точката на контрол юдеите си правят сметката да е при тях
16
6
 
16
 
! Отговори
Соца бил лош преди 4 години
Рано или късно социализма ще се върне неместо дивия капитализъм и глобализъм! Някой да даде разумно екологично обяснение, за разхождането на масови стоки, коли, храни домашни потреби и дрехи от един континент на друг, след като ррално всяка държава може да си произвежда почти всичко. Номера на глобализма е че иска контрол на потоците пари на наднационално ниво, защото е рсмките на държава или съюз не може.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наемите щом са замразени, трябва да бъдат замразени и цените на имотите. Цените на имотите всяка година растат, а наемите да стоят на едно ниво е малко, даже не малко, а много глупаво. Това са две взаимно свързани величини: цена на имот и наем. Не става по такъв начин едното да не се движи, а другото да се качва. Това ще повлече след себе си имотният пазар, който ще гръмне, като балон.
14
6
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Много непривлекателно място зглежда. Малко лъха на соц а в допълнение си имат и ислямска държава в сърецето на града
13
3
 
3
 
! Отговори
Защо не съобщават преди 4 години
какви са в момента там наемите? На гарсониера, 2-стаен и 3-стаен - това санай-разпространените типове апартаменти.Освен това в Берлин има колкото щеш панелки от времето на соца, има и тухлени жилищни сгради, строени преди и след Втората световна война.Така ще можем да направим сравнение с нашето дередже - в какъв диапазон са заплатите на повечето работещи, какъв е размерът на неизбежните удръжки и какви наеми се плащат?
12
4
 
21
 
! Отговори
един там преди 4 години
Само да ви кажа, че емигрантите наем не плащат. Те са в социални жилища, които се плащат от държавата. Отделно им се дават социални помощи, плащат им се осигуровки все едно работят, здравното и социалното осигуряване също им вървят без да имат и 1 ден трудов стаж. Отделно безплатни кОрсове по немски и безплатно обучение за различни професии. Не случайно всички се натискат за Германия, защото там ги гледат, като писани яйца. от тях се иска само да изнасилват , крадат и някое друго атентатче...
11
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мигранти от всички страни, съединявайте се в Германия, там мислят за вас!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализъм не капиталъм трябва да е мотото на България.
9
4
 
17
 
! Отговори
балама преди 4 години
"Артисти"!? Нали бяха "инженери", "лекари", "архитекти", "учители"...Или тея са втората вълна - художествено творческата интелигенция от Африка и Близкия изток.
8
1
 
16
 
! Отговори
отвратително преди 4 години
Защо им позволяват?! Къде е Плевнелиев, няма ли да се изкаже, или експертите от института по пазарна икономика на сорос?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така така, за да може забрадките да стоят в апартамент за 1000? докато той струва 1700?.У нас може ли да замразим цените на апартаментите че като видя двустаен за 100000? и ме избива на смях
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще кажат, че капитализма е виновен въпреки, че не търсенето и предлагането определят цената, а чиновници, които искат да си запазят креслата колкото се може по-дълго.
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу берлинските комунисти. Завръщат се, капитализмът е в опасност.
4
5
 
9
 
! Отговори
Дивият... преди 4 години
Капитализъм не е лошо нещо. Просто всеки ще отговаря за себе си и няма да получава финансови помощи от държавата. Лошо е, когато едни хора живеят сами по себе си, а други (предимно римляни) живеят в социализма.
3
4
 
15
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
а при нас кой може да ,,замрази" някакви цени? - никой, даже и ББ неможе, ,,див капитализъм" в най-лошия му вариант и анархия царят безразделно в територията...
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После не искам да ме поучават на пазарна икономика.
1
2
 
29
 
! Отговори
смех преди 4 години
Немците ше минават на планова икономика