Трюдо спечели парламентарните избори в Канада

Партията му обаче загуби мнозинството си в парламента
22 окт 2019 11:07, Елка Василева
5
Трюдо спечели парламентарните избори в Канада
Снимка: Reuters

Канадският премиер Джъстин Трюдо спечели втори мандат на вчерашните парламентарни избори в Канада, но загуби мнозинството си в парламента, предаде Асошиейтед прес.

Въпреки загубеното парламентарно мнозинство Либералната партия на Трюдо получи добри резултати на изборите. Либералите са на първо място след вота и имат най-големи шансове за сформиране на правителство.

Загубата на мнозинство обаче означава, че ще имат нужда от подкрепата на опозицията, за да прокарват закони в парламента.

Още по темата

Според неокончателни резултати Либералната партия печели 157 депутатски места (с 13 по-малко от необходимите 170 за мнозинство в 338-членната долна камара на канадския парламент).

Канадците гласуваха за прогресивна програма и за решителни действия срещу климатичните изменения, заяви Джъстин Трюдо, цитиран от Франс прес. Канадците "отхвърлиха разделението, негативизма" и строгите икономии, каза още канадският лидер.

Трюдо разкритикува по време на предизборната си кампания бюджетните икономии, които според него щяха да последват след евентуална изборна победа на консерваторите, предвождани от Андрю Шиър. Трюдо разкритикува и плановете на опонентите си да отменят данъка върху въглеродните емисии, въведен от правителството на либералите, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: канадаДжъстин Трюдо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно най-лошия избор! Този клоун ще съсипе окончателно тази добре изградена държава. Да видим как ще съставят правителство. Окончателните резултати още не са готови...
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да го обижда бай Дончо, канадците не вдяват.И те *** като нас. Избираме една и съща крадлива кратуна.
1
6
 
1
 
! Отговори
42 преди 4 години
Браво!Белите спечелиха в Канада.