Шоу изпълнители на улична сцена бяха наръгани с нож в Рияд

Нападателят е 33-годишен йеменец, мотивите му са неизвестни
12 ное 2019 09:51, Елка Василева
7
Шоу изпълнители на улична сцена бяха наръгани с нож в Рияд
Снимка: архив, Reuters

Непознат мъж нападна и намушка с нож трима изпълнители по време на масово увеселение в саудитската столица в рамките на провеждащия се там фестивал "Сезонът на Рияд", предаде Ройтерс, цитирайки местната телевизия. Тримата са настанени в болница и са в стабилно състояние.

Инцидентът е станал в централния парк "Крал Абдула", който е една от площадките за шоу представленията по време на двумесечния фестивал, провеждан като част от усилията на саудитското ръководство за "отваряне" на саудитското общество и за диверсифициране на икономиката на страната, зависеща главно от добива на петрол.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман полага усилия за облекчаване на социалните ограничения и стимулира участието в забавления, забранени досега в консервативното арабско кралство. Той обаче си навлича и критиките на религиозните кръгове.

Според държавната агенция СПА, цитирана от БТА, нападателят е 33-годишен йеменец, живеещ в Саудитска Арабия. Мотивите за атаката му още не са изяснени.

Пострадалите са двама мъже и жена, но според агенцията раните им са леки и след получаване на медицинска помощ са стабилизирани.

Видеокадри, излъчени по държавната телевизия "Ал Екбария", показаха мъж да изтичва на сцената в парка към група изпълнители в сценични костюми, след което пада на земята, докато се опитват да го хванат.

Според сайта на фестивала атракциите в парка включват живи шоу програми, музика, светлинни инсталации, стенно катерене и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: нападение с ножрияд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светска държава е СА,а тоя Пиринц подмолно пратил убиец,двойни стандарти
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е очаквал нещо друго?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
диваци
3
8
 
1
 
! Отговори
До 2 Факт преди 4 години
Научи се да пишеш.
2
1
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
Не са не извести всички знаем причината,и тя религиозна!
1
1
 
11
 
! Отговори
радио "коран&qu преди 4 години
Преди месеци всеки ден ни информираха за възможностите за туризъм, колко е напредничав и отворен новият монарх, жените от чужбина да не са облечени в пингвински костюм и т.н. Но някои сме ходили там и не искаме по никакъв повод да стъпим пак. Манталитета да мушкат с нож и да колят нямам идея как ще го изкоренят. Аз съм виждал как бият работник-индиец с камшик, даже не го дръпнаха да не гледаме!