Техеран: Молим иранските граждани да не пътуват до САЩ

Причината - жестоките и едностранчиви закони на Америка спрямо иранците
11 дек 2019 08:18, Анисия Иванова
2
Техеран: Молим иранските граждани  да не пътуват до САЩ

Иранското външно министерство днес разпространи изявление, в което препоръчва на гражданите на страната да не пътуват до САЩ, съобщи Ройтерс.

"Молим иранските граждани, особено елита и учените, да избягват пътувания до Америка, дори за участие в научни конференция и дори да имат съответната покана", се казва в изявлението, поместено на сайта на министерството.

Министерството аргументира препоръката си с "жестоките и едностранчиви закони на Америка спрямо иранците, особено иранския елит, и произволното и продължително задържане в затвора при крайно нечовешки условия".

Напрежението между Иран и САЩ се покачи откакто президентът Доналд Тръмп миналата година извади Вашингтон от международното споразумение за иранската ядрена програма и отново наложи болезнени санкции на Техеран,

припомня агенцията. В отговор Иран постепенно ограничи ангажиментите си по ядрената сделка. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ИранСАЩпътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ги молят, това вероятно значи, ако се осмелите да пътувате към САЩ, ви чака публично обесване или обезглавяване на стадион.
1
4
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Иранците ги е страх от техните си ръководители, защото там хора изчезвали безследно. Мними полицаи стреляли по мирни граждани. Не е за живеене в самият Иран, а не извън него!