Криза в Боливия: Народът се реди на опашки за храна и гориво

Поддръжниците на Ево Моралес продължават да блокират магистралите
Обновена: 17 ное 2019 21:50 | 17 ное 2019 21:25, Нели Христова
51
Криза в Боливия: Народът се реди на опашки за храна и гориво
Снимка: Reuters

Боливийците се редят на опашки за пилетата, яйца и гориво за готвене, тъй като поддръжниците на оттеглилия се президент Ево Моралес продължават да блокират магистрали в страната, изолирайки града от фермите, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Официални представители съобщиха, че голям военен самолет Херкулес се е приземил в столицата Ла Пас вчера, натоварен с месни продукти, заобикаляйки барикадираните магистрали.

Страната изпадна в криза след изборите на 20 октомври. Тогавашният президент Ево Моралес, който ги спечели, подаде оставка миналата неделя, след като проверка на Организацията на американските държави (ОАД) разкри доказателства за манипулиране на вота. Той отлетя за Мексико.

Веднага след това поддръжниците на Моралес излязоха на улицата, някои въоръжени със саморъчно направени гранатомети, пистолети и гранати, като барикадираха пътища и влизат в стълкновения със силите на реда.
С нарастването на насилието хората от по-бедните райони на Ла Пас започнаха да готвят на дърва, тъй като големите опашки за газ и храна правят живота още по-тежък.

Четирима души са били убити вчера при протестите в Боливия, с което жертвите от началото на кризата в края на октомври стават най-малко 23, съобщи Междуамериканската комисия по правата на човека (CIDH).

От петък насам са убити девет души и ранени най-малко 122-ма, посочи в акаунта си в Туитър комисията, която е орган на Организацията на американските държави (ОАД). 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готви се дясна диктатура на бялото малцинство над индианците в Боливия.Ще бъде подкрепена от всички евроатлантици и менте-демократи.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът води до опашки, дефицит, глад и болести.
39
0
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Най-накрая на индианците ще се наложи да отхвърлят белият начин на живот и да се завърнат към корените си. Готвенето на дърва е първата стъпка. Животът на белият човек е вреден, прави те зависим от един имагинерен социум контролиран от един богат плондир на върха му. Затова вигвамът, свеюеният огън и бизонът. Това е. Срамота е, индианец да се моли за храна!
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализма винаги довежда до опашки за храна и гориво. Това си е закономерен етап и краен стадий на т.н. социализъм. Достигайки този стадий от тук насетне единствено с насилие и терор може да бъде съхранен т.н. най-справедлив строй социализма.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купените полиция и армия предадоха Ево Моралес, но народът е с него и продължава да се бори за своето бъдеще и бъдещето на децата си.
36
4
 
5
 
! Отговори
Обикновен преди 4 години
Комунизъм, Сър!
35
8
 
7
 
! Отговори
И в Украйна преди 4 години
народа се реди на опашки за храна и горивопо улиците на Украйна почти не останаха автомобили а по селските райони масово карат 20 годишни таралясници с газ генератори в багажниците - като по времето на Ленин Град-ската блокадапо малките градове и селата масово се отопляват със самоделни пчеки на отработено машинно масло .... от де мине "демокрацията" трева не никне
34
8
 
7
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Като допускат да ги управляват социалисти, така е.
33
0
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Няма страшно. Самообявилата се Президенка на Боливия ще намери решение на възникналите проблеми.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До язеТочно затова краварите ще прилапат и богатствата наЧили ти какво мислиш че великия американец ще тръгне да плаща на индианците Великият американец тоя Литий и петрол ще го плати със мъниста, а местните ще идат в резерватите. Случайно да знаеш къде и как са изчезнали индианците от Сев Америка ?.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът ?!Как само звучи, а?Много меладраматично.
30
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Венецуела пойска помощ от Русия и Китай и за сега грабежа и преврата се отлага но Боливия закасня и ето какво стана...
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Компаниите за литии ще плащат 0,5 % като на територията за златото. Робите са роби навсякъде по света.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин?
27
11
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО НА КАДАФИ, ЧЕ НЕ ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА СИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!КАДАФИ ЯВНО Е БИЛ ПАТРИОТ ЗА РАЗЛИКА ОТ МАДУРО И БАШАР АСАД!
26
6
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Какво е общото между тези 4 държави:- Венецуела- Либия - Сирия - Боливия1. Имат бая природни ресурси ;2. Не си ги дават за жълти стотинки. Следват демократични промени чрез разни цветни революцийки, а ако това не помогне идват и военните да помагат...
25
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където има комунизъм хората са бедни обаче няма войни, дойде ли демокрацията започват и граждански войни и болести и бедността остава на заден план. От америкнската демокрация дето е минала спасението е само през летището.
24
0
 
9
 
! Отговори
До язе преди 4 години
Чили не е държава от третия свят, а най-богатата в латинска америка и една от най-развитите страни в света. Вземете се ограмотете малко. За Боливия иначе съм съгласен.
23
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИРАК Е 2 МИЛИОНА ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ФАЩ ОТКОЛКОТО Е СИРИЯ ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА БЕЗБОЖНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПРЯК СЛУГА НА САТАНАТА!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Боливия наскоро откриха големи залежи от газ там наблизо са и Чили и Внецуела. САЩ правят преврати искат цяла Южна Америка за себе си и да печелят Дори в Сирия окупираха петролните кладенци със войските си.