САЩ и Китай на прага на споразумение

Тръмп одобрява търговската сделка
13 дек 2019 11:40, Ния Христова
7
САЩ и Китай на прага на споразумение
Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобрява първия етап на търговската сделка с Китай, съобщи БТА. След два дни може и да се отложи въвеждането на американски мита върху китайски стоки на цена близо 160 милиарда долара.
 
Снощи търговските съветници представиха предложението за сделка на Тръмп, което включва обещание от китайска страна за по- голямо закупуване на земеделска продукция от Съединените щати. Обмисля се и възможността за намаляване на сегашните мита.

Условията са съгласувани, но договорът между двете най- големи икономики в света още не е готов.

Очаква се официално изявление по-късно през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1, ако не бяха американците, китайците днес нямаше да могат да направят и една капачка за буркан, ве умник. Всички технологии идват от Америка. Нещастните оризници дължат всичко което са научили/откраднали на САЩ! Ако не бяха американците, китайците щяха още да живеят по манастирите и да са затънали ежедневно в оризищата в кал до гуша.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Мимун беше президент, колко пъти чухте за сделка с Китай, за която да се говори точно от офиса на президента? Като военнопрестъпника Буш беше на власт с криминалата си клика, колко пъти чухте за сделка с Китай, за която да се говори точно от офиса на президента? Когато изнасилвача и педофил Клинтън беше президент, колко пъти чухте за сделка с Китай, за която да се говори точно от офиса на президента?НИКОЛКО! Защо? Защото всичко беше скрито-покрито, правено в ущърб на американския народ.
4
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 4 и 5: Пак сте хванали опорната точка. Какво общо има с темата това, което пишете. Да бяхме ние цъфнали и вързали, та да оплакваме другите, разбирам. Ама съвсем не е така - стабилно сме на опашката на ЕС вече трети мандат на бат' ви Бойко.
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А джуджето Русия къде е ?Цялата й икономика е мобилизирана да гаси пожара на плаващия самовар "Кузнецов" !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден в бялата къща се срещнаха Срегей Лавров и бай Дончо. Присъствал на разговора експерт твърди, че юс-президентът предложил на Русия рестарт, активизиране и развитие на търговското партньорство. Как ви се вижда? Търговско партньорство и сътрудничество при наличието и неотслабващото действие на санкции срещу Русия?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам, че хегемонът може да се договори с някого на взаимноизгодна основа.Неговата истинска цел е да излъже, издои, ограби, сдъфче и изплюе контрагента.