Ево Моралес готов да се върне, ако народът го иска

"Рано или късно ще се върнем", увери той
13 ное 2019 22:44, Красимир Ангелов
14
Ево Моралес готов да се върне, ако народът го иска
Снимка: Reuters

Подалият оставка президент на Боливия Ево Моралес заяви, че е готов да се върне в страната си, за да успокои ситуацията, предаде Франс прес.

Още по темата
"Ако моят народ го иска, сме готови да се завърнем, за да успокоим ситуацията", каза Моралес на пресконференция в Мексико.

"Рано или късно ще се върнем", увери той.

Моралес, който пристигна вчера в Мексико, където му бе дадено политическо убежище, призова за национален диалог за намиране на изход от кризата в Боливия.

Янине Анес, втори заместник-председател на Сената, се провъзгласи за изпълняващ длъжността президент след оставката на Моралес. По думите на Моралес обаче  тя няма легитимност, тъй като срещу него е бил извършен преврат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека реши да създаде национален парк върху находището!? ------- Сериозно ли? И вместо литий, легализира коката, дажтрови хората по света. Обикновен продажен индиански И сега продължава да рови, защото му плащат руснаците дажпредизвика гражданска война.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое им е вредното на електромобилите? Ти слизал ли си в центъра на София сутрин, да видиш за какво става въпрос? И какви са тия братовчедски жени, че не се сещам? Има пазарни цени и това е.
6
2
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Има ли по-нагли същества от социалистите?!
5
7
 
14
 
! Отговори
Илончо не те иска преди 4 години
И другите бъдещи екотрилионери не те щат. Искат литий - на братовчедски цени. Щото миналата година едва не удари 13 000 долара за тон. Не може така, нали ще заменяме мръсните коли с още по-вредни, ама хипстърки електромобилчета. Затова няма да се върнеш. На новите правилни и демократични избори ще издигнат някоя кукличка на милиардера Камачо ли беше, Комачо ли, и да видиш какъв изгоден износ на литий ще падне. Познайте от първия път изгоден за кого. А и дефицит на кокаин има по света...
4
3
 
21
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Проблема на Моралес е лития. Ако беше разрешил на американците да експлоатират едно от най-богатите находища на литий в света и да дели с тях нямаше да има проблем. Човека реши да създаде национален парк върху находището!? "Честните" американци му разказаха играта. Вчера една журналистка каза, че най-хубавото на САЩ е, че там няма американско посолство и е права.
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конституцията на Боливия разрешава Президента да е с 2мандата !Моралес изкара и трети,сега иска и четвърти!!!Заплашвал ,че ще се върне!Явно иска да завърши живота си в затвор.Браво на боливийските които излезнаха на улицата и казаха стига толкова!Моралес ,беше казал ,,Боливиците са моето семейство,а Боливия моят живот"Като е така,какво търси в Мексико,да беше отишъл при някое индианско племе,да пасе Лами,нали с това се е занимавал на младини!
2
4
 
17
 
! Отговори
Пак преди 4 години
Пак американска работа,познат сценарии..нищо ново.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не е ли единия от братя Аргирови?