Молбите за убежище в Белгия пак на нивата от 2015 г.

Постоянно се увеличават исканията за убежище от Афганистан и Сирия
13 ное 2019 12:16,
14
Молбите за убежище в Белгия пак на нивата от 2015 г.
Снимка: Reuters, архив

Броят на молбите за убежище, подадени през октомври в Белгия, се е върнал до равнището от 2015 г., съобщават местни медии.

Още по темата

В последните месеци се наблюдава постоянно увеличение в бройката на заявленията за получаване на международна закрила. Основно молби внасят граждани на Афганистан, Сирия и Салвадор, се уточнява в съобщенията.

Преди четири години, когато кризата с мигрантите бе най-тежка, на месец Белгия приемаше по около 5000 молби за убежище. За последния месец се наблюдава увеличение от 10 процента на броя на внесените искания, пише БТА.

Медиите съобщават също, че белгийската прокуратура е започнала разследване за престъпление по расови подбуди за причиняването на пожар в бъдещ център за мигранти край границата с Германия и Холандия. Посочва се, че докато сградата е горяла, зяпачи са ръкопляскали.

Постройката се предвиждаше да приема стотина мигранти, докато чакат решение по молбите им за закрила. Местните власти са настояли за засилено полицейско присъствие около друг подобен център надалеч от изгорялата преди дни сграда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.