Борис Джонсън се радва на "мощен нов мандат" за Brexit

Работата почвала утре, дори днес
Обновена: 13 дек 2019 16:26 | 13 дек 2019 12:40,
26
Борис Джонсън се радва на "мощен нов мандат" за Brexit
Снимка: Reuters

Борис Джонсън заяви, че има „мощен нов мандат за осъществяването на Brexit“, след като победата на консерваторите на парламентарните избори във Великобритания, пише европейската редакция на Politico.

Премиерът обеща да "обедини тази страна и да я поведе напред“, както и да се съсредоточи върху обществените приоритети, преди всичко националната здравна система.

Още по темата

В изказване, след като разбра, че отново е избран за депутат в Камарата на общините, той заяви, че това са били „исторически избори, които дават шанс на новото правителство да изпълни демократичната воля на хората във Великобритания“. Освен това той обеща да „разгърне потенциала на всички хора в тази страна“, пише "Фокус"

"Ако имаме късмета да бъдем върнати, тогава тази работа ще започне утре - или по-скоро не бива да казвам утре, днес“, каза той.

Въпреки прогнозите преди гласуването, че може да загуби мястото си, Джонсън беше преизбран в своя избирателен район с увеличено мнозинство от 7,210. Той спечели 25 351 гласа срещу 18 141 на противника си Али Милани от Лейбъристката партия. Около половината избирателни райони бяха обявили своите резултати по времето, когато той изнесе победната си реч в 3.30 ч..

Анкета за излизане, обявена в 10:00, прогнозира мнозинството с 86 места за торите. До 04:00 партията спечели в повече от 200 избирателни района, като отбеляза безпрецедентни победи в няколко традиционно гласуващи за лейбъристите места, включително Дарлингтън и Лей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Разединител преди 4 години
Никакво обединение няма да има ! Шотландия започна да се подготвя за втори референдум за независимост , Стърджън ясно го заяви. Ирландският премиер Лео Варадкар днес пред ББС заяви че "политическият климат на север вече е различен " и всичко е възможно, а и ги чака вот за границата. И сега когато Шин Фейн печелят изходът р ясен ОБЕДИНЕНА Ирландия. В Уелс Къмри печелят 4 места и се заговори за независимост. Та на БоДжо му остава да обединява само Англия .
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо още не се е състоял брекситът?Много нерешителни в бъдещата енгелезка губерния.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktМи той и нашия "патреот" Варели щеше да се дави, ама на - зам. председател на НС е! Дали се е удавил?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛондончанинЗащо, къде не е така? В цяла Европа е така, в т.н. ЕС се правят абсолютно безпринципни договорки кой къде да седне!Да не би някой да е избирал нещото, наречено ЕК, та ще ни управлява то и ще ни определя какви конвенции да приемаме и какви данъци да плащаме?Англичаните си избраха Джонсън и дали ни харесва или не, това си е техния избор! Не искат в ЕССР - излизат си, но поне има нещо хубаво - вижда се избора на населението!За разлика от нас - НАТО, ЕС, загуба на суверенитет...
13
1
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Бате Борис ти си мъж...и на думата си дръжТо тая работа не зависи вече много от Борис Джонсън....Ако помните той каза, ако в края на септември GB не напусне EU по-добре да умре? Е още е жив и здрав.
12
7
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Бедния злобен народец се радва, че ходенето в Англия ще стане сложно и много бизнеси ще бъда прецакани. Какво го интересува него след като няма пари даже да напусне селцето/градчето си :D
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Е България като напусне "райха" става Вилает на Анкара"Ами България ако остане в гермнско-турския райх пак става вилает на Анкара.
10
8
 
5
 
! Отговори
Лондончанин преди 4 години
Имиджа на Борис е много по зле от имиджа на Бате Бойко, например - Bofoon Jonson, Boris the Clown, Boris the liar . Но той е играч-политик, усеща на какво може да заложи, има милиони , ..и раята го аплодира. Всъщност това е и типичния английски политик- не са важни методите, важно е да победиш. Грозна картинка, но работи успешно .
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пере го съчмата този, а стадото блее в един глас.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този го хапв щъркела по главата, само по погледа се познава.Ех, какво пиле ги окълва горките...
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре като изгонят Полша и Унгария ще си направят нов Европейски съюз с Грейт Британ.
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Е България като напусне "райха" става Вилает на Анкара, Задунайская губерния на Кремъл или сирийска провинция на рускотурската империя !
5
7
 
9
 
! Отговори
Шалом преди 4 години
Мощен разгром за либерал-глобалистите и световната болшевишка мафия.
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борис джонсън спечели изборите с 99 %.изборите в северна корея приключиха!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Борис ти си мъж...и на думата си дръж..
2
14
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Еврогейския не мой да го удържат ;) Хората ще разберат че без него е много по добре и ще повлекат крак ;) Макрон щял да прай реформа да спести 15 милиарда. Ами че тя вноската на Франция е много по голяма .Къв е смисъла от реформи без да се излезе от четвъртия райх .Без ЕС няма и кой да пречи на търговията с Русия .ЕС обесмисля реформите в Европа .Реформа това означава напускане на райха ;)
1
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либерастите се пукат от яд - нова победа за нормалните хора.