Сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки", те пък палят наред

До обяд френската полиция задържа 41 души
Обновена: 16 ное 2019 19:08 | 16 ное 2019 17:52,
36
Сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки", те пък палят наред
Снимка: Reuters

Френската полиция използва водно оръжие и сълзотворен газ в опит за разпръсне протестиращи от движението на "жълтите жилетки" на площад "Италия" в Париж, предаде ТАСС, като се позова на френската телевизия BFMTV.

Обстановката на площада остава напрегната и властите решиха да анулират предвиденото протестно шествие, което трябваше да потегли оттам по-късно днес, съобщава телевизията. На площада има ожесточени сблъсъци между протестиращи и силите на реда, пише БТА.

Още по темата

Индивиди с качулки и черни дрехи подпалват контейнери за боклук, тротинетки, рекламни пана, мотопеди и дори коли. Две от колите, една от които на парижката община, даже бяха преобърнати. Пожарникари се намесваха на няколко пъти, за да потушат пламъците.

Протестиращите започнаха да замерят силите на реда с павета. Витрините на клон на банката HSBC пък бяха изпотрошени. Търговски център, намиращ се наблизо, затвори врати още при първите прояви на насилие. Неговите витрини, както и тези на съседен хотел бяха също изпотрошени.

До обяд силите на реда бяха задържали 41 души, като 11 от тях остават в предварителния арест. Според запознати източници след задържаните бил и Тиери Пол Валет, един от съоснователите на "жълтите жилетки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едно събитие което ще се проведе в Париж на 7 декември тази година. Среща на Нормадската четворка за Украйна. Чрез тези жилетки Путин оказва безпрецедентен натиск върху Макрон да застане на негова страна, т.е. срещу Украйна, иначе ще продължат вандалщините в Париж, дори може да се командироват нови жилетки за бой във Франция.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах с кой самолет пристигнаха жълтите жилетки в Париж, с този от Сантяго или с този от Москва? Кой е платил билетите е ясно путинска Русия.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите на жилеткоте започнаха от средна класа, заради незбройните и непосилни данъци. После вяха яхнати от левите анрхисти. Не случайно не получоха подкепа на изборите. ЛьоПенка обаче разбра и започна да сменя тона в унисон със средната класа и резултатите й веднага скочиха. На следащите избори ще размаже макарона!
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По руската телевизия бах свидетел как един индивид разказваше за участието си в безредиците. Разбира се - бил там случайно и отишъл да види какво става, но после бягал с тълпата и замерял полицаите.
21
4
 
2
 
! Отговори
!!! 5те системи !!! преди 4 години
За които понятие си нямат или умишлено залъгват хората !!! Педте познати съществували и съществуващи системи в света !!! 1. Робовладелчески строй ! 2. Феодална система ! 3 Капитализъм ! 4 Антична система ! 5 КОМУНИЗЪМ ! Социализма е преходен период към комунизма. В Социализма съществува и малко частна собственост . Това са всички икономически и идеологически системи познати на човечеството. Като само комунизма и античната не са експлоататорски. Коя от тах е най демократична е яс
20
5
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
Жилетките са комунисти ! Много ог тях дори радикални анархокомунисти. Те ще се борят срущу всички капиталистически иззедници. Днес в управленията на западните държави, както и в България ,не допускат истинки социалисти или комунисти. Навсякъде са сложеле ментета такива, като БСП. В тях няма нищо социалистическо, ама НИЩО. Те са приватизатори, измамници, долни лъжливи капиталистически лай..на защитаващи статуквото, европейския и световния империализъм и дивия капитализъм.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робовладелският строй пречи на феодализма, феодализма пречи на капитализма, капитализма пречи на социализма, а социализма пречи на демокрацията, демокрацията пречи на авторитаризма.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да направят пролетарска революция. Французите спряха равитието си до Великата буржоазна революция.
17
8
 
4
 
! Отговори
ЖЪЛТИ ПОТНИЦИ преди 4 години
Пълни глупости. Значи на калпавите им пречи капитализма, преди им пречеше социализма, преди им пречеше монархията, преди им пречеше феодализма. Западния свят дължат богатството си на грабителство и дълг. Най богатите страни имат най голям външен дълг. Най богатите страни повечето са и бивши империи и са смукали и смучат от колониите си. Запада са хитри и са като черна дупка - засмукват всичко от много години.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
елитите са обявили война на обикновените хора, правителствата и политиците искат да контролират всички природни дадености, които принадлежат на всички хора. 99% от световното богатство обаче е в 1% от хората. за това става дума и затова хората излизат по улиците на много държави. защото грабителите са алчни и нагли и не се спират пред нищо докато и последното дърво не бъде отсечено и цялата планета отровена!
15
4
 
19
 
! Отговори
До 16 !!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
Няма такава система демокрация бе и.д.иот, не се прави на великия манипулатор. Системата в която живеем днес се казва капитализъм ! Заграбването на природните ресурси, земята, благата, природните богатства и капитали в една малка група хора се нарича КАПИТАЛИЗЪМ. В него няма нищо демократично. Когато земята ,природните богатства и ресурси, всички блага произлизащи от тях са на всички хора, това вече е !!!! КОМУНИЗЪМ !!!! Комунизма е истинската демокрациа
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък дето Макрон толкова превиваше гръб пред Путин. Пак му дойдоха неканени гости в Париж.
13
10
 
4
 
! Отговори
Объркан преди 4 години
Комунизнът е диктатура и води до насилие.Демокрацията е диктатура и води до насилие.Значи демокрацията е.. комунизъм!И каквото и да направим все се стига до насилие!!
12
3
 
16
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До АндрешкоMного ми е интересно, как са ти сложени 10 отрицания на коментара, като ти си напълно прав. Вижте България, Гърция, Франция, Полша, Румъния, Чили, Боливия, Ливан, навсякъде хората са недоволни и наистина капитализма се прецака тотално.
11
6
 
8
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 4 години
Най-важното БГ в ЕС И НАТО...
10
24
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Хората масово осъзнават, че капитализъма е една лъжа за да живееш на кредит трябва непрекъснато да ти се увеличават данъците и цените за да има пари да се връщат после кредитите. Сега и да протестират вече е малко късно кредита искат или не искат ще трябва да го връщат. Естествено Адам и *** Смит са пропуснали тази малка подробност във учебника си по капитализъм обслужващ интересите на Ротшилд.
9
10
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Индивиди с качулки и черни дрехи подпалват контейнери за ***, тротинетки, рекламни пана, мотопеди и дори коли.,Полицаите биват замеряни с павета. ____Питайте Путин това какво му се вика и Ели е възможно това в Москва!Ши има бити и убити!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Демокрацията" се оказа Преход към дясна диктатура, тоталитаризъм и десен режим.Вече си отговорихме, какво означава "Преход". Преход към какво е "Преходът"
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошите протестиращи с маски бият добрата френска полиция.В Хонконг е обратно - лошата полиция бие добрите маскирани протестиращи.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А там защо никой не носи плакат срещу Гешев,питам аз?Хекимян, Рачева,Великова...Спите ли, съвест наша?