Ще влезе ли Сърбия в ЕС преди 2030 година?

Еманюел Макрон отново промени сроковете за разширяване на ЕС
14 дек 2019 18:00, Нели Христова
49
Ще влезе ли Сърбия в ЕС преди 2030 година?
Снимка: Reuters

Президентът на Франция Еманюел Макрон отново промени сроковете за разширяване на ЕС и според "разписанието", което представи на срещата на европейските лидери в Брюксел, вратата за нови членки едва ли ще се отвори преди 2030 г., пише белградският вестник "Вечерне новости", цитиран от БТА.

Макрон настоява преди приемането на нови държави да се извърши реформа на ЕС, за която, както каза, ще са необходими поне 10 години. Френският президент повтори вчера, че по принцип не е против разширяването, но не се отказва условие за това да бъдат реформите на ЕС.

Президентът на Сърбия Александър Вучич обаче е уверен, че Макрон няма да забрави Сърбия и няма да я остави сама, пише вестникът.

Лидерите на страните от ЕС обявиха, че отново ще разговарят по темата за разширяването на ЕС преди срещата на високо равнище ЕС-Западни Балкани през май 2020 г. в Загреб

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не
41
1
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
През 2025 година ще бъде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница!
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2030 г. няма да има евро съюз. За това нама къде да влизат. Евросъюза е съсдаден с една единствена цел. Разрушаване икономиката и земеделието на источните страни.Продажба на негодни стоки и храни.Ограбване на природните богатсва на същите. Като се изпълни пъкленият план всичко ще се върне към старото. Седесари и гербери ще се пребоядисат отново в червено, партизани ще налазят балкана и историята ще се повтори. И така до края на света. Бог да е на помощ на обикновените хора.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъв шанс. За жалост немогат да излязат от орбитата на гомор.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да влезе в ЕС Сърбия ще трябва да излезе от евразийския съюз да влезе в НАТО и едва след това може да влезе в ЕС. Сърбите са обидени на НАТО че ги бомбандирал, вместо да се сърдят на собствените си националисти и социалисти които за малко щяха да подпалят цяла Европа с дивашкия си национализъм стигнал до геноцид преди 20-25 години.
37
3
 
2
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Прав е, МакАрон, Напоследък взе да ми става симпатичен с позициите си за НАТО и ЕС.
36
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 4 години
Апропо. Панелните ориенталски русофоби знаят ли че робството в САЩ е отменено СЛЕД крепостничеството в Русия.Панелния русофоб кърка по долнокачествена домашнярка от руския самогон, бие си жената на *** и псува руснака дето му избил интелигенцията.
35
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
До 35. чувал съм тази теза - дето 17г. руснаците били си избили интелигенцията и сега само пиели и за нищо не ставали.Ми Маяковски, Ами Михаил Булгаков, ами Солженицин, ами Никита Михалков на нищо ли се струват. Революцията от 17 е огромна драма в историята на Русия ама то и войната между Севера и Юга на САЩ е било драма. С това историята на Русия не е свършила. Русия е европейска страна.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя сърби не ви трябва,нато ви бомбандира и война направи и омраза създаде.Вие сте в час имате бизнес с Русия и пътища ,какво ли не.
33
0
 
3
 
! Отговори
И защо са му на ЕС преди 4 години
Още рушки дерма?!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ЕС не му трябва втора България и Румъния.
31
4
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
асболютно, русия е родила гении на поезия, наука и т.н. само че през 1917 г. ги е избила всичките, начело с императора. и е станала съветски съюз и оттогава само надолу. да сте чули за някой пушкин или достоевски, или какъвто и да е известен писател/учен след 1917г? освен военните инженери, които правят оръжия за убиване.така че, нека да правим разлика между онази цивилизована руссссссссия от 19 век и това, в което я превърна съветскиата доктрина.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хич не и трябва да влиза.
29
2
 
10
 
! Отговори
Няма да влезе ! преди 4 години
То си има правила за влизане в ЕС - първо се влизат НАТО и след това може да се надява на преговори ......
28
0
 
16
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
"Ще влезе ли Сърбия в ЕС преди 2030 година?"Не, няма! Ще влезе в Руската федерация!
27
9
 
8
 
! Отговори
jimmy преди 4 години
ессрс нема да го има до 10 години:) ще последва ссср:)
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Сърбия влезе в ЕС, Путин ще си направи харакири.
25
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Сърби я.
24
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
АААААА Турция в ЕС е излишно и невъзможно нещо. Турция има един европейски град - Истанбул - по-добре да и се вземе и той да влезе в ЕС - Турция -не.
23
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
Меркел не долюбвала Путин. Меркел е родена във ФРГ и отива да учи и остава в ГДР. Предстои да се ликвидират последните последици на втората световна война - окупацията на Германия от САЩ.Тевтонския дух ще се събуди и еманципацията на Германия от САЩ ще стане.