Взрив на кола бомба в Северна Сирия уби цивилни

Поне 8 са загинали, 20 души са били ранени при атака
10 ное 2019 17:21, Анисия Иванова
11
Взрив на кола бомба в Северна Сирия уби цивилни
Снимка: БТА

Турското министерство на отбраната съобщи днес, че кола бомба е убила най-малко 8 цивилни в Североизточна Сирия близо до намиращия се под контрола на Турция град Тал Абияд, предаде Асошиейтед прес.

Министерството съобщи още, че 20 души са били ранени при атака срещу село южно от Тал Абияд, като обвини за нападението сирийските кюрдски сили.

На 9 октомври Турция предприе военна операция в Североизточна Сирия срещу кюрдските Сили за защита на народа, разглеждани от Анкара като терористична организация и сирийско разклонение на нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/. Кюрдските бойци призоваха сирийската армия да спре турската офанзива.

Въпреки примирие, постигнато с посредничеството на Русия, сирийските правителствени сили влизат в сблъсъци с турските части и подкрепяните от тях бойци от сирийската опозиция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е предназначението на бомбите - да разрушават нещо или да убиват. Тази е изпълнила предназначението си, зщото е убила повече от един човек и е изпълнила целта на занятието си.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също, никой не е карал Асад да остава в Сирия, нито американците, нито руснаците.
4
1
 
7
 
! Отговори
али преди 4 години
Кюрдите (YPG) пряват взривават коли бомби убиват десетки невини - това е просто атентат или изобщо не чуваме за тях по медиите....Ако го направи ИД е терористичен акт.....-------------------------------------------------------------------------аз така и не разбрах какво е терорист и кога убийството на невини хора и деца е терористичен акт !!!!! ????
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любите на българите кюрдски терористи си вършат пак техните дивотии и мръсотии! Що народ изтрепаха и какви са диваци, бедна ви е фантазията да си представяте! Дори Донат Тромпета каза: "В много отношения СДС са по-лоши от Исламска Държава!" Има над 50 различни доклада на десетина независими една от друга организация за наблюдения на правата на хората, които дават стотици примери на техни престъпления, категоризирани като "престъпление срещу човечеството" и "военно престъпление"!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Междувременно САЩ са обсебили част от петрола на Сирия и са заявили, че ще разтрелят всеки доближил го.
1
8
 
4
 
! Отговори
H преди 4 години
8 или повече значи мигранти по-малко