Трети ден продължава транспортният хаос във Франция

Шофьори на камиони блокираха магистрали, влакове останаха спрени
19

Продължаващите стачки нарушиха пътуванията във Франция и за уикенда, съобщава БТА.

Шофьори на камиони блокираха магистрали, а повечето влакове останаха спрени заради недоволството на работниците от политиката на президента Еманюел Макрон, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Междувременно под полицейски надзор "жълтите жилетки" организираха в Париж и други градове седмичните си демонстрации срещу икономическата несправедливост. Участниците в шествието бяха насърчени от най-големите от години национални протести, които в четвъртък дадоха начало на масово движение срещу плановете за правителството за реформиране на пенсионната система.

Днес, когато стачките навлязоха в третия си ден, туристи и парижани отново се сблъскаха със затворени линии на метрото във френската столица и почти празни жп гари.

Френските шофьори членове на Организацията на европейските превозвачи блокираха днес няколко големи пътни артерии от Прованс на югоизток към Нормандия на северозапад. Те са недоволни от предвиденото повишаване на данъка върху дизеловото гориво, което според тях ще влоши финансовото положение на малките транспортни компании.

Ако това увеличение на данъка стане факт, ще бъде нанесен тежък удар на 40 000 компании за товарни превози, посочи браншовият синдикат, цитиран от ДПА.

Транспортният хаос обаче засега не разубеждава правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Борисчо преди 4 години
Леле леле ... загледах се в пътниците от клипчето ... леле леле леле
11
0
 
6
 
! Отговори
179 преди 4 години
Такова е положението в София в пиковите часове всеки божи ден :D
10
2
 
5
 
! Отговори
5 сила преди 4 години
В никоя от големите и богати страни в света няма протести в такъв мащаб. Франция е 5 сила в света. Явно ръководството на върха има проблем в комуникацията с народа. Очевадно е!
9
0
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 4 години
А у нас хаусът е повсеместен и 30 годишен.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2025-а нашата пенсия при боко ще стигне 300 лв. нема да стачкувате еей
7
2
 
7
 
! Отговори
Сралин поц преди 4 години
макрон е лузер
6
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон е от хората, които направиха Франция хубава държава. А протестиращи винаги ще има. Протестират за щяло и нещяло.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без кръв никога няма да прерасне в нещо повече от импотентен протест. Тези които са за убиване са добре защитени и затова трябва мръснишка игра. Страх ги е да подпалят Франция. Мислят само за скотско оцеляване.
4
3
 
14
 
! Отговори
Язека преди 4 години
Тея рипат от мъка защото ще се пенсионират с по 900 ? на 62г., възраст и размер на пенсия за която ние също ще скачаме...но от кеф.
3
7
 
7
 
! Отговори
Момо преди 4 години
3/4 от французите подкрепят реформата предложена от правителството.Наясно ли сте, че шофьорите на автобуси в RATP и машинистите в RATP/SNCF се пенсионират на 50 години и вземат брутна пенсия от 3700??За да ви стане ясно каква сума е това ще ви кажа, че това е повече от две брутни минимални заплати във Франция. Сума, която се приема за много добра.
2
10
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Франция е над два пъти по-голяма от германия с владения из цялото земно кълбо бивши колонии бъкани с ресурси ядрена сила с повече ябг от Китай и трета след Сащ и расию и език говорим навсякъде.***!
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да видим дали ще прерастне в нещо по-голямо из Европа.Като човек работил в две френски компании, очаквам големи сривове и загуби, за да им се върне за толерирането на цветни и прости създания.