Протест по френски: Счупени витрини, запалено ремарке

Полицаите отговори на ударите по тях със сълзотворен газ
14
Протест по френски: Счупени витрини, запалено ремарке
Снимка: Reuters

В Париж се стигна до инциденти по време на шествие от няколко хиляди души, които протестираха срещу пенсионната реформа в рамките на национална стачка, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Товарно ремарке беше преобърнато и запалено, а редица витрини бяха потрошени близо до площад "Република" в източната част на френската столица.

Силите на реда бяха замеряни с различни предмети и отвърнаха със сълзотворен газ.

Гражданската организация "Бунт срещу унищожението" обяви, че "е извадила от строя" 3600 електрически тротинетки за свободно ползване в различни френски градове, за да протестира срещу вредата им за околната среда и да подкрепи стачката срещу пенсионната реформа във Франция.

Според организацията 2020 тротинетки са били извадени от строя в Париж, 1500 в Лион и 90 в Бордо, като кюар-кодът им е бил замазан, за да не могат тротинетките да бъдат задвижени със смартфон от потребители.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Парижпротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Светът се нуждае от нова "Френска революция", но този път навсякъде!Управлението на БорисOFF не се сваля с избори.България за да извоюва свободата си е обречена на революция!Това ще се случи рано или късно.Запомнете тази дума-Меритокрация!Новият Светове Ред ще се случи,но той няма да е с тази мрачна визия,в която го превърна статуквото по целия свят.Сегашните олигархични кръгове са много по-богати от кой да е монарх в миналото.Меритокрацията се бори за 100%-ов данък в полза на държавата!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Французите или да правят Велика френска пролетарска революция, или да се прибират по парижките си вертепи.
6
13
 
3
 
! Отговори
Rusnak преди 4 години
Вярно, че либерализма дава много права на пройдохите. Би трябвало да им "свият сърмите".Ако това беше у Русия щяха да ги разстрелват на площада. Как ще чупят чуждо имущество.Путин не си поплюва!!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се смеят на Тръм,а?Сега пак ли се смеят?
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Франция не я виждам,гето европейско.......Франция ще се оправи за разлика от Лайнурия (истинската България за момента)
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нее нищо в сравнение с онова което беше през 60-те 70-те и 80-те години. През онези години когато се създаваше капитализма по улиците на всички държави от запада се лееше кръв. По възрастните помнят в новините на телевизията как хвърчаха каски палки горяха магазини и автомобили. Тогава хората от запада отстояваха живота си и заплатите. Защото капиталист без бой нищо не дава. А вие 30 г. Кво праите чешете си таац, ите.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция не я виждам,гето европейско
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така трябва и българите да протестираме.