Киев иска: Зеленски да не се поддава на натиск от Русия утре

Около 5000 души излязоха на демонстрация в града
8 дек 2019 20:37, Анисия Иванова
29
Киев иска: Зеленски да не се поддава на натиск от Русия утре
Снимка: БТА

Около 5000 души на демонстрация в Киев призоваха украинския президент Володимир Зеленски да не се поддава на натиска на Москва на утрешната му среща на върха с руския президент Владимир Путин в Париж, предаде Франс прес.

Демонстрантите се бяха събрали по призива на различни организации, включително партията "Европейска солидарност" на бившия президент Петро Порошенко. Проявата им премина под надслов "Червени линии за Зеленски".

"Трябва заедно да защитим Украйна. Русия, Франция и Германия трябва да чуят кои са "червените линии" отвъд които няма да отстъпим", написа Порошенко в страницата си в Телеграм.
Сред участниците имаше и активисти на крайнодясната партия "Свобода".

Много хора държаха табели с надписи като "Не на капитулацията", "Руски газ - въже на шията".
На митинга Петро Порошенко изброи "червените линии", които според него не трябва да престъпват участниците в срещата на върха в Париж.

Сред тях са недопустимостта Украйна да се откаже от своята европейска и евроатлантическа интеграция, невъзможността да се водят преки преговори с представители на сепаратистите в Източна Украйна, невъзможността да се произвеждат избори в Източна Украйна докато не бъдат изпълнени условия за сигурност на района и освобождаването на пленените хора "в окупираните територии", предаде ТАСС.

Участниците в митинга на Майдана в Киев напомниха на президента Зеленски съдбата на сваления от власт с протести бивш държавен глава Виктор Янукович и го заплашиха, че тя може да сполети и него, ако не им се хареса резултатът от преговорите в Париж.

Утре в Париж ще се състои среща на върха на страните от "нормандската четворка" (Франция, Германия, Русия и Украйна) за възобновяване на мирните преговори за Източна Украйна, където продължаващата повече от пет години война между Киев и проруски сепаратисти е взела над 13 000 жертви.

Украинският външен министър Вадим Пристайко заяви, че на преговорите в Париж Зеленски ще се стреми да осигури мир, безопасност и развитие в Украйна.

Говорителката на Зеленски Юлия Мендел заяви, че на утрешната среща на върха в Париж Зеленски ще постави твърди искания, предаде Асошиейтед прес.

Сред тези искания ще са освобождаването на пленени украинци, истинско прекратяване на огъня и изтеглянето на "чуждестранните войски и бандитските групи от територията на Донбас" (Източна Украйна), написа тя във Фейсбук.
Местни избори в Донбас може да се произведат след възстановяването на граничния контрол и след като в района повече няма "чужди войски и незаконни въоръжени групи", добави Мендел. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще се поддаде?Путин ли? Не ми севярва.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕ ДО КАТО СЕ РАЗБЕРАТ...ВРЕМЕТО МИНАВА ...МАНДАТА МИНЕ,НЯКОЙ ВЗЕМЕ ТА ПУКНЕ И ЗЕМЯТА СИ ГО ВЗЕМЕ...ЖИВОТА СИ МИНАВА,А НАРОДА СТРАДА!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5000 SRESCHTU 40 MILIONA NE VYRVI
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5000 човека не са цял Киев, а Киев не е цяла Украйна.Искат истинско прекратяване на огъня. Ами прекратете го. Нали вие го палите. Спомнете си Одеса. И със своите бандитски формирования се оправете.
16
1
 
7
 
! Отговори
замръзнало три преди 4 години
по силата на езиковия закон Владимир Зеленски се прекръсти на ВОЛОДИМИР,демек все едно Киеф на Киниеф,а Украина на Ураина да покръсти.този некомичен артист умее да се нагажда на сцената,пред камерата и се страхува да тропне на масата с бутилка забравена от бая Петкан Барутенко.Колкото да руската газова доставка,там нещата са ясни.след 3 седмици доставките спират и ако за две седмици Боря не построи Балканския поток на нашите приятели в Украина им се пише замръзнала тройка на изпита по енергетика
15
5
 
13
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
ФАЩ пекът Украйна на сащия огън като нас.
14
2
 
9
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Демек ЕС отказва натиск на Украйна да не влиза в разбирателство с Русия.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарят Зеленски не е никакъв опонент на Москва.
12
3
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Хич да не се беше кандидатирал за горещия стол"Никой не го е питал.
11
0
 
8
 
! Отговори
Комик, а? преди 4 години
Стъжни му се службицата. Хич да не се беше кандидатирал за горещия стол. Натискат го неонацита, местни олигарси, руски олигарси, Путин, американски олигарси, Тръмпи, Макрон, баба Ангела, даже китайците (и то неумолимо и методично, както те си знаят). Понякога в такива случаи, както знаем от историята, все едно избухва канализацията и вонящата смес оплесква стените. Дано си пие успокоителните, че иначе..
10
1
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Колко рроцента са 5000 от милионното населевие на Украйна? Май са толкова националистите, разспали държавата.....
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аха 5000 ще определят живота на 39 милиона, интересно...
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън ЦРУ от Украйна и България
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай *** Русия изплаща всички пенсии, заплати, социални плащания, доставя вода и хранителни продукти, гориво и т.н. в Източна Украйна. Ти адекватен ли си въобще ???
6
1
 
14
 
! Отговори
ДО 5 преди 4 години
Нещо си се объркал ?Това Прави Русия , а не Украйна .Но простено да ти е . Сега вече Знаеш .
5
30
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
какволи би се получило ако киев изтегли източно украинците от територията с руски войски ? спре пенсиите здравеопазването на останалите в тези региони считащи се за друго но не и украинци? спре електрозахранването,спре достъпа до социални кинти на всеки който не се счита за украинец на украинска териотория,и остави русия да поеме всички разходи и електрозахранване???
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна са превърна в учебен полигон за стари оръжия.
3
1
 
32
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Киев иска:...""Около 5000 човека..."
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нпо-тата пак шетат
1
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън руските терористи от Украйна !