Ще има ли затопляне на отношенията Русия-Украйна?

Анализатор: Срещата в Париж говори за частично разбирателство
7

Първа среща между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски. Двамата разговорят в Париж по време на срещата на върха на Нормандската четворка.

Целта е да се възобновят преговорите за мир в Източна Украйна - единственият активен въоръжен конфликт в Европа. Повече от 13 хил. души са загинали от началото на въоръжения конфликт между украинските правителствени сили и проруските сепаратисти в Донбас.

"Затопляне на отношенията Русия и Украйна няма да има, но срещата говори за частично разбирателство. Тя ще определи до голяма степен как ще се развиват нещата в газовите доставки занапред", каза за Денят ON AIR международният анализатор проф. Захари Захариев.

"Не виждам нищо обезпокоително за отношенията на България с Русия. Няма никакъв шпионаж в скандала, за който говорим в последните седмици. Москва трябваше да покаже, че е силният играч. Няма нищо, което мен да ме смущава като анализатор, който 30 г. е в сферата на тези отношения", допълни той.

По думите му обезпокоителното са отношенията на България и Русия в контекста на стратегически обекти и проекти - като например "Белене", където бил намерен разумен баланс на интереси.

"Нищо не очаквам от срещата Лавров-Тръмп, който е притиснат на политическата сцена:", посочи още той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
9
 
! Отговори
@ преди 4 години
Може и да има.Всичко зависи от Русия и едно натискане на копче.Тогава ще затоплят Украйна по братски
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е някакъв отчаян русофил, който живее 30 години назад и бърка Берлин с Бон.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не виждам нищо обезпокоително за отношенията на България с Русия. Няма никакъв шпионаж в скандала, за който говорим в последните седмици. Москва трябваше да покаже, че е силният играч."Е не ви ли писна Москва да показва постоянно на България че е силен играч. Като иска да го показва да го покаже на САЩ или Китай, ама там Москва се свива като шушумига.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е ясен резултатът от срещата. Той беше формулиран така:Договорихме се да продължаваме да се договаряме.
2
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Всичко в Украйна ще се оправи,когато САЩ се откажат да водят война срещу Русия чрез нея.То натам вървят нещата...
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези залъгалки? Срещата в Париж приключи отдавна. Дали Меркел е била в трепетни отношения към колегите си? Какво каза Зе за парижския майдан? За Путин няма да питам. Щом мълчите, значи ви е надиграл на Нула.Мачкай, Владимир!