Турция първа в Европа по ранни бракове

Тя е малко след Индия и Пакистан
12 ное 2019 20:04, Елка Василева
130
Турция първа в Европа по ранни бракове
Снимка: архив, Reuters

Турция е европейската страна, в която браковете се сключват на най-ранна възраст, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Данните съобщи доц. Чилер Дурсун от Анкарския университет, която участва в уъркшоп по проект за предотвратяване на браковете в детска възраст.

Турция заема първо място по ранни бракове сред страните от западния свят, а когато бъде съпоставена с по-малко развитите държави, се нарежда малко след Индия, Пакистан и африканските страни, посочи Дурсун.

Все пак през последните години средната възраст, при която хората сключват брак, се е повишила в страната, като при жените тя е 24, а при мъжете - 28 години, каза доц. Дурсун, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Турцияранни бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
3
 
! Отговори
Луд преди 4 години
Ей диаблоте са ти роднини по всички линии,я се погледни в огледалото(ако имаш)същия сурат си щото падишаха мандръса мнооого дълго бабати
61
2
 
13
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
На снимката чистокръвни османски роми, близки роднини на падишаха.!.
60
0
 
17
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
Това е стандарт за ромите по целия свят.!.
59
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера изгоних един такъв възроден българин от магазина си в центъра. Влязъл и пита нещо на турски, английски знаеш ли бе кьопек? Не, турски.Хайде марш навън, опита се да се обяснява, та се наложи да го понатисна на изхода и се разплака като малката булка.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция не е европейска държава. А освен ранните бракове, и тези с кози са на мода.
57
6
 
15
 
! Отговори
Факт преди 4 години
През 922 година, по времето на цар Алмуш , Волжка България става първата държава в Европа, която въвежда исляма, преди османската империя...
56
6
 
25
 
! Отговори
Striker преди 4 години
От кога Туркия е в Европа?!? Авторчето? Нещо географията и политиката слаб 2. В Европа, Туркия има точно една шепа земя, при това българска, с българско население. А в ЕС не е, ням у да бъде. Поредната излагация на днес. Бг!
55
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДанковВсъщност през 1071 (11век) селджукските турци побеждават Византия. В същото време и още 115 години напред, България на картите няма.Така че за какъв 13ти век говориш?
54
11
 
10
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До възроден българинДанковицата е Тонката, да се изясним.Пак нищо не каза за произхода на турците.България е съществувала векове преди турците като племе да се появят, как според тебе сме свързани с тях като те се появяват на картата като племе през 13 век.
53
15
 
10
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
Данковице, още ли търсиш кой е бил и какво е казал Митхад Паша?Хайде, аз да ти помогна. Митхад Паша е генерал, а не историк. Но въпреки това има правилни наблюдения. Той казва, че няма никакви исторически доказателства да е имало преселение на турци от Анадола по Делиормана, и той стига до извода, че тези хора сигурно са потурчени българи. Понеже не е историк, не знае, че днешните турци по Делиормана всъщност са ... истински неомешани с македонците "буллгари" на турчина Аспарух!
52
0
 
8
 
! Отговори
Ива преди 4 години
Съжалявам хора, които нямат произход и нямат къде да бъдат уважави...
51
3
 
2
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До ДанковицаИ какъв е бил този Митхад Паша и какво точно е казал той?
50
6
 
5
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До ДанковВ ерата на интернета и информационната революция невежеството вече ще трябва да влиза в категорията на криминално престъпление и трябва да е наказуемо с бич на гол гръб! Време е да се научите сами да постигнете нещо, а не само да чакате турци да ви казват и да ви учат. Като начало си направи една голяма чаша кафе, седни на компютъра и влез в електронната библиотека на университета в Торонто, Чикаго, Кембридж или който си искаш англоезичен университет, и почвай да зубриш.
49
8
 
3
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Пише го навсякъде че ни сме дошли от Индия с Александър Велики
48
1
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ДанковицаСамо заплахи ли ве душичке, разочарован съм от тебе, мислех че можеш да надмогнеш себе си и да бъдеш повече от ***, но всеки греши.
47
1
 
7
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До възроден българинЗа какво да ти благодаря, като нищо не каза.Аз те питах как според тебе са произлезли турците и са формирали Османската империя, ти ми говориш за някакви заточения.А това че си бил от някакъв род, не мисля че му пука на българина.Все едно аз да кажа на един турчин че съм от рода на Дуло, ще му запука ли на турчина, ами не.
46
2
 
6
 
! Отговори
До 61/62 пиши още преди 4 години
Наркотиците не прощават
45
5
 
4
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До ДанковИсторията няма версии. Има само една вярна история и е твоя отговорност като човек сам да намериш каква е истината. Защото нито българската официална история ще каже на българите истината такава, каквато е, нито турската официална история ще казва на турците истината такава, каквато е. Държавите винаги манипулират официалната история за да обслужват техните официални идеологии. Така че, повтаряйки исторически факти, заучени в даскалото не значи че я знаеш истинската история.
44
10
 
5
 
! Отговори
възроден българин преди 4 години
До ДанковСамо Караманският бейлик, от което потекло съм и аз, наброява близо 300,000 души. Когато в края на 15 век моите деди започнали да създават много главоболия на султана, и накрая султанът праща лидерите на бейлика на заточение в Египет, а цялото простолюдие като моите деди ги праща на заточение по Балканите и Кавказия. Около 100000 са заточени в източните Родопи, към 50000 по Странджа и Бургаския район и към 150000 по Кавказския район. Няма нужда да ми благодариш за безплатните уроци.
43
2
 
6
 
! Отговори
Ленка преди 4 години
Тука трима си мерят таковата...България тепърва ще бъде и пребъде. Няма значение кой какво мисли, няма значение кой къде слогува, кой какво мисли. Бъдете здрави братя! Омразата се връща. Няма народ в Европа по-стар от нас. Ще надживеем всички!