Ще стигне ли докрай пенсионната реформа във Франция?

Премиерът Едуар Филип е убеден в това
12
Ще стигне ли докрай пенсионната реформа във Франция?
Снимка: Reuters

Френският премиер Едуар Филип изрази твърда решителност да завърши планираната пенсионна реформа, но лидерът на Общата конфедерация на труда Филип Мартинез заяви, че ще се бори докато планът не бъде оттеглен. Двамата дадоха интервюта, публикувани днес и цитирани от Ройтерс и ТАСС.

Френската транспортна система е парализирана четвърти ден от стачката срещу реформата.

"Твърдо решен съм да доведа докрай тази пенсионна реформа и ще го направя с уважение и отговаряйки на опасенията на хората", каза премиерът пред седмичника "Журнал дю диманш".

Още по темата
"Ако днес не приемем цялостна, сериозна и прогресивна реформа, то утре някои друг ще го направи, но наистина брутално", коментира Едуар Филип.

В петък той обяви, че на 11 декември (сряда) ще представи подробни параметри на пенсионната реформа.

Филип Мартинез каза пред същото издание, че неговият синдикат ще продължи протеста, докато правителството не се откаже от плана. "Ще продължим, докато планът не бъде оттеглен", предупреди профсъюзният лидер.

"Нека Филип се вслуша в гнева на хората. Нека каже, че само идиотите никога не променят мнението си. Нека се върне в изходна позиция", заявява Мартинез. По думите му "няма нищо добро" в правителствения план за реформа.

Президентът Еманюел Макрон иска да въведе пенсионна система с равни права за всички и да премахне подсистемите, при които някои работници в железопътния транспорт и други сектори могат да се пенсионират в началото на 50-те си години, с едно десетилетие преди останалите, припомня Ройтерс.

Тази вечер Макрон ще се срещне в Елисейския дворец с министрите, ангажирани с проекта за пенсионна реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 4 години
С най-ниски доходи сме и си мълчим ! Докога ?!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък аз вярвам на Ванга, която никога не ме е лъгала.
8
1
 
11
 
! Отговори
Саломон Рушди преди 4 години
Каквито и "кокошкарски сметки" да правят някоиот платените "сътрудници" в сайта /на които коментаритевинаги са на предно място и никога не се трият/, не могатда ни излъжат или заблудят нас хората, които вярвамев НЕПОБЕДИМАТА МОЩ на Русия и знаем че ТЯХНОТО ДЕЛО ще победи . . .
7
2
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Франция живее на "вересия" Дългъь й срещу БВП е към 300%. Свикнали са на добър и богат живот,а сега трябва да стегат коланите ............. .
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяните, произвеждащи вино и сирене са на социални помощи като евросубсидии, взети от данъците.Който иска либертарианство - да отива в Африка.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
56% са на държавни заплати взети от данъците на селяните произвеждащи вино и сирене, а и от туризма най-вече от Азия.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече социални помощи се дават на един народ, толкова по-ненаситен ще става за още и още и още и още. Франция вече е първа в света, 1/3 от бюджета отива за това. И въпреки това е пред мним, тих икономически колапс.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като няма пари резултатът е ясен. Колкото повече мърдаш, толкова по-боли. Да вземат пример от нас как ни доят калинките.
2
3
 
5
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Край ще има,но да видим какъв ще е.....Нали французите,натрупаха отново дърва за огрев по всички кръгови кръстовища.За сега са приветливи,усмихнати,но....
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре да направят либертарианска реформа и да станат като в Африка и Индия. Нашите либертарианци, като Каролев, ще подкрепят африканската реформа.